Şimdi Ara

Acilll! Kış lastiği yardımı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
0
Favori
10.982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ultra grip 7+ kullaniyorum. 2 haftada bir kayaga giderim beklentimden kat kat iyiydi. Hatta bir kac kere hayatimi kurtardi diyebilirim.Ama o dediginiz yeni modeli bilemiyorum. Aslinda cok yenisini almaktansa insanlarin memnun oldugu bir modeli almak daha mantikli olabilir.
  • Ultra Grip 7+ ile bu modelin deseni aynı gibi gözüküyor. Sanırım biraz daha geliştirilmiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: DEMDEL

Arkadaşlar arabayı alalı daha 1 hafta olmadı (Ford Focus Titanyum TDCİ) kokusuna bile doyamadım daha ama kış lastiği stresi bastı.Malum yaşadığımız şehir Sivas ve benim Sivas'da geçireceğim ilk kış. Nasıl bir şeyle karşılaşacağımı bilmiyorum o yüzden elimi erken tutayım dedim. Şöyle bir lastikçileri dolaştım fiyatlar hemen hemen aynı idi..
    Goodyear UltraGrip Extreme ( ActiveStud Technology) 150 TL
    Michelin 200 TL
    Bridgestone 165 TL
    Lassa 160 TL
    Continental 165 TL
    Kumho 125 TL

Hangisini alsam konusunda kararsız kaldım.Sivas gibi bir yerde acaba hangisi daha uygun olur.Goodyear'ın bu modeli sanırım yeni çıkmış. Sizler ne dersiniz.Saygılar

sizinle TAMAMEN aynı durumdayız
    ben tokat'tayım. ben de 29 eylülde 2010 focus tdci sedan titanium aldım.
    ben de o günden beri kış lastiği arayışı içerisindeyim.
    ben de lastikçime gittiğimde bana bu goodyear ug extreme'leri önerdi.
    hatta michelinlerle yan yana koyarak farklarını anlattı.
    ben de çıplak gözle görüp dokununca ne denli kaliteli bir hamur karışımı olduğunu gördüm.
    bu ay boyunca goodyearda 2.lastikte %50 indirim olduğu için fiyatı da uygun.
    4 lastiğe 7 ay vadede toplam 700 tl. fiyat verdi lastikçim.
    bir kaç gün içinde gidip alıcam.
    daha önce 3 kış kullandım michelin a2'leri.
    ama kış çetin geçince, (ki bizim memleketlerde çetin geçer bilirsiniz) deseni ve paralel kanalları nedeniyle yolu kavramakta zorlanıyor.
    michelinler daha çok kışı yağmur ve az karla geçiren yerler için.
    ağır şartlarda performansı düşük.
    size de goodyear tavsiye ederim.
    bu arada kış lastiklerini aldığınızda marka ve fiyat bilgisini paylaşırsanız sevinirim.
    saygılarımla.

• Çankırıdayım ve ılgaz tarafına doğru hergün gel git yapıyorum. Çankırı Merkezden Goodyear UG Extreme modeli lastiklerden (175 65 R14) 4 adet aldım. Peşin 4*110 = 440 TL ödeme yaptım. Lastiğe istenirse çivi çakılabiliyor. Biraz kullandıktan sonra performansa yönelik izlenimlerimi yazarım.

Aklımda acaba UG7+ mı alsaydım çivi olayına gerek varmıydı diye soruyorum...
  • Türkiye şartlarında alınabilecek en iyi ve en çok satan kış lastiği lassa snoways (2,2 plus,era.tavsiyem 2 plus).bizim clio, amca olunun c200 kompressörde kullandığımız ve çoğu arabada gördüğüm, olumlu tepkiler aldığım farkını bizzat kullanarak yaşadığım bir lastik. diğer amca oğlunun sattığı 2006 model focusundada bu lastik vardı.
     Acilll! Kış lastiği yardımı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslan66_ -- 29 Ekim 2009; 17:51:45 >
  • ama hangisi?
  • michelin
  • quote:

Orijinalden alıntı: DEMDEL

Arkadaşlar ben asıl resimdeki goodyear ile continental arasında kaldım.Özellikle bu resimdeki lastik nasıldır acaba.Fiyatı da uygun geldi.

Ben olsam bu fiyata düşünmeden Goodyear olanı alırdım.
    Çünkü bundan bir önceki modeli olan UltraGrip 7 modeli, ADAC tarafından senin lastik ebadın için yapılan testte, Michelin'den daha iyi puanlar aldı.
    ADAC, Michelin için "Tavsiye Edilir" ifadesi kullanırken Goodyear UltraGrip 7 için "Özellikle Tavsiye Edilir" ifadesi kullanmış.

http://www1.adac.de/Tests/Reifentests/Winterreifen/205_55_R16H_2009/tab.asp?ComponentID=268440&SourcePageID=268552

Bu modelin üzerine "active stud" eklemişler, gerisi UG7'ye çok benziyor, daha kötü olduğunu zannetmiyorum.

Kaçırma derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dedikodu -- 29 Ekim 2009; 22:42:06 >

• mişlen yada biriston derim sana
    gerçekdende paranın hakkını veren markalar
    2 arkadaş hankoo demişde
    benim eski lastiklerim hankoo idi ve mişlene geçtikden sonra iyki mişlene geçmişim dedim (aracı sıfır alınca üstünde hankoo vardı 400 km den sonra mişlen taktım ve güvenlik olarak beyendim ucuz ama güvenli olacağını sanmıyorum; şimdiki modelleri belki daha iidir ben 4 yıl öncesi için konuştum hankooo için)
  • UG Extreme en iyi seçim
  • Arkadaşlar GoodYear UG Extreme en iyi performanslı lastik midir bilemiyorum ama şundan kesinlikle eminim ki piyasada alıp alabileceğiniz en gürültülü lastik. Bugün benim Ford Focus'a 4 tane aldım. UG 7+ alacaktım ama ellerinde 3 tane kalmış, bir gazla bana Extreme sattılar. Lastikçiden çıktım "yahu üzerimden uçak mı geçiyor acaba" diye gökyüzüne bakmaya başladım. Hız 80 km'yi geçince sanki fırtınanın ortasında gidiyormuşuz gibi müthiş bir uğultuyla gidiyorum, ne motor sesini duyuyorum ne yol sesini. Radyo filan da hikaye, sürekli bir gürültü.

Uludağ'da taksicilik yapıyor olsam ya da arkadaşımız gibi Sivas, Kars, Erzurum gibi illerde ya da Rusya, Finlandiya gibi bir yerde yaşıyor olsam 100% bu lastiği alırım orası ayrı. Dişler, desen, hamur vs. tam bir kar lastiği ama Ankara için keşke başka bir şey alsaydım diyorum. Hatta yarın telefon edip soracağım aldığım yere, bunu 1 gün kullandım üstüne farkı neyse vereyim bana başka bir lastik verin diye.

Ha bir de görüntü 1500 maşallah :). Traktör lastiği gibi duruyor, bayağı zengin gösteriyor arabayı

• Bende bugün lastikçileri gezdim. Benim araçta bridgestone turanza er 300 var 195/55/r16 bu modelin aynısı olan kış lastikleri çok pahalı (195/55/r16 daha yeni çıkan bir modelmiş bazı markalarda hala kış lastiği çıkmamış) bende yanaklarda 5.5 mm farkettiren 205/55/r16 almaya karar verdim. michelin alpin 200 continental 180 lassa snowways ise 150 tl civarı lassa almaya kararlıyım ama satıcı arkadaşlardan birisi bu ara kampanya olabilir biraz bekle dedi. Bakalım ya kazık yiyeceğiz veyahut indirim kazananacağız neyse bundan önceki arabamda lassanın dört mevsim lastiklerinden vardı ve çok karlı yol teptim onunla hiçbir sorun çıkarmadı. Sadece lassa ve bridgestone lastikler biraz sert lassa almazsam kumho veya hancook ta olabilir onlarada iyi diyorlar ama bakalım hayırlısı
  • Çok teşekkürler ilginiz için.Uzun süren kararsızlıktan sonra Goodyear UG7+ aldım.Taksitli fiyatı 150 tl(4 adet).Aslında extreme düşünüyordum ama UG7'ye göre daha sert görünüyordu.Ses yapma riskinide göz önünde bulundurarak almaktan vazgeçtim.UG7 almamda kullanıcıların olumlu görüşleride etkili oldu.İnşallah bir sorun çıkmaz.
  • conti winter contact ts 830 veya 810 buz üzerinde en iyi performansa sahip lastiktir. Geçen sene uzun araştırmalar sonucu aldım(ts 810 modelini) . Lastikler made in germany. Yazlık contiler ile karıştırmayın onlar portekiz malı. Elbistanda bir kış kullandım memnunum. Kaysa bile hemen geri topluyor araç. Ben bilerek kaydırıp denemiştim yoksa kaymadım tabii dikkatli kullanırım o ayrı. Ayrıca lastikler kuru zemindede sert değil ses yapmıyor. Bu kış takıp yazında kullanacağım mesala
    Not. lastiklerin 4 ünü 250 ye internet üzerinden ikinci el almıştım üstelik aracıma 05 yanak yüksek olmasına rağmen ben memnunum. İkinci el temiz lastikler vardır heralde internet piyasasına bak derim bence.
  • özür dilerim aracınız yeni imiş yanlış yönlendirmek istemem ikinci el yakışmaz yenisini alınız bence.
  • arkadaşlar bugün ankarada lastikçileri gezdim.
    fiyatlar taksitli olunca yaklaşık 15 tl(lastik başına) artıyor.
    continental almak istiyordum ama sordugum her yerde en pahalı lastik bu çıktı.
    bir çok kişi aldığı lastiklerden memnun,demek ki asıl olan kış lastiği alıp kullanmak oldugunu düşünmeye başladım.(siz ne dersiniz?)
    saydığım nedenlerden dolayı biraz daha uygun fiyatlı bir lastik almayı düşünüyorum,nede olsa 3-4 yıl 2-3 ay oda ankara gibi bir şehirde kullanacağım.
    sanki marshal iyi gibi geldi.şirketin %40 hissesi michelin.
    sizler ne düşünüyorsunuz?
    saygılarımla
  • Good Year UltraGrip7+ çok övülen bir lastik, benim de ilgimi çekti.

Bunun bir H serisi bir de T serisi varmış; ikisi arasındaki farkın ne olduğunu hiç bir lastikçiden öğrenemedim. Bir sürü laf kalabalığı yapıyorlar, galiba kendileri de bilmiyor.

Firmanın web sitesinde de detaylı bilgi yok, bileniniz var mı?

NOT : H serisi, 205/55/16 ebat, dört adet lastik için 660/4 taksit diyorlar... (tanesi 165 TL'ye geliyor.)
  • benim kış lastiğide goodyear çok memnunum
  • GOODYEAR DAN ŞAŞMA OPETİN ORDAKİ GÜVENİLİRDİR
  • Ankarada ikinci el kış lastiği nerden buluruz? Ucuz bir marka alsak ne olur? Bir de dört yerine iki tane alsak, veya diğer ikiyi sonraki ay taktırsak olur mu?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.