Şimdi Ara

Acilll! Kış lastiği yardımı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
0
Favori
10.979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün itibari ile Goodyear UG7+ lastiklerimi taktırmış bulunmaktayım.Kuru zeminde biraz deneme yaptım sanki yol sesi artmış gibi geldi ama psikolojik de olabilir.İnşallah memnun kalırım.Allah kazadan beladan hepimizi korusun
  • quote:

Orijinalden alıntı: DEMDEL

Bugün itibari ile Goodyear UG7+ lastiklerimi taktırmış bulunmaktayım.Kuru zeminde biraz deneme yaptım sanki yol sesi artmış gibi geldi ama psikolojik de olabilir.İnşallah memnun kalırım.Allah kazadan beladan hepimizi korusun

hayırlı olsun. Güle Güle kullanın lastiklerinizi. Kaça mal oldu acaba? Peşin mi taksitli mi ?
  • Kumho al bence ısını cok rahat gorur
  • taksitle aldım.Tanesi 150 Tl
  • Sanırım en taze deneyim benden,
    Geçen hafta ortasında, her zaman olduğu gibi Tosya Ilgazından (rakım 1625m) geçiyordum. İlk başlarda hava sadece soğuktu (+4c) ama ortalıkta kar yoktu. Altımda petlas snowmaster 651 lerim vardı. Zirveye doğru (-1c) karla kaplı yolda buldum kendimi. Yol 8-10 tır(bir kısmı zincirli) ve buna paralel hafif bineklerin yapmış olduğu araç sırasıyla kapanmıştı. Araçlar patinaj yapıyor ve size çarpmamaları için dua ediyordunuz.
    Tabiki bu manzarayı snowmasterlarım sayesinde geride bıraktım. İsteyeni de aracıma misafir ettim. İşimden gücümden olmadım.
    Petlas'ın böyle güzel bir ürünü hizmetimize sunduğu için gurur duydum ve satıcıma minnettar kaldım bana nu lastikleri tavsiye ettiği için.
    Üstelik tanesi 100tl(kdv dahil) ve 5 taksit olarak almıştım. En azından kışları şehir şartlarında kullananlara yaşadığım bu tecrübe güven verecektir.

Markacılık yapmak istemem ama daha gözde (ve de pahalı) lastik sevdası bizi geçilmez yollarda ilerlemenin ekonomik seçeneklerini görmezden gelmemize sebep olmuyor mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: trakianboy

Sanırım en taze deneyim benden,
    Geçen hafta ortasında, her zaman olduğu gibi Tosya Ilgazından (rakım 1625m) geçiyordum. İlk başlarda hava sadece soğuktu (+4c) ama ortalıkta kar yoktu. Altımda petlas snowmaster 651 lerim vardı. Zirveye doğru (-1c) karla kaplı yolda buldum kendimi. Yol 8-10 tır(bir kısmı zincirli) ve buna paralel hafif bineklerin yapmış olduğu araç sırasıyla kapanmıştı. Araçlar patinaj yapıyor ve size çarpmamaları için dua ediyordunuz.
    Tabiki bu manzarayı snowmasterlarım sayesinde geride bıraktım. İsteyeni de aracıma misafir ettim. İşimden gücümden olmadım.
    Petlas'ın böyle güzel bir ürünü hizmetimize sunduğu için gurur duydum ve satıcıma minnettar kaldım bana nu lastikleri tavsiye ettiği için.
    Üstelik tanesi 100tl(kdv dahil) ve 5 taksit olarak almıştım. En azından kışları şehir şartlarında kullananlara yaşadığım bu tecrübe güven verecektir.

Markacılık yapmak istemem ama daha gözde (ve de pahalı) lastik sevdası bizi geçilmez yollarda ilerlemenin ekonomik seçeneklerini görmezden gelmemize sebep olmuyor mu?

Pahalı markaların lastikleri özellikle ilerleyen senelerde kalitesini göstermeye başlıyor. Yıllar geçtikçe fark daha ortaya çıkıyor. Sanırım siz Petlas'ınız ile ilk kışınızı geçiriyorsunuz. Aynı dönemde alınmış bir UG7+ yada Michelin ile belki çoook fark göremezsiniz belki ama 2 kış sonra siz yolda kalırken diğerleri yol almaya devam ediyorlar. Ya da yağmurda, kuru ortamda sessizliklerini vb. koruyorlar...

• Hankook önerenler olmuş..Bilmiyorum bizim aracın üstündekiler mi kalitesizinden ama Hankook'a lastik diye para verilmez..Araç şuan 16 binde üstünde geldi Hankook..İlk zamanlar lastikleri değiştirmeyi bile düşündük hem yol tutuşu zayıf hem de gürültülü..Diş derinliği şu an 4.5-5mm arasında 10bin km kadar daha yaptırır sanırım sonra çöpe at..Kesinlikle Hankook önermem özellikle ıslak zeminde çok şekilli hareketler yaptırıyor adama
  • godyear optigrip.mükemmel bir kış lastiği
  • alacağınız kar lastiğinin yağmur oluğunun olup olmadığına da dikkat edin...Goodyear'ların çoğunda yok...ve geçen yıl yakın arkadaşım yağmurda volvo s40 ile bu yüzden kaza yaptı...koskoca firma tabi ki arge,test vs fakat kendisi olayı direk buna bağlamıştı...

geçen yıl aracım için MICHELIN Primacy Alpine aldım...bir önceki arabam içinse goodyear UG7+ almıştım...kışın oldukça yoğun olduğu Ilgaz gibi karlı yollarda sıklıkla kullanıyorum...oldukça yumuşak,sessiz ve kaliteli bir lastik...205/60/16 geçen yıl takımına 980tl vermiştim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi plateau -- 9 Kasım 2009; 9:46:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ulashh1907

godyear optigrip.mükemmel bir kış lastiği

optigrip yaz-yağmur lastiğidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: plateau

alacağınız kar lastiğinin yağmur oluğunun olup olmadığına da dikkat edin...Goodyear'ların çoğunda yok...ve geçen yıl yakın arkadaşım yağmurda volvo s40 ile bu yüzden kaza yaptı...koskoca firma tabi ki arge,test vs fakat kendisi olayı direk buna bağlamıştı...

geçen yıl aracım için MICHELIN Primacy Alpine aldım...bir önceki arabam içinse goodyear UG7+ almıştım...kışın oldukça yoğun olduğu Ilgaz gibi karlı yollarda sıklıkla kullanıyorum...oldukça yumuşak,sessiz ve kaliteli bir lastik...205/60/16 geçen yıl takımına 980tl vermiştim...

yağmur oluğu olmaz olur mu??? (UG serisi için konuşuyorum) Her tarafı oluk lastiğin. V-thread teknolojisi ile yağmuru en iyi tahliye eden lastiklerdendir. Yanlışınız var.
  • Goodyear UG extreme aldım 4 adet.

açıkçası uğultu yapıyor biraz. ama lastik karda iyi iş görecek gibi görünüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrahozkan

Goodyear UG extreme aldım 4 adet.

açıkçası uğultu yapıyor biraz. ama lastik karda iyi iş görecek gibi görünüyor.

"açıkçası uğultu yapıyor biraz" biraz hafif kalıyor. Baya bi uğultu yapıyor sanki birazdan uçak pistten kalkacak gibi.

Ama kar buz olduğunda uğultunun verdiği rahatsızlığı unutacak ve iyiki almışım diyeceksiniz.

Bir de daha önce UG 6 kullanan biri olarak söyleyeyim 5 sene gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DEMDEL

taksitle aldım.Tanesi 150 Tl

Hayırlı olsun darısı bizim başımıza
  • quote:

Orijinalden alıntı: plateau

alacağınız kar lastiğinin yağmur oluğunun olup olmadığına da dikkat edin...Goodyear'ların çoğunda yok...ve geçen yıl yakın arkadaşım yağmurda volvo s40 ile bu yüzden kaza yaptı...koskoca firma tabi ki arge,test vs fakat kendisi olayı direk buna bağlamıştı...

Goodyear UG7+ kullanıyorum...
    su tahliyesi için elbetteki kanalları mevcut olmasa zaten iş görmez....(yorumlara dikkat lütfen...)
    ayrıca sessiz ve kaliteli gayet memnunum....

• Desen olarak Goodyear'ın deseni kar için çok daha iyi gözüküyor.(Michelin Alpin'e göre) .
    Bir arabada yol sesi motor sesi ile ters orantılıdır. Arabanızın motoru sessiz ise lastik sesi daha fazla
    duyulur.
    Goodyear UGW3' nin desenini beğenmeme ve 1 yıl garanti avantajına rağmen Alpin aldım.
    Hamuru goodyear'a göre daha yumuşak olduğundan, 245 45 18 ebatta daha sessiz olacağını düşündüm.
    Aynı oranda balon yapma olasılığı da yükseldi tabii ki.
  • bizim insanımızda birşeyi yapmış olmak için yapma huyu var

kış lastiği şakaya gelmez

kaliteli bildik bir marka alın derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: atp-tour

bizim insanımızda birşeyi yapmış olmak için yapma huyu var

kış lastiği şakaya gelmez

kaliteli bildik bir marka alın derim

mesela?
  • good year
    lassa
    bridgestone
    michelin
    conti
    yokohama

lastik firmaları belli başlı bunlar

pirelli kış lastiği tavsiye etmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atp-tour -- 16 Kasım 2009; 14:52:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: atp-tour

good year
    lassa
    bridgestone
    michelin
    conti
    yokohama

lastik firmaları belli başlı bunlar

pirelli kış lastiği tasvip etmiyorum

michelin testlerde artık hankook'un bile gerisinde yer alıyor... tanıdık -bilindik firmalar biraz da adlarına güvenerek satıyorlar...
    good-year kullandım 3 sene çok sertti,yol tutmuyordu...
    yokohama kullanıyorum, aşırı yol sesi yapıyor...
    hankook'u araştırın derim...

http://www.hankooktire-eu.com/tr/about/corporate_hankook.asp

artık vozvagın grup bile fabrika çıkışında hankook takılı olarak araç satıyor...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.