Şimdi Ara

Acilll! Kış lastiği yardımı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
0
Favori
10.982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ankara KIŞ latiği fiyatları alanlar var mı ? Bu hafta sonuna kadar almayı düşünüyorum. Özellikle Michelin A3.
  • kış lastiği karda sürat yapılmayacağı için çok markaya takılmamam gerektiğini söyledi lastikçi arkdaşım.Onlar michelin satıyolar diğer şubeleride lassa ve goodyear fakat o dediki arkadaşlığımızın devamı için petlas al dedi.Saçmalama dedim al kullan dedi.Abimle ikimiz petlas aldık.2 kış sezonu kullandık olamaz böyle güzel lastik.Mondeoyla buz üzerinde geziyoruz.Bu yıl fiyat aldım petlas 195-65-15 için 90 tl ,16 yı sormadım.Ama bence paranıza yazık etmeyin.Arkdaşımın dediği yaz lastiği önemli onda marka al fakat kış lasitiği petlas al gerisini boşver dedi
  • quote:

Orijinalden alıntı: MuttFTS.

Ankarada ikinci el kış lastiği nerden buluruz? Ucuz bir marka alsak ne olur? Bir de dört yerine iki tane alsak, veya diğer ikiyi sonraki ay taktırsak olur mu?

2.elden ziyade, yerli üretim petlas gibi uygun fiyatlı marka-modeller üzerinde durun bence..Farklı bayiileri dolaşmayı ihmal etmeyin
  • UG7 Plus aldım bende. Daha kar kış pek olmadı ama netten araştırdım. En fazla yapmur tahliyesi yapan lastik seçilmiş. ADAC'ın testlerindede çok başarılı. Desenide 10 numara :)
  • Goodyear ultragrip +7 kullanıyorum ve ağır kar şartlarında bile çok çok iyi performans verdi. Oldukça konforlu bir lastik. Islak ve kuru zeminde fren mesafesi ve yol tutuşu çok iyi. Yaklaşık 15.000 km kullandım bu lastiği geçen kış . Bu kış içinde haftaya yazlıkları çıkarıp ultragripleri taktırıcam. Bence bu modeli es geçme.
    quote:

Orijinalden alıntı: DEMDEL

Arkadaşlar arabayı alalı daha 1 hafta olmadı (Ford Focus Titanyum TDCİ) kokusuna bile doyamadım daha ama kış lastiği stresi bastı.Malum yaşadığımız şehir Sivas ve benim Sivas'da geçireceğim ilk kış. Nasıl bir şeyle karşılaşacağımı bilmiyorum o yüzden elimi erken tutayım dedim. Şöyle bir lastikçileri dolaştım fiyatlar hemen hemen aynı idi..
    Goodyear UltraGrip Extreme ( ActiveStud Technology) 150 TL
    Michelin 200 TL
    Bridgestone 165 TL
    Lassa 160 TL
    Continental 165 TL
    Kumho 125 TL

Hangisini alsam konusunda kararsız kaldım.Sivas gibi bir yerde acaba hangisi daha uygun olur.Goodyear'ın bu modeli sanırım yeni çıkmış. Sizler ne dersiniz.Saygılar

• Ankara için bugün fiyat araştırması yaptım;

205/55/r16 için;
    Continental TS 830 Peşin 170.00 6 Taksitli 175.00
    Goodyear UG7+ Peşin 160.00 6 Taksitli 165.00
    Michelin Primacy Alpine A3 Peşin 175.00 6 Taksitli 180.00

Gönlüm UG7+ diyor, tecrübem Michelin A3 diyor. Michelin A3 ü aynı ebatlı lastiğini Focus TDCI de kullanıyoruz ve çok güzel bir lastik, hem karda hemde yağmurda çok güzel performansı var. Ayrıca beni Michelin'e en çok yakınlaştıran özellikliği yuvarlanma direncinin en düşük olması ve ayrıca en sessiz ve en konforlu olması bu üçü arasında.

UG7+ ise, kullananlar .çok güzel yorumlar yapıyor, Testlerde aynısını söylüyor ancak hem Michelin kadar sessiz değil hemde konforlu değil. Hemde uzun vadede acaba hangisi ömrünü önce tamalar sizce Michelin mi Goodyear mı?

Sizce hangisi alınmalı?

• ben goodyear ug500 kullanıyorum çok memnunum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: otmotvmhndsi

Ankara için bugün fiyat araştırması yaptım;

205/55/r16 için;

Gönlüm UG7+ diyor, tecrübem Michelin A3 diyor. Michelin A3 ü aynı ebatlı lastiğini Focus TDCI de kullanıyoruz ve çok güzel bir lastik, hem karda hemde yağmurda çok güzel performansı var. Ayrıca beni Michelin'e en çok yakınlaştıran özellikliği yuvarlanma direncinin en düşük olması ve ayrıca en sessiz ve en konforlu olması bu üçü arasında.

UG7+ ise, kullananlar .çok güzel yorumlar yapıyor, Testlerde aynısını söylüyor ancak hem Michelin kadar sessiz değil hemde konforlu değil. Hemde uzun vadede acaba hangisi ömrünü önce tamalar sizce Michelin mi Goodyear mı?

Sizce hangisi alınmalı?

hocam iki lastiği de takıp denesek anlarımda şehir içinde zaten yol yok mübarek her yer köy yolu dolayısıyla şu ses olayına takılma derim pek

• Peki UG7+ mı, yoksa Ultra Grip Performance 2 mi?
  • Kış lastiğinde Petlas'ı da yabana atmayın derim. Önyargınız olabilir. Bende de vardı. Ancak arkadaşımın aracında denedim. Tatmin olunca kendime de aldım.

Petlas Snowmaster W651 kullanıyorum. Memnunum. Gayet sessiz. Yağmur, kar ve buzda performansı yeterli. Petlas'ın kış lastikleri hakkında da hiç olumsuz yorum duymadım. Fiyatı da uygun. Marka lastiklerin 2/3 fiyatına. Petlas bence kış lastiği işini çözdü. Darısı yaz lastiklerine...

Yok ben ille de marka lastik kullanacağım diyorsanız Goodyear UG7+ ı özellikle tavsiye ederim. Bence Michelin Alpin'den de Bridgestone Blizzak'lardan da daha iyi. Zaten test sonuçları da bunu doğruluyor. Petlas kış lastiğini deneyip ikna olmasaydım kesinlikle Goodyear UG7+ alacaktım.

Kazasız sürüşler...
  • Kumho ları da göz ardı etmeyin, gecen sene kumho almıştım, gayet memnundum, bu sene de yeni aracıma kumho aldım ( kw 17 ) henüz taktırmadım, yol sesi olarak oldukca tatminkar, ve kış performansı da beni hiç üzmedi, geçen sene kışın neredeyse her haftasonu uludağ a giden biri olarak tavsiye ederim.
  • bendede focus var lastiklerim ug7 ve çok memnunum sizede öneririm
  • Ankara da yüksek yerlerde oturmuyorsanız ve eviniz anayola yakınsa kış lastiğine gerek yok. zaten sürekli temizliyorlar yolları ancak, gece geç saatte dışarı çıkıyorsanız almanız şart. gece Dikmen yokuşundan kaya kaya inip biryere çarparak durabilen çok araç gördüm. bende Toyo kış lastiği vardı. yine de kayıyordu ama kontrollü olarak inebildim.
  • sivasa gidiyormuşun demekki kış lastiğini çok çok büyük ihtimalle kar-buz veya en azından ıslak zeminde kullanacaksın..

bende araştırma yaparken adac testlerine bakmıştım..testlerde continentalin wintercontact ts810 ortalama puana göre 3. sırada yer alıyordu, ama detaylı bir şekilde incelediğinde kuru zemin performansı-lastik ömrü ve yakıt tüketimi konularında iyi olmadığı için 3. sırada yer almış. ama sivas gibi bir yerde sana lazım olacak kar-buz-ıslakzemin konularında en iyi performans puanlarını elde etmiş.

ben kararımı verirken kış şartlarına göre en iyi performansı sunan lastiği almak istedim. 3 kuruş fazla yaksın, 10000 km az gitsin önemli değil dedim. sende "önce güvenlik" diyorsan conti wintercontact'ı kesinlikle tavsiye ederim. özellikle kar ve buz ortamında çok memnun kalacaksın.

bu arada ts 830 serisi geçen sene en iyisi seçilmiş

http://www1.adac.de/Tests/Reifentests/Winterreifen/205_55_R16H_2009/tab.asp?ComponentID=268440&SourcePageID=268552

• quote:

Ankara için bugün fiyat araştırması yaptım;

205/55/r16 için;

...

Aynı ebat için ben de Ankara'da fiyat araştırması yapmaktayım. Goodyear UG7+ ile ilgileniyorum, bunun için yedi-sekiz lastik satıcısına ya telefon ettim ya da bizzat gittim.

155 TL ile 165 TL arasında fiyat veriyorlar ancak bu fiyattaki lastikler 2008 üretimiymiş, satıcılar kendileri söylüyorlar. 2009'un Haziranında üretilmiş lastik buldum; 170 TL'yi beş taksit yapıyorlar.

Bence fiyat alırken bu hususa da dikkat etmek lazım...
  • evet araştırmalarıma göre GoodYear Ultra Grip Performance 2 serisi 205/55/16 ebatında TR ye giriş yapmamış. Olsaydı bundan alıcaktım kısmet değilmiş.

Kararımı UG7+ dan yana yapacağım, 165 tl 5 taksitli alıyorum, lastikler 30uncu hafta 2009 lastikleri...
  • Bu arada aklım tek olarak "aşınma" konusunda takılı kaldı. GoodYear 2,5 almış, Michelin 0,5 almış aşınmada(0,5 en iyi - 5,5 en kötü üzerinden)

İki kış sonrası Michelin, GoodYear'a göre daha az aşınacağına göre uzun vadede Michelin daha iyi bir tercih olmaz mı sizce?

Ayrıca neredeyse tüm disiplinlerde Conti WinterContact TS830 çok iyi geldi gözüme. Aşınma 0,9(tek rakibi Michelin), bunun dışında hem sessizlikte, hem karda hemde buzda UG7+ ve Michelin A3 e göre daha iyi...

Aklımı çelmeye başladı ContiTS830... Siz ne dersiniz?
  • quote:

evet araştırmalarıma göre GoodYear Ultra Grip Performance 2 serisi 205/55/16 ebatında TR ye giriş yapmamış. Olsaydı bundan alıcaktım kısmet değilmiş.

Kararımı UG7+ dan yana yapacağım, 165 tl 5 taksitli alıyorum, lastikler 30uncu hafta 2009 lastikleri...

Ben 1 hafta önce 225/55/16 ebatında taktırdım 4 adet. Sizin ebat daha populer br ebat, Çok garip. Premio'lara da sordunuz mu ki? UG Performance 2 çok iyi seçim olurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donniedarko -- 5 Kasım 2009; 18:14:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: özbalkesli

Good Year UltraGrip7+ çok övülen bir lastik, benim de ilgimi çekti.

Bunun bir H serisi bir de T serisi varmış; ikisi arasındaki farkın ne olduğunu hiç bir lastikçiden öğrenemedim. Bir sürü laf kalabalığı yapıyorlar, galiba kendileri de bilmiyor.

Firmanın web sitesinde de detaylı bilgi yok, bileniniz var mı?

NOT : H serisi, 205/55/16 ebat, dört adet lastik için 660/4 taksit diyorlar... (tanesi 165 TL'ye geliyor.)

H 210 Km/h, T 190 km/h hıza kadar müsade eder. Ama bu süratin bir miktar üzerine de çıkabilirsiniz, sorun olmaz.
  • H tipi lastiğin T tipinden farkı nedir?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.