Şimdi Ara

ADANA ŞEHİRİÇİ TRAFİĞİ *Güncel: 2 Altgeçit AÇILDI-Atilla Altıkat Köprüsü Sonunda YIKILDI/Foto-Video (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
308
Cevap
0
Favori
35.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • müteahhit konyalı demişsiniz 5 yıl yasadıgım konyadan gördüğüm kadarıyla 'battı çıktı' yapma işinde epey iyiler. 2 yıl sürer mi bilemem ama konya belediyesinden birşeyler kapmışlarsa kısa sürede tamamlanır diye tahmin ediyorum.
    bu arada resimler bugun mü cekildi ? memleket kar buz donmak üzereyken adananın masallahı var
  • Allah sabır varsin.Bende ara sıra Eskişehir'den geçiyorum da gerçekten zor.
  • Antalyada Tranvay hattı yaptılar sehır ıcındekı ulasımı kolaylastırmak ıcın ama tambir facia oldu sonuc. Sayısız esnaf ıs maduru oldu bır suru dukkan kapandı . Şu anda çalışmalar birmiş durumda ama hala doru düzgün tranvayı bile çalıştıramadılar . Bunun yanın sıra yol çok daraldı . İnsanlar çile çekiyorlar o yolu kullanırken . Kimsenin işi olmadıgı müddetce o caddeyi kullanacagını zannetmıyorum . Ben şahsen öle yapıyorum . yolun daralmasıyla esnaflar bir darbe daha yedi ve sonuç tabikide facia. Ekonomik kriz yetmiyormuş gibi birde insanlar devletten darbe yediler . Gerçekden yazık oldu .

Allah yardımcısı olsun adanada ikametkah edenlerin
  • Ne diyelim...

Allah sabır versin.
  • Allah tan E-5 i kullanmak zorunda değilim.ADANA trafiği resmen felç olacak.Ama yapılması gerekiyordu.(Nihayet!)Gel gelelim 2 sene bence böyle bir inşaat için uzun bir süre.Bu arada bugün MERSİN'den gelene kadar resmen fıtık oldum.Her seferinde bir daha E-5 den gitmeyeceğim diyorum.Yinede sözümden dönüp E-5'e giriyorum.Gelene kadar polis bir taraftan(her 10-15 km de bir kontrol).Tırlar üzerinize çıkıyor.Yol desen tarladan hallice(Bir türlü yapamadılar).MERSİN-ADANA arasında çalışan minibüsler makas üstüne makas atıyor.Bir de artık şu kırmızı ışıklara bir çare bulmaları lazım.MERSİN-ADANA arasındaki yol resmen şehir içi yoğun trafik'i olan yollar gibi.Her 2 km'ye bir kırmızı ışık'a yakalanıyorsunuz.Arabaya acıyorum artık dur-kalk yapmaktan.

• Sayın Fletch

• Metro felaketi Adana'ya saplanan bir hançer gibi şehrin kanını boşaltı. Her gün Alparslan Türkeş Bulvarından geçiyorum. Eskiden 8 şeritli olan bulvar sağda 1 şerit ve solda 1 şerit olmak üzere kel tavuk oldu, kuşa döndü. Metro inşaato 15 yıldır bitmedi. Mahalleler bölündü, esnaf battı, ticaret bitti. Belediye başkanının yanına kendine yaptıkları kâr kaldı sadece. Seyhan Belediyesinin önündeki bulvar tünelini (altgeçit) tam 2,5 yılda bitirdiler (!) ve YouTube'a eklediğim bir videoda da görünüyor.

Sayın macka_61

• Evet resimler bugün çekildi. Hava sabah 1°C dereceydi ama yağmur ve kar yok, güneşliydi. Öğlene doğru da ısındı. Fakat narenciye eğer toplanmadıysa don vurgunu yemiştir. 8°C derecenin altında bir hava narenciye için çok tehlikeli. Eskiden lastik yakarlardı bahçelerde, şimdi pervane koyuyorlar soğuk havayı dağıtsın diye.

Sayın cemele

İfade ettiğiniz kebapçıyı çok iyi tanırım. ELEM RESTAURANT (GÜL KASABI) ve eski yeri Karataş yolunda HAVUTLU BELDESİNDE iken yeni yeri daha beride ve yolun karşısında. Bir daha gittiğinizde lütfen mangala yakın bir yerde oturun ve kebabınızın gecikmemesini söyleyin. Hava soğuk olduğundan kebaplar da soğumaktadır. Hatta eti şişiyle isteyin ve masanızda şişin üzerinden yiyin, soğumaz. Dünyanın en iyi kebapçısı da olsa et soğuduğunda lezzet de kaybolup gidiyor. Ezme salatada ısrar edin, çoban ve mevsim salata gibi şeyler istemeyin, bol summaklı ve biberli soğan salatası, nar ekşili ezme salatası isteyin ve kesinlikle Adana dışından geldiğinizi belli etmeyin. Kebap siparişi hususunda forumda mesajlarım çıkmıştır. Şahsen CİNO'dan başka bir yere gitmem, evimdeki gibi sıcak, kaliteli ve lezzetli kebap yerim. CİNO'nun yeri regülatör köprü çıkışında sağda mezbahane yolunda, Seyhan nehrinin kıyısında. Lüks yok, lezzet var.

Belli ki ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ bu altgeçitleri hiç ama hiç istemedi. Zaten HILTON/KARATAŞ yolu kavşağı altgeçidini de engellemeye çalıştı, bie mahalle perşian oldu, YAVUZLAR mahallesi esnafı ile birlikte haritadan silindi diyebilirim. Bir ara acaip yoğun olan YAVUZLAR CADDESİ'inde şimdi İn ve Cin futbol oynuyor.

ALTGEÇİT İNŞAATI hakkıda yerel haberlerde, yerel gazetelerde, medya ve radyoda HİÇBİR BİLGİ, DUYURU, AÇIKLAMA çıkmadı. 3 Adet yapılacağını çevremdeki insanlara söylediğimde herkes önce seviniyor ama ortaya çıkacak hêngâmeyi düşününce suratları asılmıyor değil. Trafik akışı yine kendine bir yol buldu, ama Dörtylağzına geldiklerinde burası ne yazık ki biter, burası ADANA'ın kalbi, merkezi çünkü...

Taner Göde

• Sayın gavurdağlı hemşehrim,

Daha önce de belirttim, eşim Nurdağı'ndan, Olucak Köyünden. Geçen Pazar günü TEM'e Mavi Bulvardan girdim, E5 ve Ceyhan Yolu kesişme yeri olan Yılankale'den çıktım (ücretsiz kısım), Mustafabeyli'ye kadar devlet yolundan gittim, dediğiniz gibi dayanılacak gibi değil, satıh fena, asfalt yaşlanmış... 1.78 TL'den LPG aldım ve Toprakkale Kavşağından da TEM'e geri girdim, Nurdağı'ndan çıktım ama dikkat ettim ki artık KÖMÜRLER yazıyor... Hem de sadece 1 defa değil, tüm levhalarda büyük harflerle KÖMÜRLER yazmışlar. Sağolasın kayınvalidem Tırşik çorbası yaptı da midem düzeldi, yıllarca gastritten müzdariptim, Talcid içmekten bıkmıştım. 1 kâse çorba ilaçtan daha güçlü ve iyileştirici etki yaptı, şifa buldum çok şükür.

Nurdağı'na kar yağmadı, ama hava soğuktu. Dağların tepesinde sadece kar vardı. Zorlu Grubu da hem Nurdağı tepesine (Arslanlı Beli) hem de Bahçe Beldesine Rüzgar Türbini kurmuş, elektrik üretiyordu.

Mersin'den dönüş en iyisi TEM'den, zaten transit geçilecekse de Adana'dan TEM'den başka bir güzergahtan kesinlikle geçmemek gerek.

Taner Göde

• bende işe bu yoldan gidiyorum, ceyhan yolunda inşaat hiç bitmedi, alt geçit, metro köprüsü, ceyhan yolu çalışmaları, şimdide bu. yıldım artık.
  • O değil de ne kadar güzel önlemler almışlar yahu acayip şaşırdım malum ülkemizde pek önem alınmaz bu tip kazı çalışmaları yapılırken.
  • Müteahhit Mehmet Ali Ünal - Konya

http://www.mau.com.tr

Mehmet Ali Ünal İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş.
    Adres: Öğretmenevleri mah. Larende cad. No:21 Meram / KONYA
    Telefonlar: 0332 3211910 3219053 3211355 Faks: 3226610

ADANA ŞEHİRİÇİ TRAFİĞİ *Güncel: 2 Altgeçit AÇILDI-Atilla Altıkat Köprüsü Sonunda YIKILDI/Foto-Video

Web sitesinde bunu 75 günde birdiğini belirtiyor. 10 Gündür İnşaat devam ediyor burada ama ve sonuç yukarıda. Yarın
    gidip müteahhitin kendisi ile görüşeceğim. Bakalım neler diyecek.

ADANA ŞEHİRİÇİ TRAFİĞİ *Güncel: 2 Altgeçit AÇILDI-Atilla Altıkat Köprüsü Sonunda YIKILDI/Foto-Video

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taner Göde -- 27 Ocak 2010; 18:29:23 >

• Bir ara Asri Mezarlıktan önce SHELL Akaryakıt İstasyonuna varmadan Kozan Yolu Kavşağı Köprüsünden sonra orta refüje dikilen Metro Ayağının nasıl yolun ortasına doğru kaydığını fotoğrafıyla ve hatalarıyla göstereceğim. Adana'da altyapı ve sivil inşaat alanında ne yapılıyorsa kötü yapılıyor. Bkz. Metro'nun kendisi, Ahtapot Köprü, Yeni Ahtapot Köprü, Güney Kuşak Bulvarı, Karataş Yolu (!) vb. vb. vb. Bitmek bilmiyor nedense!

Umarım bu müteahhit sözünün eridir ve dediğini yapar.

quote:

Orijinalden alıntı: trojana

bende işe bu yoldan gidiyorum, ceyhan yolunda inşaat hiç bitmedi, alt geçit, metro köprüsü, ceyhan yolu çalışmaları, şimdide bu. yıldım artık.
  • Allah kolaylık versin.

Eskişehir'de aynı durumda.
    Çevre yolunda 5 tane BAT-ÇIK yapılıyor.
    Birisi bitti ve kullanıma açıldı, güzel rahatlık ama yapılana kadar sürücüler illallah çekiyor.
    Organize sanayi ile şehir merkezi normalde iş çıkışlarında 30-40 dakikayken bat-çıklar yapıldığıda 15 dakikaya kadar düşecek, zira 1 tane bat-çık bile trafiği rahatlatıyor birde yolları genişletip 3 şeritli yaptılar çok rahat oldu. Işık derdi olmayacak, işten çıkan basıp evine gelecek hiç ışık beklemeden.

Şimdi birde şehrin tam ortasından geçen tren yolu yer altına alınıyor.
    Yakında geçişlerde kapanacak, şehir içi trafiği tam anlamıyla kilitlenecek.

Bakalım inşallah hayırlısı olur.
  • Taner Abi fotoğrafları siz çektiyseniz fotoğraf makinenizin marka ve modelini söylermisiniz?
  • Adanaya en son gittiğimde (6 sene önce) Şahinden, Doğandan geçilmiyordu. Üstelik bunların %90'ı modifiyeliydi. Hatta ve hatta Kahramanmaraşta 01 plakalı araç gördüğümüzde aklımıza modifiye gelirdi ama şimdi pek kalmadı galiba.

Ayrıca Taner abi şu deklanşöre 3 sn sonra bassan ne olurdu sanki

• 2 senede ne yapıyor bunlar. Melih Gökçek le takılsınlar biraz. Battı -çıktı uzmanı oldu adam. 30 -40 bilemedin 60 günde bitirtiyor müteahitlere işleri
  • Taner abi Allah sabır versin.3-4 sene önce Antalya'da benzer bir çalışma yapılmıştı ve Antalya'ya gitmemek için dua ederdim resmen..
  • çok uzun bir süre bence çok daha çabuk bitirmeliler.
  • Taner abi nacizane bir iki şey söylemek istiyorum;

Ben BURSA'da kalır iken seneler boyunca güzel şerimiz o trafik çilesinden kurtlsun diye battı-çıktı kavşak yapılmasını bekledik... Tamam çok zor oldu, çünkü malum bursa otomotiv şehri ve OYAK-TOFAŞ-BOSCH-MAKO vs... gibi binlerce işçi istihdam eden fabrikalar bir anda paydos edince akşam vakitleri o trafik çekilmez oluyordu...

ama her sabrın kendisi acı meyvesi tatlıdır...
    Beklediğimize değdi ve şimdi ; BURSA'nın bir ucundan diğer ucuna TRAFİK LAMBASI olmadan sadece ve sadece 15 dakika gibi makul bir sürede gidilebilmekte....

Allah sabır versin...
  • Sayın cemele

İfade ettiğiniz kebapçıyı çok iyi tanırım. ELEM RESTAURANT (GÜL KASABI) ve eski yeri Karataş yolunda HAVUTLU BELDESİNDE iken yeni yeri daha beride ve yolun karşısında. Bir daha gittiğinizde lütfen mangala yakın bir yerde oturun ve kebabınızın gecikmemesini söyleyin. Hava soğuk olduğundan kebaplar da soğumaktadır. Hatta eti şişiyle isteyin ve masanızda şişin üzerinden yiyin, soğumaz. Dünyanın en iyi kebapçısı da olsa et soğuduğunda lezzet de kaybolup gidiyor. Ezme salatada ısrar edin, çoban ve mevsim salata gibi şeyler istemeyin, bol summaklı ve biberli soğan salatası, nar ekşili ezme salatası isteyin ve kesinlikle Adana dışından geldiğinizi belli etmeyin. Kebap siparişi hususunda forumda mesajlarım çıkmıştır. Şahsen CİNO'dan başka bir yere gitmem, evimdeki gibi sıcak, kaliteli ve lezzetli kebap yerim. CİNO'nun yeri regülatör köprü çıkışında sağda mezbahane yolunda, Seyhan nehrinin kıyısında. Lüks yok, lezzet var.

Taner Bey

Park etmesine ragmen calismaya devam eden uzerinde antenler icinde cihazlar bulunan 34 plakali Carevella lar Adanliyak dememize engel oluyor. Neyseki Adanali dostlarimiz götürüyor bizi. Bir daha ki sefere kesin CINO dayim.

• quote:

Orijinalden alıntı: tenekekutu

2 senede ne yapıyor bunlar. Melih Gökçek le takılsınlar biraz. Battı -çıktı uzmanı oldu adam. 30 -40 bilemedin 60 günde bitirtiyor müteahitlere işleri

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.