Şimdi Ara

acilll yardım lütfen :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mrb'lar sn üstadlarım. abilerim sizden istediğim alttaki soruları cevaplandırmanız yetenek sınavı soruları ilk sınavda kaldım geçemedim 2.cisini vermek zorundayım yoksa menzun olamaıyacam 1 senem ve univ yalan olucak lütfen allah rızası için bi yardım edin....

sınavda yapabilircegim şekilde öz ve kısa olursa iyi olur saygılarımla......

1-çalışma grubu ve etki alanı kavramlarını acıklayıp ne işe yaradıklarını örnekler vererek acıklayın?
    2- disket çeşitlerini ve kapasitelerini yazın?
    3-ağ kartı,mac,switch,gateway,bridge kavramlarını acıklaynıız?
    4-microsoft visual basic programında,bir form üzerinde üç tane textbox,bir tane buton bulunmaktadır.
    butona basıldıgında textbox1 ve textbox2 ve textbox3 deki değerleri toplayıp sonucu e-mesaj olarak
    gösteren kodları yazın?
    5-php'de require ve include komutları ne işe yarar?aralardındaki farkları yazın?
    6-bir php dosyasındaki ad soyad ve yaş alanlarına girilen değerler diğer php sayfasında
    kontrol ediliyor.yaşı 18'den küçük ise "sayın....siteye giriş yapamazsınız" yaşi 18de büyük
    ise"sayın.....siteye giriş yapabilrsiniz." mesajı veren her iki sayfasının kodlarını yazın?
    7-sql server'da"ogr" tablosunda ono alanı "100" den büyük olan cinsiyet alanı "E" olan kayıtları
    listeyelen sql kodlarını yazın?
    8-veritabanı nedir?veritabanı yönetim programları nelerdir? aralarrındaki farkları acıklayın?
    9-microsof visual basic programında for next yapsını kullanarak bir dizi değişkende
    kayıtlı olan 5 kişinin isimlerini mesaj olarak ekrana getiren kodları yazın ?
    10- kondansatör nedir?acıklayınn

• 10 soruyu direk yollamışsın hiç uğraşmayı denedin mi?

Hadi hiç programlama bilgin yok, sıfırsın programları yapamadın diyelim açıklamalarıda mı bulamadın. Ne biliyim kondansatör nedir, ag kartıi mac falan nedir? Bi google a yazsan zaten bi dünya kaynak çıkar. Hepside tanımı aynıdır sadece kullanılan kelimeler farklıdır.

Yapamayacakların sadece 4,6,7. Onlarda max 10dklık iş.

Mesela 7 de tek satırlık cevabı var. Gerçekten araştırdın mı?

SELECT * from ogrenci where ono>100 and cinsiyet='E'

6. soru yine aynı şekilde. ifle kontrol edeceksin. Girilen yaş 18den büyükse şunu yap değilse bunu yap diyeceksin oda çok basit.
  • ABİM BU VB.NET VE SQL HEPSİ GECENSENİN KONUSU HİÇ BŞİ AKLIMDA YOK ZTEN ZORLA GEÇTİM SINIFI :( :(
  • böyle sınıfı geçeceksen lütfen sınıfta kal.
  • quote:

Orijinalden alıntı: qamyoncu

böyle sınıfı geçeceksen lütfen sınıfta kal.

• abim biliyosanız bi yardım lütfen yaa :( bilgisayarın başına ancak gece bu saatlerde oturuyorum calısıyorum gündüz lütfen :(
  • Geçmen için tek şansın bu olduğu halde halen forumlarda yardım istiyorsun. 1 tanesini yazdım. 3 tane basit program var hadi onları geçtik. Kalan sorularu nasıl yapamıyorsun.

Google da hiç aramayı denedin mi. Hepsini yapman max 1 saatini almaz.(Programları saymazsak).

Google a kondansatör nedir, switch, gateway nedir falan diye yazmayı denedin mi?

Hiç bi kitapdan araştırmıyorsun, dersle alakan yok, okulda birinden notları falan almıyorsun hepsini geçtim elinde internet gibi devasa bi kaynak var. Bunlara rağmen bulamadım diyorsan buna kımse inanmaz.

Kondansatör nedir. Google a yaz zaten direk wikipedia çıkıyor. Elektrik depolayan cihazmış falan filan bi dunya şey var. Özelliği, ne işe yaradığı, yapısı hangisi işine yarıyorsa yaparsın.

Kusura bakma ama yardımcı değil kendine hamal arıyorsun resmen.

Gözünün önündeki şeyleri araştırmaya üşeniyorsan biz niye senin için yapalım.

Sunu yaptım şunu bulamadım, şöyle birşey yaptım çalışmadı nerde hata var, şu ne demek desen yardımcı olacak binlerce kişi çıkar ama bu şartlarda ancak işi gücü olmayan senin yapmaya üşendiğin şeyi yapar.

qamyoncu'nun dediği gibi bu şartlarda geçecekse geçme daha iyi. ki böyle gidersen sonun bu olacak zaten

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LÜTFEN YARDIM
    9 yıl önce açıldı
    Yardım Lütfen
    18 yıl önce açıldı
    Lütfen yardım...
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 2-) 5.25lik = 360 KB

3.5 luk =1,44 MB

3-) .AĞ KARTI:Bilgisayarları ve diğer cihazları ağa bağlamada kullanılan kartlardır. Ağ kartı NIC
    Network Interface Card) olarakta adlandırılır.Veriler bilgisayarda ikilik sistemde işlenirler.
    MAC:herhangi bir bilgisayar ağında, bir cihazın ağ donanımını tanımaya yarar.
    MAC kelimesi Ortam Erişim YÖnetimi anlamına gelir.MAC adresleri 48 bitlik şifrelere yazılır
    ve her donanımın ayrı bir MAC adresi vardır.
    SWicth:lokal ağlardan gelen istekleri sunucuya gönderen ve sunucudan gelen gelen veriyi de
    istekte bulunan bilgisayara gönderen bir çeşit yönlendirici. 4-8-16-32 adete kadar makineyi kendi üzerinde yönlendirebilir.
    GATeway: IP telefon sisteminde, ses ve fax aramalarını, gerçek zamanlı
    olarak PSTN (Public Switched Telephone Network) ve IP ağı arasında çevirmeye yarar.
    Bridge:iki TCP/IP ağını birbirine bağlayan bir donanımdır. Bağlama işlemi, iki ağdaki her mesajı birbirine tekrarlanarak sağlanır.

5-) include:başka bir sayfanın başka bir sayfaya uzun uzun yazılmadan tek satırda monta edilmesi.
    require: include komutu ile aynı işlevi görmektedir.

7-)SELECT * from ogrenci where ono>100 and cinsiyet='E'

8-) VEri tabanı: Veri tabanı düzenli bilgiler topluluğudur( bir nevi bilgi havuzudur)
    istenildiğinde erişilebir,güncelenebilir,taşınabilir bilgi yığınıdır.
    programları:SQL server,MysQL,IBM ,ACCESs,m.visual foxpro

10-) kondansatör:alternatif akım devrelerinde,
    elektrik yükünü biriktirmek kapasitif reaktans sağlamak amacıyla
    kullanılan gereç.Temelde bir ince yalıtkan ile birbirinden ayrılmış
    iki iletken levhadan oluşan aygıt.
    baglantı şeklilleri: Seri Bağlantı , paralel baglantı , karışık bağlantı,

ustadllarım söylemiş oldgunuz rencide sözler üzerine :( cevapların bagzılarnı buldum :):) bari gerisine bi el atın menzun olayım zaten bilgisayar okumuycam töbee :D:D

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.