Şimdi Ara

Acilll! Kış lastiği yardımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
0
Favori
10.979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar arabayı alalı daha 1 hafta olmadı (Ford Focus Titanyum TDCİ) kokusuna bile doyamadım daha ama kış lastiği stresi bastı.Malum yaşadığımız şehir Sivas ve benim Sivas'da geçireceğim ilk kış. Nasıl bir şeyle karşılaşacağımı bilmiyorum o yüzden elimi erken tutayım dedim. Şöyle bir lastikçileri dolaştım fiyatlar hemen hemen aynı idi..
    Goodyear UltraGrip Extreme ( ActiveStud Technology) 150 TL
    Michelin 200 TL
    Bridgestone 165 TL
    Lassa 160 TL
    Continental 165 TL
    Kumho 125 TL

Hangisini alsam konusunda kararsız kaldım.Sivas gibi bir yerde acaba hangisi daha uygun olur.Goodyear'ın bu modeli sanırım yeni çıkmış. Sizler ne dersiniz.Saygılar

• paran varsa michelin
    yoksa kumho iyidir
  • quote:

Orijinalden alıntı: KILIÇ

paran varsa michelin
    yoksa kumho iyidir
    hankook 'a da bakın derim, kaliteli ve hesaplı ürünleri var...

http://www.hankooktire-eu.com/tr/product/tire_wt_detail.asp?pid=58
  • quote:

Orijinalden alıntı: hightech33

Alıntıları Göster
    yazlık olarak michelin energy aldım geçtiğimiz yaz sezonunun başında, bir önceki kışın başlangıcındada kışlık nokian almıştım.
    şöyle ifade etmeye çalışayım;
    yaz koşullarında michelin'in kayma eğilimi kış koşullarındaki(2-3cm buz üstünde çok fazla basılmamış kar) nokiandan çok daha fazla.
    dün kışlıklara geçtim kafam rahat etti, ha kaydı ha kayacak diye düşünmüyorum artık.

• quote:

Orijinalden alıntı: soldier_of_fortune

Ben de hankook diycektim arkadaş zaten tavsiye etmiş.Fiyatına göre gayet başarılı bence.Asfalt sesi de diğerlerinden fazla değil.2 yıldır kullanıyorum gayet memnunum lastiklerimden.Kış lastiğine çok para vermeye değmez bence.

• Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.Ben daha çok Goodyear'ı merak ediyorum.Özellikle bu modelini ''Goodyear UltraGrip Extreme ( ActiveStud Technology)'' Sanırım eylül 2009 da piyasaya çıkmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DEMDEL

Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.Ben daha çok Goodyear'ı merak ediyorum.Özellikle bu modelini ''Goodyear UltraGrip Extreme ( ActiveStud Technology)'' Sanırım eylül 2009 da piyasaya çıkmış.
    Bu arada lastik ebadı ''205/55/16''. hankook markası sanırım Çin malı.Ön yargıları kırmak zor
  • quote:

Arkadaşlar arabayı alalı daha 1 hafta olmadı (Ford Focus Titanyum TDCİ) kokusuna bile doyamadım daha ama kış lastiği stresi bastı.Malum yaşadığımız şehir Sivas ve benim Sivas'da geçireceğim ilk kış. Nasıl bir şeyle karşılaşacağımı bilmiyorum o yüzden elimi erken tutayım dedim. Şöyle bir lastikçileri dolaştım fiyatlar hemen hemen aynı idi..
    Michelin 200 TL
    Bridgestone 165 TL
    Lassa 160 TL
    Continental 165 TL
    Kumho 125 TL

Hangisini alsam konusunda kararsız kaldım.Sivas gibi bir yerde acaba hangisi daha uygun olur.Goodyear'ın bu modeli sanırım yeni çıkmış. Sizler ne dersiniz.Saygılar

Geçen kış bende çok araştırmıştım kış lastiklerini gidip tek tek lassa-goodyear-michelin-continental bayilerini gezip kış lastiklerini incelemiştim sonuç olarak lassa snoways era almıştım aslında ödeme koşulları lastiğin yeni üretilmiş olması vs nedenlerden dolayı Lassa aldım goodyear ultragrip alıcaktım ama fiyatı hem pahalıydı hemde üretim tarihi 2009 değil di lastiğin üretim tarihide lastik alırken dikkat edilmesi gereken noktalardan.
    Sonuçta kış lastiklerinin hepsinde silika denilen bir madde kullanıyor bu madde sayesinde çok soğuk havalarda bile lastik sertleşmiyor yumaşak kalıp yola tutunmasını sağlıyor.Diğer kış lastiği özelliği ise kış lastiklerninin desenleri ve lastiğin diş derinliği sayesinde lastik üzerinde biriken karı tahliye edebilmesi ayrıca her kış lastiğinin üzerinde bulunan kılcal damarlara benzetebileceğimiz incecik yarıklar ki bunların sayesinde buzda vakum yaparak aracın yola tutunmasını sağlıyor kış lastikleri.
    Yukarıda saydığınız markalardan hangisini alırsanız alın bence memnun kalırsınız tabi lastik tamircilerinde satılan ne olduğu belli olmayan tanesi 100tl olan lastikleri kastetmiyorum.
    Geçen kış sadece 1 hafta karlı buzlu yolda kullanabildim kış lastiklerini ama bu süre içinde ne kadar doğru bir karar verdiğimi anladım.Herkesin kaydığı batıp çıkmadığı karlı buzlu yollarda ben yanlarından geçip gittim.Kış lastiği çok önemli havalar 7 derecenin altına düştüğü zaman hemen taktırıcam kış lastiklerini bu yılda.
    İyi forumlar

/>

/>

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rhetorical -- 11 Ekim 2009; 14:33:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: rhetorical

quote:

Arkadaşlar arabayı alalı daha 1 hafta olmadı (Ford Focus Titanyum TDCİ) kokusuna bile doyamadım daha ama kış lastiği stresi bastı.Malum yaşadığımız şehir Sivas ve benim Sivas'da geçireceğim ilk kış. Nasıl bir şeyle karşılaşacağımı bilmiyorum o yüzden elimi erken tutayım dedim. Şöyle bir lastikçileri dolaştım fiyatlar hemen hemen aynı idi..
    Michelin 200 TL
    Bridgestone 165 TL
    Lassa 160 TL
    Continental 165 TL
    Kumho 125 TL

Geçen kış bende çok araştırmıştım kış lastiklerini gidip tek tek lassa-goodyear-michelin-continental bayilerini gezip kış lastiklerini incelemiştim sonuç olarak lassa snoways era almıştım aslında ödeme koşulları lastiğin yeni üretilmiş olması vs nedenlerden dolayı Lassa aldım goodyear ultragrip alıcaktım ama fiyatı hem pahalıydı hemde üretim tarihi 2009 değil di lastiğin üretim tarihide lastik alırken dikkat edilmesi gereken noktalardan.
    Sonuçta kış lastiklerinin hepsinde silika denilen bir madde kullanıyor bu madde sayesinde çok soğuk havalarda bile lastik sertleşmiyor yumaşak kalıp yola tutunmasını sağlıyor.Diğer kış lastiği özelliği ise kış lastiklerninin desenleri ve lastiğin diş derinliği sayesinde lastik üzerinde biriken karı tahliye edebilmesi ayrıca her kış lastiğinin üzerinde bulunan kılcal damarlara benzetebileceğimiz incecik yarıklar ki bunların sayesinde buzda vakum yaparak aracın yola tutunmasını sağlıyor kış lastikleri.
    Yukarıda saydığınız markalardan hangisini alırsanız alın bence memnun kalırsınız tabi lastik tamircilerinde satılan ne olduğu belli olmayan tanesi 100tl olan lastikleri kastetmiyorum.
    Geçen kış sadece 1 hafta karlı buzlu yolda kullanabildim kış lastiklerini ama bu süre içinde ne kadar doğru bir karar verdiğimi anladım.Herkesin kaydığı batıp çıkmadığı karlı buzlu yollarda ben yanlarından geçip gittim.Kış lastiği çok önemli havalar 7 derecenin altına düştüğü zaman hemen taktırıcam kış lastiklerini bu yılda.
    İyi forumlar

/>

/>
    Ufak bir ekleme yapayım, kış lastikleri üzerindeki tırtıklı kanalcıklar araç hareket ederken açılarak arasına karın girmesine neden olur, bu da tutunmayı arttırır. Düz buz tabakası üzerinde yaz lastiklerine göre avantajlı olsa da, çok aşırı güvenmeyin, eninde sonunda kış lastiği de buz üstünde kayar.
    Buzlu şartlar için çivili lastik veya zincir kullanmanız gerekir.

• quote:

Orijinalden alıntı: SilverBlue

Ufak bir ekleme yapayım, kış lastikleri üzerindeki tırtıklı kanalcıklar araç hareket ederken açılarak arasına karın girmesine neden olur, bu da tutunmayı arttırır. Düz buz tabakası üzerinde yaz lastiklerine göre avantajlı olsa da, çok aşırı güvenmeyin, eninde sonunda kış lastiği de buz üstünde kayar.
    Buzlu şartlar için çivili lastik veya zincir kullanmanız gerekir.

Alıntıları Göster
    bende ağır kış olan bir yerdeyim arabam otomatik birde sana tavsiyem parana kıy michelin alpine al sadece deseninin A3 olmasına dikkat et pişman olamazsın saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: obenturkcan

bende ağır kış olan bir yerdeyim arabam otomatik birde sana tavsiyem parana kıy michelin alpine al sadece deseninin A3 olmasına dikkat et pişman olamazsın saygılar

mıchelin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KILIÇ -- 11 Ekim 2009; 19:05:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KILIÇ

quote:

Orijinalden alıntı: obenturkcan

mıchelin

Alıntıları Göster
    kumho kullandım 3 yıldır ve bu sene yine kumho alacağım bence fazlasıyla yeterli

• quote:

Orijinalden alıntı: over and under

kumho kullandım 3 yıldır ve bu sene yine kumho alacağım bence fazlasıyla yeterli

Alıntıları Göster
    kış lastiğinde nokian'ı tek geçerim. sessizliği ve kar lastiği olmasına rağmen kuru zeminde de yaz lastiği gibi yuvarlanma direncinin düşük olması bile yeter...
  • quote:

Orijinalden alıntı: aya

kış lastiğinde nokian'ı tek geçerim. sessizliği ve kar lastiği olmasına rağmen kuru zeminde de yaz lastiği gibi yuvarlanma direncinin düşük olması bile yeter...

Alıntıları Göster
    erzurumda brooadway ve grande punto kullandım.
    her ikisine de lassa kış lastikleri aldım.
    çok memnun kalmıştım.
    hala da lassa kullanıyorum.
    ben çok hız yapan birisi değilim ama.
    sakin kullanımda laslalardan çok memnunum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: derememo

erzurumda brooadway ve grande punto kullandım.
    her ikisine de lassa kış lastikleri aldım.
    çok memnun kalmıştım.
    hala da lassa kullanıyorum.
    ben çok hız yapan birisi değilim ama.
    sakin kullanımda laslalardan çok memnunum.

Alıntıları Göster
    yoğun kış şartları varsa buzlanmada oluyorsa bridgestone icecruiserdan şaşma

light bir kışsa michelin alpin A3 fena degildir ama icecruiser michelinden daha iyi kış için
  • quote:

Orijinalden alıntı: poweredbyasp

yoğun kış şartları varsa buzlanmada oluyorsa bridgestone icecruiserdan şaşma

light bir kışsa michelin alpin A3 fena degildir ama icecruiser michelinden daha iyi kış için

Alıntıları Göster
    Continental, Bridgestone tavsiye ederim . . .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Messerschmitt BF109

Continental, Bridgestone tavsiye ederim . . .

Alıntıları Göster
    NOKİAN finlandiya malı ve kış için tavsiye edilebilecek en doğru lastik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: makul

NOKİAN finlandiya malı ve kış için tavsiye edilebilecek en doğru lastik.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar ben asıl resimdeki goodyear ile continental arasında kaldım.Özellikle bu resimdeki lastik nasıldır acaba.Fiyatı da uygun geldi.

• quote:

Arkadaşlar ben asıl resimdeki goodyear ile continental arasında kaldım.Özellikle bu resimdeki lastik nasıldır acaba.Fiyatı da uygun geldi.

Alıntıları Göster
    http://www1.adac.de/Tests/Reifentests/Winterreifen/185_60_R14T/tab.asp?ComponentID=268424&SourcePageID=268503

Bu güvenilir alman kuruluşu ADAC testi. Bizim Lassa lar orta sıralarda. Yine de fena değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: erakcora

http://www1.adac.de/Tests/Reifentests/Winterreifen/185_60_R14T/tab.asp?ComponentID=268424&SourcePageID=268503

Bu güvenilir alman kuruluşu ADAC testi. Bizim Lassa lar orta sıralarda. Yine de fena değil.

Alıntıları Göster
    ultra grip 7 kullanıyorum . Goodyear bu seri de bence çok iyi iş çıkarmış. Geçen kış çok rahat ettim.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.