Şimdi Ara

ACPI nedir? ve Biosla alakası nedir anlatabilirmisiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
29.261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • mrb arkadaşlar ACPI nedir? ve Biosla alakası nedir anlatabilirmisiniz?
    laptobu yeni aldım dünden beri sürekli sorun çıkarıyo
    format atıcaktım ama bu sistemde bios tam olarak ACPI uyumlu değil diye bi hata aldım nasıl düzeltebilirim acil olarak yardımcı olursanız sevinirim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

ACPI ve BIOS İlişkisi

ACPI (Advanced Configuration and Power Interface), bilgisayar sistemlerinde donanım ve yazılım bileşenleri arasında iletişim kurmak için kullanılan bir endüstri standardıdır. BIOS (Basic Input/Output System) ise bilgisayarının başlatılmasından ve donanım bileşenlerini yapılandırmaktan sorumlu olan temel bir yazılımdır.

ACPI, BIOS'un yerini alan daha gelişmiş bir güç yönetimi standardıdır. Sisteminizin güç durumlarını yönetmek için kullanılır, böylece enerji tasarrufu sağlarken performansı optimize edebilir.

ACPI 2.0 Support

ACPI 2.0 desteği, bilgisayarınızın daha gelişmiş güç yönetimi özelliklerini kullanmasına olanak tanır. Bu özellikler şunları içerir:

• Çok İşlemcili İşlemciler için Destek
    • Geliştirilmiş Güç Durumu Yönetimi
    • Daha İyi Isı Yönetimi

ACPI APIC Support

ACPI APIC (Advanced Programmable Interrupt Controller) desteği, bilgisayarınızın kesmeleri daha verimli bir şekilde işlemesine olanak tanır. Bu, özellikle çok çekirdekli işlemciler ve çok sayıda çevre birimi olan sistemler için önemlidir.

ACPI Version 1.2 ve 3

ACPI'nin 1.2 ve 3.0 sürümleri, daha eski ACPI 1.0 standardına göre iyileştirmeler ve yeni özellikler içerir. Bu sürümler, gelişmiş güç yönetimi, güvenlik ve platform yönetimini destekler.

Özetle, ACPI, bilgisayar sistemlerinde güç yönetimini iyileştiren bir endüstri standardıdır. BIOS, ACPI'nin yerini alan daha gelişmiş bir power management standardıdır. ACPI 2.0 desteği, ACPI APIC desteği ve ACPI 1.2 ve 3.0 sürümleri, bilgisayar sisteminizin performansını optimize etmesine ve enerji verimliliğini artırmasına yardımcı olan önemli özelliklerdir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • sanırım buradan gerekli bilgiye ulaşabilirsin.

kolay gelsin.
  • Anakartınızın gelişmiş güç seçenekleri terimi.
  • Arkadaşlar ben dün xp pro kuruyordum bios tam olarak ACPI uyumlu değil şeklinde bir hata ile karşılaştım.8 yıldır aynı bilgisayarı kullanıyorum defalarca xp kurdum daha önceden.İlk defa bu hata ile karşılaştım.Nedeni ne olabilir acaba teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: uygunnet

Arkadaşlar ben dün xp pro kuruyordum bios tam olarak ACPI uyumlu değil şeklinde bir hata ile karşılaştım.8 yıldır aynı bilgisayarı kullanıyorum defalarca xp kurdum daha önceden.İlk defa bu hata ile karşılaştım.Nedeni ne olabilir acaba teşekkürler

Arkadaşım daha önce xp kurmuşsun ama büyük ihtimal biosdan ACPI kapalıdır.Sen bu formatta biosu defaulta falan getirdi isen tekrar aktif hale gelmiştir.(ya da bu söylediklerimin tam tersi olmuştur.)
    Biosa girip ACPI seçeneği
    ENABLE ise DISABLE
    DISABLE ise ENABLE yapıp kaydedip çıkarsan xp yi kurabilirsin.
  • bilgisayarların çeşitli türleri ve çevre birimleri için güç yönetimi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ***BİOS NEDİR VE AYARLARI***
    19 yıl önce açıldı
    Bu Sorun Nedir ?
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.