Şimdi Ara

acil yeni sisteme işletim sistemi kurulmama problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • GIGABYTE GA-MA785GT-UD3H anakart amd athlon 2 245 am3 2.9 ghz işlemci aldım.montajını yaptım ancak işletim sistemi bir turlu kurulmuyor.bi yerde hata veriyor. onceden kuruluwindows 7 vardı oda acılmıyor repair filan cıkıp takılıp kalıyor.nedeni ne olabilir yardımlarınızı bekliyorum...

• öncelik cd bozuk olabilir
    sonrasında hddlerinde sorun olabilir - taktığınız donanımlarda arıza olabilir (genelde arıza verebilcek parçalar Anakart-ram-ekran kartı-ups)

hddyi komple biçimlendirip öle deneyin birde
  • valla bi suru cd ile ugrastım hepsi bozuk degildir herhalde.en son xp kurmaya denediğimde dosyaları hardiske kopyaladı sonra yeniden baslattan sonra hdd den boot ederken disk not read uyarısı verdi ?
  • taktığın parçalar birbirleriyle uyumlu olmayabilir

ramleri ddr1 - ddr2 olayına takıyorsundur

ekran kartını takmadan başka bir ekran kartı ile değiştirip denesene (express olmayan)

birde aklıma gelen işlemciyi takarken pinleri yamulmuş olma ihtimali nedir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FoRaSTeRo -- 20 Ekim 2009; 20:02:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FoRaSTeRo

taktığın parçalar birbirleriyle uyumlu olmayabilir

ekran kartını takmadan başka bir ekran kartı ile değiştirip denesene (express olmayan)

lütfen bu konuyla ilgili bilginiz yok ise atıp tutmayın 1. ddr1-ddr2 arasında çok fark ve ddr2 anakrta ddr1 ram takamazsın tam terside ddr1 anakart içinde geçerli daha sonra ekran kartını takmadan demişsin ona şöyle diyebilirsin ekran kartını sök onboard görüntü al diyebilirdin ama sen express olmayan demişsin 4x 8x 16x kartlar vardır ve yuvaları birbirinden farklıdır o yüzden ram gibi birbirine uyduramazsın ve son olarakta işlemci eğer işlemcinin bacakları yamulursa bilgisayara hiç görüntü gelmez lütfen bu gibi şeylerle karşımızda insana yanlış bilgi vermeyelimeğer bu konuda bir bilginiz yok bekleyin elbet birisi cevabını verecektir ve sizde daha sonra o bilgiye bakarak bişeler öğrenmiş olabilirsiniz neyse bu kadar yazmam yeter sana ve sorunu olan arkadaşa gelecek olursak bir yerde hata veriyor demişsin o hata nedir nerde veriyor ne gibi ekran yazılar çıkıyor onlarıda belirtirsen iyi sonuçlar alabilirsin ekranda disk not read uyarısı verdi demişsin bunu demesi büyük olaslıkla harddiski o açılışta görmemiş bunun için kablolarını kontrol etmelisin ya güç kablosunda sorun var yada veri kablosunda değiştirmende fayda var dediğim gibi nerde hata veriyorsa ve nasıl bir hataysa onları belirtirsen çok iyi olur bu şekilde hatayı bulmamız çok zor olur kolay gelsin

• quote:

Orijinalden alıntı: sickdreth.01

quote:

Orijinalden alıntı: FoRaSTeRo

taktığın parçalar birbirleriyle uyumlu olmayabilir

lütfen bu konuyla ilgili bilginiz yok ise atıp tutmayın 1. ddr1-ddr2 arasında çok fark ve ddr2 anakrta ddr1 ram takamazsın tam terside ddr1 anakart içinde geçerli daha sonra ekran kartını takmadan demişsin ona şöyle diyebilirsin ekran kartını sök onboard görüntü al diyebilirdin ama sen express olmayan demişsin 4x 8x 16x kartlar vardır ve yuvaları birbirinden farklıdır o yüzden ram gibi birbirine uyduramazsın ve son olarakta işlemci eğer işlemcinin bacakları yamulursa bilgisayara hiç görüntü gelmez lütfen bu gibi şeylerle karşımızda insana yanlış bilgi vermeyelimeğer bu konuda bir bilginiz yok bekleyin elbet birisi cevabını verecektir ve sizde daha sonra o bilgiye bakarak bişeler öğrenmiş olabilirsiniz neyse bu kadar yazmam yeter sana ve sorunu olan arkadaşa gelecek olursak bir yerde hata veriyor demişsin o hata nedir nerde veriyor ne gibi ekran yazılar çıkıyor onlarıda belirtirsen iyi sonuçlar alabilirsin ekranda disk not read uyarısı verdi demişsin bunu demesi büyük olaslıkla harddiski o açılışta görmemiş bunun için kablolarını kontrol etmelisin ya güç kablosunda sorun var yada veri kablosunda değiştirmende fayda var dediğim gibi nerde hata veriyorsa ve nasıl bir hataysa onları belirtirsen çok iyi olur bu şekilde hatayı bulmamız çok zor olur kolay gelsin

arkadaşın dediği gibi ddr ve ddr2 lerin çentik yerleri farklı olduğundan anakart yuvasına uyumsuz ram oturmaz. bkz:

bunlar da anakart slotlarının yapıları ve uzunlukları. farklı bi kartın uyumsuz bir slota oturması imkansız

Gelelim arkadaşın sorununa:

windows 7 nin kurulmamasıyla ben de karşılaştım. sorunu şöyle çözdüm:
    biostan sata2 controller kısmını disable yaptım. normal bi şekilde kuruldu. sorun hdd nin ayarlarında yani. onları biraz kurcala

• memleket meselesine çevirmişsiniz

olayı ben sadece aklıma gelenleri söyledim kesin doğru olucak diye bi şey demedime göre sorun yok
    3gündür nerdeydi bu arkadaşlar onu merak ettim neyse herkese iyi forumlar

yanlış bilgi vermişim kusura bakmayın masterımı pcde tamirci olarak yapmadım kusra bakmayın

yeni bir şey öğrenmiş oldum teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FoRaSTeRo -- 21 Ekim 2009; 3:59:29 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    işletim sistemi sorunu
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.