Şimdi Ara

Adana Gurme Rotası - YARDIM

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2 günlük adana gurme turuna çıkıyorum (tek başıma)(aydın'dan geliyorum)
    ülkemizde sıcaklık rekorlarının kırılacağı önümüzdeki 2 gün adana'yı test etmeye gidiyorum

    google'dan mekanlara baktım ancak adanalı arkadaşlardan da yardım istemek şart oldu çünkü işi şansa bırakmak istemiyorum

    1. gün (yaya olarak)
    levent börekçilik - taş köprü - müzeler - sabancı camisi cuma namazı - kaburgacı yaşar usta - optimum avm (decathlon'da işim var) - kling usta - (gece) şırdancı bedo

    2. gün (araç var)
    kazım büfe - tatlıcı gönül kardeşler - yağ camisi civarı - ali göde şalgam - cik cik ali kebap

    programa ekle ya da çıkar diyebileceğiniz turistik veya yemek mekanları varsa tavsiyelerinizi ve adana önerilerinizi bekliyorum.


    quote:


    gitim döndüm. cevaplar için çok teşekkür ederim. şarj cihazımı evde unuttuğum için söylediklerinizi adanada pek takip edemedim.

    1.gün
    levent börekçilik = 7/10 - peynirinin kendine özgü bir tadı yoktu bence
    ulu cami = 9/10 görevli amca gezdirdi. taşları ve simgeleri anlattı çok güzel tarihi bir yer
    yağ camisi = içeri giremedim. etrafta uyuyan evsizler vardı sanırım o yüzden kilitlemişler. küçük farklı bir yapısı vardı.
    sinema müzesi = 6/10 pek bi olayı yok yılmaz güney seven varsa bir şeyler bulabilir.
    atatürk müzesi = 3/10 gezdikçe üzüldüm bu kadar boş olur. müze bile denmez oda oda bir yer.
    arkeoloji müzesi = 8/10 özellikle bal mumu heykelleri çok başarılı. insanlığın gelişim çağlarına göre güzel sıralanmış.
    aşlama (meyan kökü şerbeti) = 5/10 yolda denk geldi. tadı berbat ama harareti kesiyor. 1-3 yudumda içilmesi gerekiyormuş
    kazım büfe = 10/10 - muzlu süt mükemmel (ama yanında yengen tost verdiler çok saçma oldu)
    sabancı camisi = selimiyeden sonra gördüğüm en güzel camiydi. klimaları kubbeyi taşıyan sütunlardan 4 tanesine mimariye uygun giydirmek çok akıllıca olmuş.
    kaburgacı yaşar = 8/10 - kaburga - şiş - adana (toplam 3 şiş yedim + ayran) adana çok iyidi. tek kişi 3 meze 35 tl biraz paralı oldu.
    kling usta = 2/10 adanada değil hayatımda yediğim en kötü kebaptı. bıçak ile doğranmış olmasını anlarım özelliği o ama et sinir kaynıyordu. cayır cayır sesler geldi dişlerden.
    gece dışarı çıkamadım arkadaş hastaydı. evde takıldık

    2.gün
    kling faciasından sonra rotayı bıraktım. arkadaş gezdirdi.
    ciğerci bedo (yeni adı ciğerci ulaş) = 10/10 (böbrek, ciğer vb. ) 4 çeşit yedik çok iyiydi.
    tatlıcı gönül kardeşler= 7/10 (baklavayı antepte yediğim için burayı tercih ettim) sıradan ama hamuru güzel
    şalgamcılar= şalgamcılara gitsek bile adam markette satılan şişeden şalgam koyuyor ben ne almadım bu işten ?
    İncirlik Üssü = programımda yoktu ekstra oldu. amerikalılar bildiğin kendine minyatür ülke yapmışlar. aileler geri gönderildiği için etrafı terk edilmiş şehir gibi değişik bir deneyimdi.
    gönül kebap = külbastı yedik 7/10 + yanında gelenlerle 10/10 adamlar ne varsa getirdi
    şırdan = bedo'ya gidemedik turgut özal bulvarı üzerinde bir yerde yedik. sakatat çok severim ama çok ekstra bi tat almadım. bi daha yemesem aklıma gelmez. çok sağlam midem vardır ama şırdanın acısı biraz zorladı.


    GENEL YORUM

    Adana şehir yapısı olarak ilginç, insan yapısı olarak kozmopolit bir yer ama alt ve üst sınır çok uçlarda geziniyor. bir sokak karaköyde gibi takılırken bir sokak ötesi bağcılar gibiydi. bu dengeyi nasıl koruyorlar merak ediyorum. her girdiğim mekanda çalışanlar sürekli tartışıyordu. sipariş verince tartışma yeniden alevleniyordu. kimse mutlu değil. yemek için öneri istediğinizde ne vereyim abime heyecanıyla karşılanmıyorsunuz. garsonla muhabbet kurulmuyor. kafası hala ocaktaki adamla olan kavgasında. cumaya kapriyle gittim, adanayı mavi camlı gözlükle gezdim herkes beni kesti
    sıcaklık, bu yazın en sıcak 2 gününü adanada geçirdim. ama nazilli kadar sıcak değil. cuma günü 7:30'dan 18:30'a kadar dışarıda yaya olarak rahatça gezdim. nazilliye dönüşte otogardan eve zor gittim. yıllar önce bir adanalı bana nazilli daha sıcak demişti, yıllar sonra bir nazilli'li olarak evet söylüyorum : evet nazilli daha sıcak
    yemek konusuna gelince, beklentimin aldında kaldı. önerdiğiniz mekanların hepsine gidemedim elbette ama genel bir kanıya vardım. kesinlikle bir antep değil. lezzet konusunda akılda kalacı bir tarafları yok çünkü mekan sahipleri sadece yerel kafada. misafir çekme ve ağırlama konusunda çok zayıflar.
    gidemediğim mekanlar oldu. adanaya tekrar özel olarak gitmem. yol üzeri denk gelirse eksik yerleri denerim. sırada kayseri, urfa, hatay, erzurum var. bakalım ne zaman nasip olacak. önerileriniz için teşekkür ederim. ileride böyle bir plan yapacak arkadaşlar için de bu özeti çıkarmak istedim. iyi forumlar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AYSST -- 3 Temmuz 2017; 15:25:29 >







  • Levent börekçilik doğru tercih kaburgacı yaşarı çıkart bildiğün lokanta bildiğün kebap.daha salaş yerlere git öisal ali dayının yeri süleymandemirel bulvarı yakınında şurdancı cumali de iiyidir menderes baraj kenarında bici bici yatlusını ye mutlaka çok şey katmaz ama bi adana denilünce gittim yemedim deme opt.decatlon çok güzel geniş ferah girince herşeyden alasın geliyo

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pozantı da palanın yerini siddetle öneririm , pazartesi müzeler kapalı olabilir dikkatli olun. Ciğerci bedo da güzeldir. Kazım büfeden muzlu sut, kebap için salaş bi yer olan yeşil kapıyı önerebilirim, Elem restorant güzeldir, onbaşılar kebap güzeldir ama biraz tuzlu olabilir. Merkez de tatlı yemeyi unutmayın, yeni Uğur dan cezerye alınabilir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mesut da adana ye mutlaka. evet yukarıda ki arkadaş söylemiş yeni uğurdan mutlaka cezerye al. antep fıstıklı olan var bir tane mükemmel.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 112600 -- 1 Temmuz 2017; 15:11:11 >
  • Geldin mi, durum nedir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kırmızımercimek -- 3 Temmuz 2017; 11:39:30 >
  • gitim döndüm. cevaplar için çok teşekkür ederim. şarj cihazımı evde unuttuğum için söylediklerinizi adanada pek takip edemedim.

    1.gün
    levent börekçilik = 7/10 - peynirinin kendine özgü bir tadı yoktu bence
    ulu cami = 9/10 görevli amca gezdirdi. taşları ve simgeleri anlattı çok güzel tarihi bir yer
    yağ camisi = içeri giremedim. etrafta uyuyan evsizler vardı sanırım o yüzden kilitlemişler. küçük farklı bir yapısı vardı.
    sinema müzesi = 6/10 pek bi olayı yok yılmaz güney seven varsa bir şeyler bulabilir.
    atatürk müzesi = 3/10 gezdikçe üzüldüm bu kadar boş olur. müze bile denmez oda oda bir yer.
    arkeoloji müzesi = 8/10 özellikle bal mumu heykelleri çok başarılı. insanlığın gelişim çağlarına göre güzel sıralanmış.
    aşlama (meyan kökü şerbeti) = 5/10 yolda denk geldi. tadı berbat ama harareti kesiyor. 1-3 yudumda içilmesi gerekiyormuş
    kazım büfe = 10/10 - muzlu süt mükemmel (ama yanında yengen tost verdiler çok saçma oldu)
    sabancı camisi = selimiyeden sonra gördüğüm en güzel camiydi. klimaları kubbeyi taşıyan sütunlardan 4 tanesine mimariye uygun giydirmek çok akıllıca olmuş.
    kaburgacı yaşar = 8/10 - kaburga - şiş - adana (toplam 3 şiş yedim + ayran) adana çok iyidi. tek kişi 3 meze 35 tl biraz paralı oldu.
    kling usta = 2/10 adanada değil hayatımda yediğim en kötü kebaptı. bıçak ile doğranmış olmasını anlarım özelliği o ama et sinir kaynıyordu. cayır cayır sesler geldi dişlerden.
    gece dışarı çıkamadım arkadaş hastaydı. evde takıldık

    2.gün
    kling faciasından sonra rotayı bıraktım. arkadaş gezdirdi.
    ciğerci bedo (yeni adı ciğerci ulaş) = 10/10 (böbrek, ciğer vb. ) 4 çeşit yedik çok iyiydi.
    tatlıcı gönül kardeşler= 7/10 (baklavayı antepte yediğim için burayı tercih ettim) sıradan ama hamuru güzel
    şalgamcılar= şalgamcılara gitsek bile adam markette satılan şişeden şalgam koyuyor ben ne almadım bu işten ?
    İncirlik Üssü = programımda yoktu ekstra oldu. amerikalılar bildiğin kendine minyatür ülke yapmışlar. aileler geri gönderildiği için etrafı terk edilmiş şehir gibi değişik bir deneyimdi.
    gönül kebap = külbastı yedik 7/10 + yanında gelenlerle 10/10 adamlar ne varsa getirdi
    şırdan = bedo'ya gidemedik turgut özal bulvarı üzerinde bir yerde yedik. sakatat çok severim ama çok ekstra bi tat almadım. bi daha yemesem aklıma gelmez. çok sağlam midem vardır ama şırdanın acısı biraz zorladı.


    GENEL YORUM

    Adana şehir yapısı olarak ilginç, insan yapısı olarak kozmopolit bir yer ama alt ve üst sınır çok uçlarda geziniyor. bir sokak karaköyde gibi takılırken bir sokak ötesi bağcılar gibiydi. bu dengeyi nasıl koruyorlar merak ediyorum. her girdiğim mekanda çalışanlar sürekli tartışıyordu. sipariş verince tartışma yeniden alevleniyordu. kimse mutlu değil. yemek için öneri istediğinizde ne vereyim abime heyecanıyla karşılanmıyorsunuz. garsonla muhabbet kurulmuyor. kafası hala ocaktaki adamla olan kavgasında. cumaya kapriyle gittim, adanayı mavi camlı gözlükle gezdim herkes beni kesti
    sıcaklık, bu yazın en sıcak 2 gününü adanada geçirdim. ama nazilli kadar sıcak değil. cuma günü 7:30'dan 18:30'a kadar dışarıda yaya olarak rahatça gezdim. nazilliye dönüşte otogardan eve zor gittim. yıllar önce bir adanalı bana nazilli daha sıcak demişti, yıllar sonra bir nazilli'li olarak evet söylüyorum : evet nazilli daha sıcak
    yemek konusuna gelince, beklentimin aldında kaldı. önerdiğiniz mekanların hepsine gidemedim elbette ama genel bir kanıya vardım. kesinlikle bir antep değil. lezzet konusunda akılda kalacı bir tarafları yok çünkü mekan sahipleri sadece yerel kafada. misafir çekme ve ağırlama konusunda çok zayıflar.
    gidemediğim mekanlar oldu. adanaya tekrar özel olarak gitmem. yol üzeri denk gelirse eksik yerleri denerim. sırada kayseri, urfa, hatay, erzurum var. bakalım ne zaman nasip olacak. önerileriniz için teşekkür ederim. ileride böyle bir plan yapacak arkadaşlar için de bu özeti çıkarmak istedim. iyi forumlar...




  • Adana'da ne yapılır, ne yenilir sorusuna örnek bir cevap niteliğinde olmuş, teşekkürler.
    Birkaç şeyden bahsedeceğim;
    - Aşlamayı evet 2-3 yudumda içmek lazım, yoksa meyanın o aromasını, şekerini hissedemezsiniz, tatsız, tuzsun kahverengi su içiyormuş gibi olur.
    - Levent börekçiliğin namını duydum ama henüz gitme fırsatım olmadı; Börekçi Rıza'ya gidiyordum devamlı, memnundum. Bir sonraki böreği ofis arkadaşlarımla Levent'te yiyeceğiz.
    - Tatlıcı Gönül Kardeşler'de baklava mı yediniz? Aslına bakarsanız Adana'nın diğer hamur tatlıları meşhurdur; halka, tulumba, lokma, taş kadayıf ve kabak tatlısı vs.
    - Şalgam konusu ayrı bir mevzu; her yerde şalgamcı var fakat kimi dediğiniz gibi bidondan doldurup veriyor, kimi fıçıdan. Sanırım size pek de "Adanalı" olmayan bir şalgamcı denk gelmiş. Şalgam için şu konuyu okuyun, 5 sayfa zaten, her sayfada güzel öneriler vardı
    https://forum.donanimhaber.com/2-litre-salgam-3-tl--124803948#124803948
    - Kazancılar'da sabah ciğere de gitseydiniz aslında, iyi olurdu.

    Çeşit anlamında bir Antep değil, doğru. Fakat Antep'te de bol çeşitli fakat lezzetsiz yemek sunan yerler de var. Ayrıca damak tadından ötürü de farklılıklar olacaktır. Közlenmiş veya haşlanmış mısır, bici biciyi de es geçmişsiniz, kabul etmiyorum bu gelişinizi, bi' daha bekleriz.




  • kırmızımercimek kullanıcısına yanıt
    gönül kardeşlerde= fıstıklı burma, diyarbakır kadayıfı, cevizli lokma, kaymaklı lokma yedim.
    şalgam = ali göde'ye gidecektim eski adana tarafından umudu kesince gitmek istemedim. elbette kaliteli yerler de vardır.
    bici bici = adanalı veya orada yaşamış kimse tavsiye etmedi saçma sapan bir şey dediler. ama denk gelse yerdim
    antep ile sadece lezzet değil insan yapısı olarak da kıyaslıyorum. (antep ve eskişehir çok beğendiğim şehirler)
    umarım tekrar gelir eksikleri gideririm. ilginiz teşekkür ederim
  • AYSST kullanıcısına yanıt
    Antep Adana'ya kıyasla marka şehir ve esnafları bunun bilincinde. Bunun birçok nedeni var elbet. Antepli birçok dev firma var hem ulusal hem uluslararası çapta güzel iş yapan, dolayısıyla Antep halkının bundan nasiplenip, biraz da kafayı kullanıp kendilerini bolca tanıtmaları. Adana'nın bu husustaki eksiği "markalaşma" bilincinin olmayışı veya sen sormadan/misafir olduğunu belirtmeden sana kendilerini reklam etmemeleri. Evet, anahtar kelime reklam etmek. Halbuki isteseler hem sunumları daha içten, hem de yemekleri, masa-sandalye, mekan düzeni daha da çekici olur. İlk düşünülen maalesef müşteri gelip yesin, sorun çıkarmadan ödeme yapıp gitsin. Şu bahsettiğim Börekçi Rıza mesela. Adamlar nam salmış, bu bir gerçek. Mekana girince güleryüzle hoşgeldiniz deyip siparişinizi alıyorlar, o kadar. Sen bir şey demeden, kim bu Rıza, buranın özelliği nedir diye sormadan pek bir ilgi gösterilmiyor veya yemeğin lezzeti dışında seni bir daha oraya getirmek için bir çaba yok. Ama sorduktan/etkileşime girdikten sonra mutfağına dahi girip ustalarla muhabbet edebiliyorsunuz, fotoğraf çektirebiliyorsunuz. Bu da enteresan bir durum...
    Siz sıradan müşteri yapısından biraz sıyrılıp sordukça veya ortalama müşteri iletişiminden farklı hareket ettiğinizde açılıyor Adana esnafı. Büyük Saat civarındaki esnaflar buna güzel bir örnektir. Adana yerel yönetimlerinin ve Adanalı büyük işverenlerin de suçu var bu hususta; ne tanıtım var ne de ulusal hatta uluslararası çapta pazarlama kafası.

    Bici biciyi herkes beğenmez ama bir Adana gerçeğidir, mutlaka tatmak lazım. Yolunuz düşerse buralara tavsiye ederim. Hatay'da da benzer yapıda "haytalı" adıyla satılmaktadır.




  • Adanalı birisi bici biciye saçma sapan birşey mi dedi ? Eminmisin adanaya geldiğinden
  • aydnksvl kullanıcısına yanıt
    ekşisözlük'te yazanı söylüyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.