Şimdi Ara

Acilll! Kış lastiği yardımı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
0
Favori
10.979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

pirelli kış lastiği tasvip etmiyorum

yaptığınız test ve incelemelere göremi bunu söylediniz yoksa ..........
  • tasvip yazmışım tavsiye olacak

kişisel tecrübelerime göre yazdım evet
  • geçen hafta otohaber dergisinde kış lastiklerinin testi vardı
    herkesin övdüğü yere göğe sığdıramadığı michelin, kış şartlarıyla ilgili hiçbir disiplinde 1. olamamıştı.ne ilginç sadece kuru zeminde iyi idi.
    bir de son zamanlarda ne hikmetse nokian üzerinde yok şöyle iyi yok böyle harika diye fırtınalar koparılıyor.
    nokianın da bu testte diğerlerinden daha iyi olduğu hiçbir disiplin yoktu.

merak edenler bir göz atsınlar...
  • evet michelin gerçek bir kış kar buz lastiği değil

alpin A3 ü diğer kış lastiklerin arasında konumlandırırsak eğer

4 mevsim lastiğin az geldiği en iyi kış lastiğinin çok geldiği durumlarda kullanılabilir

nasıl örneklendirelim

genelde soğuk olan ama arada bir buz olan kar yağar ama

kar 3 gün yakar 4. günde eriyen sabah buz olur ama akşama eriyen

ılımandan soğuk karasaldan sıcak iklimlerde kullanılabilir

mesela tekirdağ

mesela samsun ve hafif iç yüksek kesimleri

mesela gaziantep gibi malatya gibi

mesela izmirin iç yuksek kesimleri gibi

tutupta bir erzurumda kartalkayada michelin kış lastiği zayıf kalır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atp-tour -- 16 Kasım 2009; 15:37:44 >
  • Kış şartlarının çetin geçtiği Bolu'da yaşıyorum.Yoğun karlı zeminlerde Goodyear'ın çok çok iyi olduğuna defalarca şahit oldum..Yoğun karda continentalın kış lastiklerinden uzak durun..
  • aranızda goodyear ug extreme kullanan var mı.ug7+ bulamadım.bu lastik bizi kaç kış götürür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliserpil2006

aranızda goodyear ug extreme kullanan var mı.ug7+ bulamadım.bu lastik bizi kaç kış götürür.

Bundan önce 307'de UG6 kullandım. Tam 5 kış 50000KM yaptım. son yılında bile karda çok iyiydi. Goodyear bence uzun ömürlü ve özelliğini yitirmiyor.

1 ay önce de UG extreme taktım yeni araca. Biraz uğultu dışında gayet iyi olduğunu düşünüyorum.
  • Arkadaşlar bugün itibari ile aracıma goodyear ultragrip extreme taktırdım. İlk izlenimlerim göre oldukça güzel bir lastik. 4 tanesine 640 lira verdim 7 taksit yapıyorlar herkese tavsiye ederim...
  • Ben de UG Extreme ile UG7+ arasında kalanlardanım. Birçok bayi artık UG7+'nın fabrikadan kendilerine gelmediğini, onun yerine yeni çıkan model olan UG Extreme'in bayilere dağıtıldığını söyledi.

Performans olarak da her iki lastiğin çok yakın olduğunu söylüyor bayiler. Desenleri, hamuru vs. olsun birbirine çok yakınmış. Fotoğraflardan da belli oluyor zaten bu benzerlik.

Bunun dışında, Extreme T sınıfı yani maksimum 190 km. hıza olanak tanırken, 7+ H sınıfı yani 210 km. hıza izin veriyormuş. Aslına bakarsanız, zorlu kış şartlarında kimse bu hızlara çıkmıyordur, çıkmamalı da.

Genelde UG Extreme 160 ile 168 TL arasında fiyata sahip, bu fiyat üzerinden peşin fiyatına 5-7 taksit yapan yerler de var.

Benim aklıma takılan tek soru, UG Extreme'in çivilenebilir bir lastik olmasından dolayı üzerinde yer alan delikler. Bunu bayilere sorduğumda, performans açısından hiçbir eksisinin olmayacağını söylediler.

Onun dışında bu forumdaki yorumlarda, biraz gürültülü olması eleştirisi haricinde bir şikayet de zaten bulunmamakta. Daha kışa yeni giriyoruz gerçi ama bayilerin de söylemesine göre, isterseniz Kartalkaya'ya bile çıkartır sizi bu lastikler diyorlar.

Sizlerle de paylaşayım istedim...

• quote:

Orijinalden alıntı: _GreeNEyEs_

Ben de UG Extreme ile UG7+ arasında kalanlardanım. Birçok bayi artık UG7+'nın fabrikadan kendilerine gelmediğini, onun yerine yeni çıkan model olan UG Extreme'in bayilere dağıtıldığını söyledi.

Performans olarak da her iki lastiğin çok yakın olduğunu söylüyor bayiler. Desenleri, hamuru vs. olsun birbirine çok yakınmış. Fotoğraflardan da belli oluyor zaten bu benzerlik.

Bunun dışında, Extreme T sınıfı yani maksimum 190 km. hıza olanak tanırken, 7+ H sınıfı yani 210 km. hıza izin veriyormuş. Aslına bakarsanız, zorlu kış şartlarında kimse bu hızlara çıkmıyordur, çıkmamalı da.

Genelde UG Extreme 160 ile 168 TL arasında fiyata sahip, bu fiyat üzerinden peşin fiyatına 5-7 taksit yapan yerler de var.

Benim aklıma takılan tek soru, UG Extreme'in çivilenebilir bir lastik olmasından dolayı üzerinde yer alan delikler. Bunu bayilere sorduğumda, performans açısından hiçbir eksisinin olmayacağını söylediler.

Onun dışında bu forumdaki yorumlarda, biraz gürültülü olması eleştirisi haricinde bir şikayet de zaten bulunmamakta. Daha kışa yeni giriyoruz gerçi ama bayilerin de söylemesine göre, isterseniz Kartalkaya'ya bile çıkartır sizi bu lastikler diyorlar.

Sizlerle de paylaşayım istedim...

ug extreminin goodyearını sitesinde tanıtımı bile yok.ben italyadarna bulabildiğim kadarıyla

ug extremenin ve ug7 karışaltırılıdğına

• Konfor 3 yıldız 4 yıldız
    • kuruyol 3 yıldız 4 yıldız
    • buzlu yol 4 yıldız 5 yıldız
    • km performaansı 3 yıldız 4 yıldız
    • hızzz 4 yımdız 4 yıldız
    • ıslak yol 5 yıldız 4 yıldız
    • kış 5 yıldız 5 yıldız

görüldüğü gibi ıslak yolda extreme daha iyi.diğer tüm koşullarda ug7+ üstün.bend e zar zor ug7 bulabildim.çoğu yerde kalmamış.

• ben 175/65/14 ebatlı goodyear ug 7 kullandım.diş derinliği çok az sanırım bu yüzden de karda ilk kalkıslarda hep patinaj kaldı. frenlemede cok sıkıntı yaşamadım. ama dik rampa çıkışlarında ve ilk kalkışlarda sacımı basımı yoldurdu dıyebılırım.ondan önce fulda iglu kullanmıstım çok ses yapıyordu. ama aynı yollarda hiç patınaja kalmadı. karda buzda frenlemede cok ıyıydı. ug 7 yı bır daha kesınlıkle aracıma takmam. test birincisi oldugunu görüp almıştım.bundan sonra testlere kanıp lastik almam.tecrübe en önemlisi bence.kullananlara sorup kararı öyle vermek lazım.
  • bende pirelli wintercraw var idare ediyorum şimdilik sıkıntı yaratmadı inşallah da yaratmaz ismi hiç geçmiyor ama artık son senesi tutupta 10000 km yapmadı belki ondan sıkıntısı yoktur
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.