Şimdi Ara

Açılmayan m2 ssd vidası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarıma yeni ssd aldım fakat eski ssd vidası çıkmadığı için değiştiremiyorum. Vidayı çok zorladığım için vidanın kafası bozuldu ve gram oynama yok. Lastik ,lastik eldiven ,kağıt koyup denedim olmadı . En son vidanın üzerine lehim koyup düz vidaya uygun uç oluşturmayı denedim , bu seferde lehim parçalanıyor(Resimde lehim yöntemini denemedenki halleri.Artık vidanın kafası tamamen saçma sapan bir hal aldı :D ). İnternette matkapla vidayı delip ters çevirip açma videoları var ama vida çok küçük o yöntemde pek geçerli değil gibi. Bu vidayı nasıl çıkarabilirim ?

Açılmayan m2 ssd vidası
    Açılmayan m2 ssd vidası

• Hocam birebir benzerini daha dün dahili realtek wifi kartını Intel AX210 ile değiştirirken yaşadım , umarım sonu benim ki gibi bitmez

Vida çikmadı, başını tornavida oydu vida öyle kaldı, wifi kartları ucuz gözümü karartıp vidanın etrafından bıçakla wifi kartı kestim

Şerefsiz vida sonra rahatlıkla çıktı zaten kartı değiştireceğim için sorun etmedim ama anakarta zarar vermemek için yusuf yusuf işlem yaptım

Cihazında daha 23 ay garantisi var bir de ama çok şükür bir sorun olmadı, yeni kartla birlikte de vida gelmişti onu taktım..

Tabii ki bu işlem çok riskli ve sizin ki birde ssd pahalı parça.. Ayrıca benim pc de parçanin altında devre yoktu sizinkinde var, isterseniz yetkili servisten destek alın burdan bir sonuç çıkmazsa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 8 Mayıs 2021; 18:50:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Geçmiş olsun Açılmayan m2 ssd vidası  , teknik servis yolu gözüküyor dediğiniz gibi Açılmayan m2 ssd vidası 

• Üzerine lehim yapıp çıkartman gerek tornavida üzerindeyken lehimi erit o şekilde çıkartırsın bu yöntemi çok servis kullanır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marsk35 -- 9 Mayıs 2021; 18:41:18 >
  • Altına vida geçme yerine tornavida yerleştirin, kontrollü bir şekilde havya ile vidayı eritmeye başlayın, ama yavaş yavaş kademe kademe ilerleyin. Daha 3 hafta önce başıma geldi, evde sadece saatçi tornavidası açtı, var ise onu kullanın. Set halinde olur. Uygun olanı deneyin.

TEKNİK DESTEK https://www.twitch.tv/afsinedremitli

• Vidanin kafa kısmını ortadan matkapla biraz del. Ortası delinen vida başı pense ya da kargaburun ile kolayca kırılarak yerinden çıkacaktır.
    Ardından m.2'yi yerinden çıkarabilirsiniz. Daha sonra anakarti korumak için vidanın etrafına maskeleme bandı uygulayın. Vida üzerine wd-40 sıkarak işlemesini bekleyin. Bir süre sonra pense ya da kargaburun ile kalan parçaları sökebilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Anakart m2 ssd görmüyor
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.