merhaba arkadaşlar geçenlerde bir anakart almıştım onun için harddiski bir kaç kere söküp takmak durumunda kamıştım sonra bilgisayar açılırken noramalinden çok fazla bekliyor ve "detecting ide dirves" gibi bir yazı sonra secondary master slave gibi yazı çıkıyor ayrıca bazen disk boot is faliure diye bir hata veriyor ama ikinci yeniden başlatmada bu hatayı vermmiyor anacak yukarda dediğim gibi çok bekliyo ve diğer olaylar oluyor. Yardım lütfen (kabloları söküp taktım, bios pilini çıkarıp taktım ramleri söküp taktım)
yardım lütfen
biosu sıfırla sonra yeniden ayarlarını yap derim sorun varsa düzelir
quote:
Orjinalden alıntı: white06
biosu sıfırla sonra yeniden ayarlarını yap derim sorun varsa düzelir
kardeş biosu sıfırladım hatta update bile yaptım
idelere bağlı olan aletlerin jumper larını kontrol et kullandığın ide kablolarının mavi kısmının anakart a bağlı olması gerekii(eğer renk düz ise birbirne yakın olan 2 ide cd rom hhd vs. takılacak uzak olan uç ise anakart a takılacak) ayrıca bios tan boş ide kanallarının açılıştaki denetlemesini kapatırsan açılışta biraz daha hız elde edersin
quote:
Orjinalden alıntı: labirent300a
idelere bağlı olan aletlerin jumper larını kontrol et kullandığın ide kablolarının mavi kısmının anakart a bağlı olması gerekii(eğer renk düz ise birbirne yakın olan 2 ide cd rom hhd vs. takılacak uzak olan uç ise anakart a takılacak) ayrıca bios tan boş ide kanallarının açılıştaki denetlemesini kapatırsan açılışta biraz daha hız elde edersin
ben dediğiniz bağlantıları da denemiştim ayrıca biostan kullanmadığım ideleri kapttım hala aynı
ya dostlar bunun hdd ile ilgisi olduğunu sanmam. sana bir kısayol belki işine yarar. bilsiayarımı sağ tıkla/özelikler/gelişmiş/başlangıç ve kurtarma ayarları/varsayılanişletim sistemi bölümündeki iki kutucuğun tikini kaldır bu biraz hızlı açıklamsını sağlıcaktır pc nin.
hdd nin jumper ina dikkat et,master or single olsun.............
kesinlikle jumperdan. hdd veya cd-rom jumperlarını kontrol et. bir ide kanalından 2 tane donanım varsa biri master öteki slave olsun. bir ide kanalında tek donanım varsa master olsun. şimdi bağlantılarını ve master-slave ayarlarını buna göre yap. ayrıca bazı donanımların jumper ayarı otomatik seçim şeklinde ayarlanmıştır yani master-slave olayına anakart karar veriyo. bu şekilde sakın kullanma ya master ya slave olarak ayarla donanımını. kolay gelsin....
eyvallah arkadaşlar ellerinize sağlıksorunumun nedeni: ide kablolarını yanlış takmammış. aslında ben onlardı da denediğimi sanıyordum fakat sizler söyleyince tekrara deneyim denedim oldu hepinizde Allah razı olsun
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme