Şimdi Ara

açılırken açılmayan, açılıncada kapanmayan asus notebook sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    marka: Asus ** Centrino,60 gb 5400 rpm hdd, 768 mb ram, 128 mb ati ekran kartı

Arkadaşlar sorun dün gece başladı, tam olarak şöyle gelişti:

1. Red alert oynarken arakadaşlar geldi, esc ile bekleme ekranına çıkıp lcd ekran enerjinisini kestim,(yani kapağı kapattım)

2. O arada arka planda adsl bağlantısı vardı.

3. Bi ara oyunu minimize edip nete girdim sonra tekrar kapağı kapadım.

4. Yarım sat sonra Kapağı açtığımda ekran donmuştu, ctrl alt del shift esc , denenmedik kombinasyon kalmadı; yok, hiç tepki vermedi.. Power tuşuna bastım gücü kesene kadar, sonra tekrar açmaya çalıştım, normal açılışta yanan ışıklar yandı ama ekranda hiç bişiy yok kapkara.. Şok oldum tekrar powera basılı tutup kapattım açtım yine bişey yok.. İyice panik yaptım...

5. Sonra Hdd'yi söktüm, bi okudum üfledim, tekrar taktım powera bastım; ahada açıldı sevindim.

6. Sevincim uzun sürmedi. Windows açıldı, açılır açılmaz tekrar dondu kaldı..

7. Bundan feyz aldım çevirdim bilgisayarı, rami söktüm bide ona okudum üfledim, tozlanmıştır diye.. Hatta baktım ısınmışlar, önce cd ile biraz yelledim.. O da kesmedi 2 dk buzdolabına koydum...

8. Koydum kucağıma, bastım powera.. Aha yine açıldı... Yine mutlu oldum ama o da ne.. Bu sefer windows açılana kadar bile ilerleyemedi. Xp logosu bittikten sonraki mavi ekranda dondu kaldı..

9. Şimdi hiç birşey yapamıyorum.. Ekran yok, Harici monitöre bağlamayı denemedim ama 12 yıllık pc tecrübemle diyebilirimki çalışmayacaktır. Akşam deneyeceğim ama faydası olmayacak.

10. Böyle bi sorunu yaşayan ve çözen, Çözen bi arkadaşı olan, Yaşayan ve çözemeyen hala uğraşan, Gözünün üstünde kaşı olan tüm arkadaşları yardım etmeye çağırıyorum..

Yardım edebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim...

edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reddlion111 -- 18 Nisan 2007; 9:43:20 >

• dostum direk yeniden kur :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: yunusalkin

dostum direk yeniden kur :)

yeniden kurulacak gibi değil dostum, nası kurcan ekran yok

yaw arkadaşlar bi yardım edin lütfen
    yada fikir verin en azından yokmu fikri olan

• format atmayı dene herşeye devadır ..böyle donma sorunu olunca ben genelde pili takıp çıkartınca düzeliyor.sen de yaramamış sanırım.formatı dene.
  • Geçmiş olsun kardeşim. Öncelikle sorunuzu NOTEBOOK bölümüne açmadıysanız, oraya da yazmanızı tavsiye ederim; daha iyi yanıtlar alabilirsiniz.

---Eğer makinenin garantisi varsa, fazla uğraşmadan servise vermeniz daha iyi olur diyorum.

---Eğer garantisi yoksa, öncelikle söktüğünüz parçaları (RAM ve HDD) kontrol edin. Yada farklı RAM bulabilirseniz bunları deneyin. 2 RAM varsa birini sökün.

---Buzdolabına koyduysanız eğer, dolaptan çıkardıktan sonra makinenin içi nemli kalmış olabilir. Bu nedenle, kasayı açıp kurutma amaçlı olarak vantilatör tutun. Oldukça uzun bir müddet çalışır vaziyette bırakın, taa ki kuruduğuna emin olana kadar.

---Bir de imkan varsa, farklı ekran kartları deneyin diyebilirim. (Harici monitör bağlayabilmek için)

• quote:

Orjinalden alıntı: msakalar

Geçmiş olsun kardeşim. Öncelikle sorunuzu NOTEBOOK bölümüne açmadıysanız, oraya da yazmanızı tavsiye ederim; daha iyi yanıtlar alabilirsiniz.

---Eğer makinenin garantisi varsa, fazla uğraşmadan servise vermeniz daha iyi olur diyorum.

---Eğer garantisi yoksa, öncelikle söktüğünüz parçaları (RAM ve HDD) kontrol edin. Yada farklı RAM bulabilirseniz bunları deneyin. 2 RAM varsa birini sökün.

---Buzdolabına koyduysanız eğer, dolaptan çıkardıktan sonra makinenin içi nemli kalmış olabilir. Bu nedenle, kasayı açıp kurutma amaçlı olarak vantilatör tutun. Oldukça uzun bir müddet çalışır vaziyette bırakın, taa ki kuruduğuna emin olana kadar.

---Bir de imkan varsa, farklı ekran kartları deneyin diyebilirim. (Harici monitör bağlayabilmek için)

teşekkür ederim. nemli kalmış olamaz 2 dk kaldı toplam zaten koymadan öncede sorun vardı.. garantisi bitti 2004 ekimde almıştım. ramin tekini söküp birde öyle deneyeceğim ama umudum yok. acaba başka ne sorun olabilir, heralde bu sorunu ilk ve tek yaşayan ben değilimdir

tekrar belirtmemde fayda görüyorum, format atınca düzelir diyen arkadaşlara itafen, görüntü olmayan bir bilgisayarda nası format atılır çok merak ediyorum.. monitörsüz pc ye format atan arkadaşı alnından öpmek istiyorum.

saygılar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Açılmayan PC Sorunu
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.