Şimdi Ara

Açıldıktan hemen sonra kapanan bilgisayar...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, 2 gündür çözemediğim bir sorunla karşı karşıyayım, yardımcı olabilirseniz çok sevineceğim.

2 gün önce internetim aniden gitti, bağlantı var gözüküyordu fakat hiçbir şekilde nete girmiyordu. Sistemi geri alarak problemi halletmeyi düşündüm, fakat geri dönülecek tarihi seçipte geri almayı başlatması için ileri tuşuna bastığımda hiç bir şey olmadı, ileri tuşu çalışmıyordu anlayacağınız.. Güvenli moddada denedim fakat değişen birşey olmadı.

Bir müddet sonra bilgisayar services.exe hatası verip 60snden geri sayarak kapanacağını söylemeye başladı fakat 60sn. sonunda kapanmıyordu.. Bilgisayarı her açışımda bu oluyordu bende virus bulaştığını düşünüp güvenli modda kaspersky ile tarattım ve system volume information klasörü altında saklanan bir trojan buldu, ve bu dosyayı sildim. Hala güvenli moddayken tarayıcımı açtım ve artık internete girebildiğimi gördüm.

Herşey düzeldi diye düşünerek normal olarak bilgisayarı açtığımda yeni bir sürprizle karşılaştım; bilgisayar açılıpta masaüstü geldikten yaklaşık 15-20 sn sonra bilgisayar sanki elektrikler kesilmiş gibi kapanıyor ve yeniden başlıyor, sonra tekrar kapanıyor ve tekrar açılıyor bu böyle devam edip duruyor.

Problemin işlemcinin ısınması yada benzer bir donanımsal sorundan kaynaklanıdığını düşünmüyorum çünkü güvenli modda açınca herhangi bir kapanma problemi yok gayet olağan bir şekilde çalışıyor ama normal modda açınca nedense 15 sn sonra hemen kapanıyor.

Herhangi bir sistem dosyasının zarar görmüş olabileceğini düşünüp windows cdsini takarak repair de yaptım. Fakat değişen birşey olmadı.

Bu arada güvenli modda sistem geri yükleme halen daha ileri tuşuna basınca tepki vermiyor...

Aklıma başkada bir şey gelmiyor, format atmak istemiyorum ve mutlaka bu işin formatsız bir çözümü olduğuna inanıyorum.

Şimdiden teşekkürler....

• pallidman, arkadaşım lütfen konu açmadan önce forumun 'Aarama' seçeneğini seçerek bir zahmet bir arasanız çok fazla meteryal bulacağınıza inanıyorum çünkü bu buna benzer konular şahsen cevapladığımı hatırlıyorum. Hade kolay gelsin.
  • geri sayimi durdurmak için baslat- çalistir bas sonra sunu yaz shutdown -a
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kasap1988

pallidman, arkadaşım lütfen konu açmadan önce forumun 'Aarama' seçeneğini seçerek bir zahmet bir arasanız çok fazla meteryal bulacağınıza inanıyorum çünkü bu buna benzer konular şahsen cevapladığımı hatırlıyorum. Hade kolay gelsin.

Dediğiniz aramayı sadece burada değil yabancı forumlarda bile yaptım fakat çıkan sonuçların hiçbirisi tam olarak benim problemimin karşılığı değil, son çare olarak buraya yazdım.
  • hangi windows bu? xp değil de vista veya win7 ise formatsız aynı hdd bölümüne windowsu kurduğunda otomatikman "windows" "program files" "users" klasörlerinin yedeklerini "windows.old" klasörüne alıyor. ve sıfır windows oluyor. repair de virüs bulaşmışsa bazen etkilemiyo.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caqlayan -- 20 Eylül 2009; 2:58:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: atorbaci

geri sayimi durdurmak için baslat- çalistir bas sonra sunu yaz shutdown -a

hocam doğru söylüyor. virüs girmiştir büyük ihtimalle ya da sistem dosyaları silindi.
    win(tuşu)+r sonra shutdown -a
    önce antivirüsle dene olmassa onarırsın "chkdsk /r" dan bahsediyorum
  • Problemin Kaspersky'nin sürüclerinden klif.sys dosyası yüzünden meydana geldiğini farkettim, kaspersky' yi kaldırınca bilgisayarın kapanma problemi sona ermiş oldu. Fakat şimdide yine en başa dönmüş oldum, güvenli modda iken internete giriyor ama normal olarak açınca internete bağlanamıyorum. Sizce sebebi ne olabilir? Ayrıca Kaspersky neden bilgisayarımda bu gibi bir probleme sebep oldu, kaspersky kullanmanın bir yolu yok mu ya da onun yerine tavsiye edebileceğiniz daha iyi bir antivirüs programı var mıdır?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.