Şimdi Ara

acill!!!! lütfen bi cevap verin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ford transitle şehirler arası evimin eşyasını taşırken kantar kontrol noktasına denk geldim. memur fenerle durmamı istediği halde bende durmamdan seyre devam ettim ..
    1) ceza yermiyim yersem ne kadar ceza yazarlar?
    2) gece oldugu için kamrelara plaka düşmüş müdür?
    tecrübeli olanlarınızdan yardım istiyorum...
    internte kısaca baktım kimi 3200 kimi 1200 tl cezası var diyorlar ... konuyu bi aydınlatırmısınız....

• Polis çevirmesinden kaçtığım için eve 160 TL ceza göndermişlerdi. Plakanızı aldılarsa böyle bi ceza gelebilir ama ben sanmıyorum göndereceklerini.
  • Hocam benim bildiğim kadarıyla taşıma belgesi ve kamyon olması şart şehirlerarası taşıma için.

Ama şöyle bir şey var eğer kapalı kasaysa kim nerden bilecek sizin eşya taşıdığınızı.
  • hocam renault master la bu tip denetimlere çok denk geldim. hiç kaçmadım ama gece felan fark etmez plakanızı almışlardır... şöyle bir durum söz konusu olur.

1. olarak aracınız kapalı kasa ise içindeki eşyalardan ötürü bir sıkıntı olmaz.
    2. olarak kaçtınız ama neden kaçtınız.. aracınızda ulaştırma bakanlığı yetki belgesi yok muydu ? muayenesiz miydi ? sigortasız mıydı ? yada eşyalar yüzünden mi korktunuz ?

sonuç olarak eger yetki belgeniz yoksa... pilakanızdan yetki belgesi olmadığı kanaatine varırlar ve yetki belgesiz ticari araçla trafiğe çıkmaktan 2012 yılında 1,450.00 TL gibi bir cezası var 2013 zammı ne kadar geldi bilmiyorum...

muayenesiz, sigortasız, yada eşyalar görünüyorsa onlar için sıkıntı çıkacağını zannetmiyorum....

bide kontrol merkezinden kaçtığınız için bir ceza söz konusu olur.. miktarını bilemeyeceğim

kısacası 1450,00 TL + 2013 zammı + kaçma cezası gelebilir... yada sadece kaçma cezası ile yırtabilirsiniz....

şöylede yapabilirdiniz.. eger yetki belgeleriniz dahil aracınızın belge sıkıntısı yoksa ve tonaj aşımı yoksa kontrol noktasına girip aracın içinde ne olduğunu sorduklarında kendi evinizi taşıdığınızı beyan edebilir ve yanınızdaki kişilerle aynı ifadeyi vermeniz durumunda sıkıntısız bir şekilde geçebilirdiniz diye düşünüyorum....

• Cezayı bilmiyorum ama artık zifiri karanlıkta yoğun sis altında bile plaka okuyan trafik sistemleri mevcut. Yani iş ceza kesmeye gelince gece mece dinlemezler gibi geliyor bana.
  • benim bildiğim kantardan kaçarsanız 623 lira cezası var ek olarak aracın plakasından k belgesinin olup olmadığını kontrol edipte o şekilde de extra ceza gelebilir eğer ki aracın tonajından fazla yük var ise iyiki kaçmışsınız çünkü tonaj cezasının en hafifi 1200 lira en ağırı 5000 lira
  • K yetki belgesini ibraz etmemenin cezası 2,426 liradır. buna bir de denetimden kaçmanın cezasını ekle kaymaklı kadayıf olmuş...
    Niye durmadın ki?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Trafik Cezası Madde 65/4

kantardan kaçmanın cezası
    65-4 Tartı ve Ölçü kontrolünden kaçmanın cezası

Ağırlık ve boyut kontrol mahallerinde işaret, ışık, ses veya görevlilerin dur ikazına rağmen tartı veya ölçü kontrolüne girmeden seyrine devam etmek,

Ceza Miktarı (Ceza Tutarı Ne kadar?)

1.279,00 TL ( Peşin 959,25 TL)

Ceza Kime Uygulanır

İşletenlere
    Diğer Hususlar – Açıklamalar
    Tescil plakalarına göre idari para cezası uygulanır.

Bu ceza için kullanılan ifadeler
    yük veya yolcu taşıma ile ilgili cezalar
    ölçü kontrolünden kaçma cezası
    kantardan kaçmanın cezası
    karayolları trafik kanunu 65.madde
  • Neden durmadınız?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizde 3 yıl önce kapalı cam transporter araç ile durmamıştık. kaza yapan 96 model corolla aracımız için Ankara'dan Kırşehir'e çıkma parça getiriyorduk ne fatura var ne öte arkada o kadar parça var torpido, 2 camurluk, kabut, ön cam,far,sinyal,tampon daha motor parçaları polislerin bizi araba çalıp parçalayan çeteden zannetmemesi için durmadık arkadan ceza felan gelmedi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.