Şimdi Ara

ACİLEN CİNSİYET AYRIMI ARKADAŞLAR ÇOK ACİL YANIT MUHABBET KUŞU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
2
Favori
13.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Acilen arkadaşlar kuşların cinsiyeti hakkında bilgi verir misiniz aldığım yer göğüsü yeşil olan dişi sarı olana erkek diye verdi acil yardım.
     ACİLEN CİNSİYET AYRIMI ARKADAŞLAR ÇOK ACİL YANIT MUHABBET KUŞU ACİLEN CİNSİYET AYRIMI ARKADAŞLAR ÇOK ACİL YANIT MUHABBET KUŞU

• Yapay Zekanın Yanıtı

Muhabbet Kuşlarında Cinsiyet Ayrımı: Gaga Rengiyle Tespit

Muhabbet kuşlarının cinsiyetini belirlemek, özellikle genç kuşlarda zor olabilir. Ancak, gaga rengi, muhabbet kuşlarında cinsiyet ayrımında önemli bir ipucu sağlar.

Erkek muhabbet kuşlarının gagaları genellikle parlak mavi veya mor renktedir. Bu renk, kuşun olgunlaşmasıyla birlikte daha koyulaşır. Dişi muhabbet kuşlarının gagaları ise genellikle açık mavi veya yeşilimsi bir renge sahiptir ve olgunlaştıkça daha kahverengiye döner.

Muhabbet kuşlarında gaga rengi değişimi genellikle 6-8 haftalıkken başlar. Bu nedenle, kuşunuzun cinsiyetini doğru bir şekilde belirlemek için bu yaştan sonra gözlem yapmanız önemlidir.

Bununla birlikte, bazı muhabbet kuşlarında gaga rengi cinsiyet ayrımı için güvenilir bir gösterge olmayabilir. Örneğin, albino veya lutino muhabbet kuşlarının gagaları genellikle pembemsi veya beyazdır. Bu nedenle, gaga rengine ek olarak kuşunuzun davranışlarını ve diğer fiziksel özelliklerini de göz önünde bulundurmanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Büyük ihtimal İkiside erkek gaga üst renkleri aynı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0je -- 18 Mayıs 2015; 19:15:59 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk resim net degil.

Flaşssız çekmen iyi olmus yoksa kör olur kuşlar.
  • yok zaten yakın çekim asla flaş kullanmamak gerekir de bir de düşüncenizi alsam cinsiyetleri hakkında
  • quote:

Orijinalden alıntı: petrix52

Acilen arkadaşlar kuşların cinsiyeti hakkında bilgi verir misiniz aldığım yer göğüsü yeşil olan dişi sarı olana erkek diye verdi acil yardım.
     ACİLEN CİNSİYET AYRIMI ARKADAŞLAR ÇOK ACİL YANIT MUHABBET KUŞU ACİLEN CİNSİYET AYRIMI ARKADAŞLAR ÇOK ACİL YANIT MUHABBET KUŞU

2side erkek göğsü yeşil olan henüz 3~ 3,5 aylık diğeri 4~5 aylık gibi. Şimdi şöyle bişey 2sinin cere rengi pembe yani erkek olduğunu gösterir göğsü yeşil olana baktım değişim gösterebilir mi diye ama sarı rekli kuslarda şöyle bi durum seyrediyor dişi kuşun cere rengi hep beyaz olur erkek kuşun cere rengi ergenlige yani 8~9 ayına kadar pembe görünüyor ileriki yaşında morarmaya kızışkınlığa girdiğinde bile mor görünebiliyor. Maviye dönme olasılığı düşük oluyor yani sarı kuşların bu şekilde seyrediyor. Yani 3~3,5 aylık olduğuna göre cere rengi oturmuş olduğuna göre bu ihtimalle söylüyorum 2side erkek.bilgin olsun Dişi kuşun cere rengi ya beyaz olur yada kahverengi. Pembe mor ve mavi renk erkek. Seçimini bu yönde kullan. 2 aylık yavrunun cere rengi yeni yeni oturmaya başlayacağı için seçimini 3 aylık ve üzeri için kullan daha sağlıklı seçim olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• mubişim kullanıcısına yanıt
    Bana dün göğüsü yeşil olanı dişi diğerini erkek olarak verdiler yeşil olanı o zaman ceresi beyaz ya da tam pembe ve kahverengi olanla değiştirirsem bir sıkıntı olmaz dimi
  • quote:

Bana dün göğüsü yeşil olanı dişi diğerini erkek olarak verdiler yeşil olanı o zaman ceresi beyaz ya da tam pembe ve kahverengi olanla değiştirirsem bir sıkıntı olmaz dimi

biraz daha fotoğraf çeksen güzel olur.

Birbirini alısmadan yarın sabah götür dişi al.

Pet shopcularda akılsız degildir dişi diyosa dişidie olabilir . Dişi erkek ayrımı basittir pet shopcu için innernet okumustur yada işi oldugu için biliyordur öyle boş yere vermez diye tahmin ediyorum biraz daha resim olsa
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Arkadaşlar Bu Kızı Bulmalıyız
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kuşlarımın yakın çekimi arkadaşlar
  • petrix52 kullanıcısına yanıt
    Buda diğeri
  • 2side yavru daha net bişey denemez kuslar için ama erkek gibi duruyorlar
  • 2 side erkek gibi sen alısmadan git götür degis yazık olmasın kuşlara o kadar aynı kafeste kalmıslar insallah birbirini aramazlar böylede besleyebilirsin sorun olmaz. Gögüsü yesil olan dönebilir bende ilk kuşumu aldıgımda dişi sandım o kadar net rengi vardı sonra baktım 5-6 ay sonra mavi oldu
  • Arkadaşlar değiştirdim dişi diyerek bunu verdi ceresi beyaz beyazlar dişi oluyormuş fikriniz nedir?
  • petrix52 kullanıcısına yanıt
    Ceresinin sağ tarafı pembe gibi duruyor ve kafese koyduğumda bizim şanslı direk temizlemeye başladı onu
  • quote:

Arkadaşlar değiştirdim dişi diyerek bunu verdi ceresi beyaz beyazlar dişi oluyormuş fikriniz nedir?

http://forum.donanimhaber.com/m_86930326/f_//tm.htm#86930326

Büyük ihtimal dişidir. Diğer kuş üzüntü varmı verdin geri üzüldümü

• zaten verdiğim kuş daha 24 saat kafes içinde kalmadı şimdikiyle iyiler yan yana duruyorlar önceki buna saldırıyordu beraber şuan iyiler işte birde tam dişi çıkarsa bu süper olur artık ilerki zmanlarda bir yavrusunu size veririm :)
  • quote:

zaten verdiğim kuş daha 24 saat kafes içinde kalmadı şimdikiyle iyiler yan yana duruyorlar önceki buna saldırıyordu beraber şuan iyiler işte birde tam dişi çıkarsa bu süper olur artık ilerki zmanlarda bir yavrusunu size veririm :)

:) 1 seneye anca yavru alacaksındır. Büyük ihtimal dişidir. Dişinin davranısları söyledir çok ötmezler erkeklere göre daha korkak daha hareketsiz ve cana yakın degildir korkuyorlardır
  • en fazla 5 kez ötüşünü duydum daha çok kaçıyo hareketsiz zaten ona göre erkek hiç susmuyor 2 konuşuyorum cak cak ötüyo uçup duruyo gözlerine iyice baktım siyah iris belli oluyor gözünde erkeğin ama dişide o yok daha küçük 1 2 ay filan
  • quote:

Arkadaşlar değiştirdim dişi diyerek bunu verdi ceresi beyaz beyazlar dişi oluyormuş fikriniz nedir?

Beyaz kuş dişi de fotodan mı öyle görünüyor yoksa burun deliğin de bi sorun mu var.

• quote:

Birde kuşların 2side tüy döküm zamanında lar. Halsiz ve uykulu görünebilir ler. Bunun için vitamin kullan çabuk atlatsın lar. Hala havuç varmı piyasada bilmiyorum ama bulabilirsen havuç al rendele ver yesinler biraz daha hızlı atlatirlar.

• mubişim kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Sarı olan saba h yıkandı da beyazın baş kısımında hafif tüğ bozuklukları var küçük küçük düzensizlikler suyuna vitamin alıp koysam düzelir mi ya da yapabileceğim herhangi başka bişey var mı?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.