Şimdi Ara

ADANA ŞEHİRİÇİ TRAFİĞİ *Güncel: 2 Altgeçit AÇILDI-Atilla Altıkat Köprüsü Sonunda YIKILDI/Foto-Video (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
308
Cevap
0
Favori
35.479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Taner Abi geçmiş olsun bu süreç boyunca epey sıkıntı olacaktır... Ancak sonunda çok daha modern ve güzel yollar olacak ...Konya da gerçekten çok güzel yollar yapılmış (arsa bol olunca bütün evler 150 metre kare üstü yollar en az 3 er şeritli )

Birşey dikkatimi çekti yol kenarlarındaki mazgallar bir garip?
    taşlardan yapılmış galiba çok ilkel çirkin duruyor... Neden metal değil acaba?

Evlere de dikkat ettim çok güzel binalar yapılmış ...Ancak eski binalarda yok değil umarım depreme dayanıklı yapıyorlardır ve umarımki o eski binalar depremlerde zarar görmez... Adana birçok şehrimiz gibi 1. derece deprem bölgesi ve 98 de depremi yaşamış olmasına rağmen hazırlık konusunda dersler alındımı merak ediyorum şüphelerim var

• quote:

Orijinalden alıntı: metinardicli

Taner abi nacizane bir iki şey söylemek istiyorum;

Ben BURSA'da kalır iken seneler boyunca güzel şerimiz o trafik çilesinden kurtlsun diye battı-çıktı kavşak yapılmasını bekledik... Tamam çok zor oldu, çünkü malum bursa otomotiv şehri ve OYAK-TOFAŞ-BOSCH-MAKO vs... gibi binlerce işçi istihdam eden fabrikalar bir anda paydos edince akşam vakitleri o trafik çekilmez oluyordu...

ama her sabrın kendisi acı meyvesi tatlıdır...
    Beklediğimize değdi ve şimdi ; BURSA'nın bir ucundan diğer ucuna TRAFİK LAMBASI olmadan sadece ve sadece 15 dakika gibi makul bir sürede gidilebilmekte....

Allah sabır versin...

evet çok sıkıntılı günlerdi o zamanlar şimdi dediğiniz gibi süper oldu ama bile şu rögar kapakları olmasa...

• sayın taner abicim

aytaç durağı sevmediğini biliyorum aytaç durağın saçma sapan projelere(metro) imza atığınıda biliyorum bu herifin hiçmi iyi bişeyi yok sence adanaya ? yukarıda demişsin işte arsa aldı arsa zengini oldu falan filan ama sanki başkası gelse aynı şeyi yapmayacakmıydı ? sen başa gelsen aynı şeyi yapmayacakmıydın ? biraz abarmışsın gibi sanki geldi bana yani bir kışkırtma var sanki ortada
  • denizlide bunlar için 5 tane ihale açıldı ayrı ayrı. tanesini 5 trilyona ve 3 ayda bitirdiler 2 yıl napcak bu adam hazine falan aricak galiba adana caddelerinde:))
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Web sitesinde bunu 75 günde birdiğini belirtiyor. 10 Gündür İnşaat devam ediyor burada ama ve sonuç yukarıda. Yarın
    gidip müteahhitin kendisi ile görüşeceğim. Bakalım neler diyecek.

ADANA ŞEHİRİÇİ TRAFİĞİ *Güncel: 2 Altgeçit AÇILDI-Atilla Altıkat Köprüsü Sonunda YIKILDI/Foto-Video
     ADANA ŞEHİRİÇİ TRAFİĞİ *Güncel: 2 Altgeçit AÇILDI-Atilla Altıkat Köprüsü Sonunda YIKILDI/Foto-Video

Taner abi 4 senedir çok kullanıyorum bu resimdeki yolları.Sitesinde diğer projelere de göz attım,Konya'nın bir çok alt ve üst geçidini yapmış bu firma.Diğer projelerin bitirme sürelerini göz önüne alacak olursak en fazla 6-8 ay arası sürmeli bizim oradakiler,tabii ki 3'ünün de eş zamanlı olarak yapılacağını düşünürsek.

@Kerem;

Taner abi kim,rantı kullanıp arsa zengini olmak kim allasen.Taner Başkan yapmaz öyle şey.

• Taner abi geçen adanadaydım ben

Valla Trafik namına bişey gormedim Realin ordan slalomlar şeklinde h.alanına geldim :)

herşey gayet güzeldi
  • Taner abi yeni yapılacak olan alt geçitleriniz hayırlı olsun şimdiden

Konya'da yaşayan biri olarak inşallah yapılacak olan altgeçitler buradaki gibi kaliteli olur.Yalnız resimlerinizi koyduğunuz Aydınlık Evler Altgeçidindeki viraj eğimi oldukça fazla o yüzden o alt geçitte bayağı bir kaza oldu.

2 sene çok uzun bir süre.Konya Büyükşehir Belediyesi Ankara Yolu girişindeki 5 tane alt ve üst geçidi 5 ay gibi bir kısa sürede bitirmişti.Verilen süre bence çok uzun.
  • bence siz bir hafta aracınız ile istanbul' da vakit geçirin.

ardından adana' ya döndüğünüzde iyi, çok çok iyi (!) hissedeceğinize hiç şüphem yok.

her taraf inşaat. her taraf yol çalışması. her tarafta bir kazı. sağda eylem, solda gösteri, tam ortalarında kodaman geçidi !..

bir şehir hayal edin ki, yolları bütün sene boyunca kazılı kalabiliyor.

kar yağarken belediye ve karayollarının çekişmesi yüzünden köprü bir saat trafiğe kapanıyor ...

işin kötüsü artık kimseye garip bile gelmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kalsiyum 17 -- 28 Ocak 2010; 1:17:12 >
  • @ Full_Speed_89
    Resimler NOKIA N73 3.2 MP Cep Telefonu Kamerası ile çekiliyor. Genelde çok süper net resimler çıkıyor ama bazen sapıttığı da oluyor.

@ CrackerTurk
    Adana'da halen bol miktarda "filmli" ("tuninkli", modifiyeli, yapılı, vb.) Şahin, Peugeot 207 vb. araçlar var. Temiz ve oynanmamış Şahin iyi para ediyor.

@ Whisper911
    Resmilerdeki yol Turhan Cemal Beriker Bulvarıdır ve Karayolları Genel Müdürlüğünün sorumluluk sahası içerisindedir. İlk yapıldığında kanalizasyon ve yağmur suyu drenaj boruları ve mazgalları yapılmamış, demir/çelik olanlar çalındığından ve Adanalılara ince işçilik yerine kaba malzemeler daha fazla layıkmış gibi göründüğünden (halbuki Adanalının ruhu beyaz pamuk, ince kadife, tül perde, saf ipek kadar yumuşaktır) 5 km'lik şehiriçi ana caddenin kenarları bu çirkin, kırık, pis ve 2 yılda bir sökülüp geri takılmaktan kırılan ve bozulan hayvani künkler döşenmiştir. İçinde çöp, kum ve çamur biriktiğinden her yapmurda tıkanır ve su gideceğine gidemez ve orası göl olur. Bazılarının ara boşlukları yetişkin bir erkek ayağını (benimkini) yutacak kadar açık, çocuklar içine düşüyor, kızların topuklu ayakkabısı fetişizim içinde takılı kalıyor, kötülük kötüleştikçe daha da kötü bir hal alıyor. Türkiye'de bu kadar çirkin mazgal başka hiçbir şehirde yoktur sanırım. Bazen bu beton traversler kırılıyor, ortaya 1 metrekarelik bir çukur çıkıyor. İçine düşenin vay haline...

@ dkerem2
    Canciğer kardeşim, arkadaşım. Aytaç Durak'ı tam 25 yıldır tanıyor ve takip ediyorum. Oğlu Gökhan'ı da keza, sürdüğü arabayı da, televizyon kanalını da. Elbette kanunlar çerçevesinde yapması gerekenleri yapıyor, fakat ne yazık ki hep THE HARD WAY (ZOR YOL) seçeneğini tercih ediyor. 24 yıl önce 01 NİSAN 1986 Adana Merkez Endüstri Meslek Lisesine giderken Skoda ve Amerikan arabalarından oluşan dolmuşları ortadan kaldırmak için ihale ile HALK OTOBÜSÜ getirdi, bunlar şehirlerarası çalışıp eskiken O302 OtoMarSan Mercedes Otobüsleriydi ve Adanalı o günleri eminim artık hatırlamak bile istemiyor. Çilenin en saf ve en yalın haliydi bu. Tarlada çıplak çapa sürme cezasından daha kötüydü. 1986'da henüz deodorant ve klima yokken o otobüslerde seyahat etmek SUICIDAL TENDENCIES grubunun parçalarını hatırlatıyordu. Aytaç Durak ile görüşürüm. Belediyenin çeviri işlerini de yaparım. Olması gereken ve olmaması gerekenleri konuşurum, mektup ve dilekçe de yazarım. Babamın halaoğlu eski Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanıydı (80'li yıllarda ama artık değil) ve şu anda Çukurova Belediye Başkanı olan Yıldıray Arıkan da iyi tanıdığım bir şahsiyettir. Fakat Aytaç Durak'ın garip bir huyu var. İnsanları dinlemiyor ama söylenenlerden etkilenip yanlış kararlar veriyor. METRO kararı yanlıştı, Kocavezir İş Merkezi bir yanlıştı, Ahtapor Köprü, Kozan Kavşağı ve TOKİ'nin Şambayat'ta kurulması da öyle, Sosyal Tesisler yolunda yapılan TOKİ'ler de öyle. Bilhassa yeni bulvlarların ASFALT yerine PARKE taş yapılması feci bir hata... Aynı yolları sen de kullanıyorsun. 70 veya 80 km/h ile parke taşı yoldan gidilir mi? Araçlarda rezonans oluşuyor, titremeler sıkılan somunlara kadar etki ediyor. Bir İNAT uğruna Aytaç Durak diretti diretti ve KARATAŞ YOLUNU yapmadı, halen çukur bir cehennemden farksız. O insanların hiçbir suçu yok ama mahkum edilmişler bir defa. Genelde yatırımlar elit semtlere gidiyor, kenar mahalleler insandan pek sayılmıyor. Tüm bunların yanında sevgili kızı da sağolasın Mısır'dan hasta palmiye getirip Adana'ya saldı, eski adı HOLLYWOOD BULVARI olan Ziyapaşa Bulvarının gür saçları döküldü. Daha neler olacak neler. Bu duygu ve düşüncelerim lütfen arkadaşlığımızı bozmasın, ben yine bildiğin Taner abinim sevgili Devlet Kerem kardeşim, sanırım ben bu olaylara fazla hassasım ve sürekli takip edip tartıyorum. Aslına Adanalılar bence biraz daha duyarlı olmalı, şehrine daha fazla sahip çıkmalı.

@ ATTRACTION
    Sevgili Serhat'ım dostum sen TEM'e girmiş ve sadece bu müteahhitin en son altgeçit inşaatı olan havaalanı kavşağından havaalanına dönmüşsün, şehiriçine hiç uğramadın, bu nedenle de görmedin. İyi ki de görmedin dostum. Bu Adanalıya bir hediye. İnşallah sonu hayırlı olur biz de modern insan gibi seviniriz.

Selam ve sevgiler,

Taner Göde

• Adanalıyım ama şuan İstanbuldayım. Adana mı çok özledim. Taner bey sizde fotoğrafları eklemişsiniz daha bir hasret çektim şimdi. Adana trafiğine kötü diyordum da İstanbulu gördüm Adananın gözünü seveyim.
  • Sevgili net_katil,

Yalan yok, az önce M1 AVM'deki CineBonus'ta AVATAR'ı 3D izledim, 3D gözlüğünü de cebimde "unuttum", evim Hasan Usta'ya da yakın, arabayı otoparka bıraktım, Hasan Usta'ya kadar yürüdüm, hem kendisini gördüm (Hasan Oral, benim işyerimin orada meşhur CELAL USTA vardı, sıraya girerdik kebap için, Hasan o zaman oranın ustasıydı, sonra askere gitti, döndüğünde kendi tezgahını açtı, 20 yıldan bu yana iyi tanırım kendisini) hem bir akşam kebabı götürdüm, hava kuru, gökyüzü açıki sadece soğuk, ama kepab dumanı ve portakal kokusu ilginçtir ki birbirine karışmadan kokusunu şehre yaymış durumda. Adana'dan selamlar, geldiğinde 1,5 Adana kebap benden! Söz!

Taner Göde
  • quote:

Yoğunluktan ötürü sabahları 10 dk daha erken çıkıyorum.

istanbullu olan ben şu mesaj ile ağlanacak halime gülüyorum şu anda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _opeth -- 28 Ocak 2010; 2:02:27 >
  • Ankara'da bu tür alt geçitleri 50-60 günde yapıyor belediye, nedense diğer şehirlerimizde 2 yıldan önce bitmiyor, Yozgat'a da yapılmıştı zamanında, iki metre altgeçit 2 seneden fazla sürdü.

Her ne kadar Melih Gökçek'in kendisini sevmesemde bu yöden taktir ediyorum, isteseler 2 ayda yapabilecekleri işi yıllara yayanlara da buradan güzel bir ban yolluyorum[:-
  • quote:

Sevgili net_katil,

Yalan yok, az önce M1 AVM'deki CineBonus'ta AVATAR'ı 3D izledim, 3D gözlüğünü de cebimde "unuttum", evim Hasan Usta'ya da yakın, arabayı otoparka bıraktım, Hasan Usta'ya kadar yürüdüm, hem kendisini gördüm (Hasan Oral, benim işyerimin orada meşhur CELAL USTA vardı, sıraya girerdik kebap için, Hasan o zaman oranın ustasıydı, sonra askere gitti, döndüğünde kendi tezgahını açtı, 20 yıldan bu yana iyi tanırım kendisini) hem bir akşam kebabı götürdüm, hava kuru, gökyüzü açıki sadece soğuk, ama kepab dumanı ve portakal kokusu ilginçtir ki birbirine karışmadan kokusunu şehre yaymış durumda. Adana'dan selamlar, geldiğinde 1,5 Adana kebap benden! Söz!

Taner Göde

Adana gerçekten çok kötü yönteliliyor siyaset konuşup konunun kilitlenmesini istemiyorum ama söylemeden de edemiyeceğim. Bu adam nasıl kaç seçimdir kazanıyor gerçekten anlamak mümkün değil. Adam sırf zengin olmak için daha metronun inşaatı bitmeden dünyanın parasını verip japonyadan tren getirmedi mi. O sıfır metro trenleri daha hiç kullanılmadan çürüdüler Japonlar üzerine kaç tane tren çıkardı. Adam yatırımı hep kendi Arsalarının olduğu yere yaptı. Çaldı çırptı ancak Partk yaparak gözümüzü boyamaya çalıştı. Az mı Dalga geçmediler O Ahtopot köprü için dünyada üzerinde trafik ışığı olan tek köprü diye. Hatta biz kaportacılar ile anlaşması olduğunu duşunuyorduk o kadar çok kaza oluyordu ki orda. vs vs sorunlar bitmez bu ülkede hortumları kesilmediği sürece herşey boş

Nazik Teklifiniz için Çok teşekkür ederim Taner bey sizinle tanışmayı gerçekten çok isterim. Teklifiniz gerçekten çok onurlandırdı inanın. Adana gerçekten bambaşka bir şehir. Sizde İstanbul'dan diledeğinizi söylen bana lütfen

• Allahtan daha E-5 kısmına gitmedim . 3 gün oldu geleli . beyazevlerden otobana atlıyorum real ayrımından çıkıyorum 8-10 dakika içinde 90-100 le işyerindeyim
  • quote:

Sayın gavurdağlı hemşehrim,

Daha önce de belirttim, eşim Nurdağı'ndan, Olucak Köyünden. Geçen Pazar günü TEM'e Mavi Bulvardan girdim, E5 ve Ceyhan Yolu kesişme yeri olan Yılankale'den çıktım (ücretsiz kısım), Mustafabeyli'ye kadar devlet yolundan gittim, dediğiniz gibi dayanılacak gibi değil, satıh fena, asfalt yaşlanmış... 1.78 TL'den LPG aldım ve Toprakkale Kavşağından da TEM'e geri girdim, Nurdağı'ndan çıktım ama dikkat ettim ki artık KÖMÜRLER yazıyor... Hem de sadece 1 defa değil, tüm levhalarda büyük harflerle KÖMÜRLER yazmışlar. Sağolasın kayınvalidem Tırşik çorbası yaptı da midem düzeldi, yıllarca gastritten müzdariptim, Talcid içmekten bıkmıştım. 1 kâse çorba ilaçtan daha güçlü ve iyileştirici etki yaptı, şifa buldum çok şükür.

Nurdağı'na kar yağmadı, ama hava soğuktu. Dağların tepesinde sadece kar vardı. Zorlu Grubu da hem Nurdağı tepesine (Arslanlı Beli) hem de Bahçe Beldesine Rüzgar Türbini kurmuş, elektrik üretiyordu.

Mersin'den dönüş en iyisi TEM'den, zaten transit geçilecekse de Adana'dan TEM'den başka bir güzergahtan kesinlikle geçmemek gerek.

Taner Göde

Afiyet olsun Taner abi bende dün tırşik çorbası içtim.Yolların tırşik kazanı gibi olduğu içinde öncelikle Macit ÖZCAN'a sonra karayollarına sonra Aytaç DURAK'a bol bol iyi dileklerimi gönderdim.Lpg aldığına göre herhalde punto ile gittin.Aynı yolu hafta sonu bende yapacağım.Babam "memleketimi özledim" diyip duruyor.Bu arada Taner abi sen Hasan Usta nın orada oturuyorum demişsin.Müstakil bir evde oturmuyormuydun?.Bende tam itfaiyenin(Güzelyalı) yanında oturuyorum.

• Merhaba gavurdağlı arkadaşım, toprağım...

Bahçelievler (Yeşilevler) Mahallesindeki 3 katlı bahçeli müstakil evden (1970'li yıllarda annem ve babam yaptırdı) geçen yıl Eylül ayında Ramazan Bayramından hemen önce ayrıldım ve Turgut Özal'daki Hasan Usta'dan yukarıya, Süleyman Demirel'e çıkarken Yurt Mh. Kurttepe Sağlık Ocağı/Kömürcünün karşısındaki yeni yapılan apartmana taşındım (altımızda Kiler Süpermarket açılacak). Duman, nem ve sisten kurtuldum ama bahçeli ev ve 4 metrelik çanak anten de gitti. Sağlık olsun. Biz de haftasonu bacanak kuzenin Peugeot Bipper'i ile Nurdağı'na gidiyoruz, ailemi alıp Grande Punto ile Pazar günü Adana'ya dönüyorum. Dönüşte tabi ki gidilşteki güzergâhın tersini uyguluyorum. LPG 1.78 TL depoyu doldurup Adana'ya kolayca dönerim. Bizim yanımızdaki caddeden (71525 sk.) de sizin oraya gidiliyor, galiba sosyete pazarı/kadınlar pazarı varmış oralarda camiye yakın bir yerde.

Selam ve sevgiler,

Taner Göde

quote:

Orijinalden alıntı: gavurdağlı

Afiyet olsun Taner abi bende dün tırşik çorbası içtim.Yolların tırşik kazanı gibi olduğu içinde öncelikle Macit ÖZCAN'a sonra karayollarına sonra Aytaç DURAK'a bol bol iyi dileklerimi gönderdim.Lpg aldığına göre herhalde punto ile gittin.Aynı yolu hafta sonu bende yapacağım.Babam "memleketimi özledim" diyip duruyor.Bu arada Taner abi sen Hasan Usta nın orada oturuyorum demişsin.Müstakil bir evde oturmuyormuydun?.Bende tam itfaiyenin(Güzelyalı) yanında oturuyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: gavurdağlı

quote:

Sayın gavurdağlı hemşehrim,

Daha önce de belirttim, eşim Nurdağı'ndan, Olucak Köyünden. Geçen Pazar günü TEM'e Mavi Bulvardan girdim, E5 ve Ceyhan Yolu kesişme yeri olan Yılankale'den çıktım (ücretsiz kısım), Mustafabeyli'ye kadar devlet yolundan gittim, dediğiniz gibi dayanılacak gibi değil, satıh fena, asfalt yaşlanmış... 1.78 TL'den LPG aldım ve Toprakkale Kavşağından da TEM'e geri girdim, Nurdağı'ndan çıktım ama dikkat ettim ki artık KÖMÜRLER yazıyor... Hem de sadece 1 defa değil, tüm levhalarda büyük harflerle KÖMÜRLER yazmışlar. Sağolasın kayınvalidem Tırşik çorbası yaptı da midem düzeldi, yıllarca gastritten müzdariptim, Talcid içmekten bıkmıştım. 1 kâse çorba ilaçtan daha güçlü ve iyileştirici etki yaptı, şifa buldum çok şükür.

Nurdağı'na kar yağmadı, ama hava soğuktu. Dağların tepesinde sadece kar vardı. Zorlu Grubu da hem Nurdağı tepesine (Arslanlı Beli) hem de Bahçe Beldesine Rüzgar Türbini kurmuş, elektrik üretiyordu.

Mersin'den dönüş en iyisi TEM'den, zaten transit geçilecekse de Adana'dan TEM'den başka bir güzergahtan kesinlikle geçmemek gerek.

Taner Göde

Evet bende aynı yerdeyim çünkü gavurdağlı abim olur
    Gelelim tırşik kazanına dönen yollara gerçekten felaketti yol boyunca slalom yaparak gittik resmen.
    Abim normalde seri araç kullanır ama yollar ve her an her yerde karşımıza çıkan kırmızı ışıklar yüzünden bayağı yavaş gittik.

• quote:

Sayın cemele

İfade ettiğiniz kebapçıyı çok iyi tanırım. ELEM RESTAURANT (GÜL KASABI) ve eski yeri Karataş yolunda HAVUTLU BELDESİNDE iken yeni yeri daha beride ve yolun karşısında. Bir daha gittiğinizde lütfen mangala yakın bir yerde oturun ve kebabınızın gecikmemesini söyleyin. Hava soğuk olduğundan kebaplar da soğumaktadır. Hatta eti şişiyle isteyin ve masanızda şişin üzerinden yiyin, soğumaz. Dünyanın en iyi kebapçısı da olsa et soğuduğunda lezzet de kaybolup gidiyor. Ezme salatada ısrar edin, çoban ve mevsim salata gibi şeyler istemeyin, bol summaklı ve biberli soğan salatası, nar ekşili ezme salatası isteyin ve kesinlikle Adana dışından geldiğinizi belli etmeyin. Kebap siparişi hususunda forumda mesajlarım çıkmıştır. Şahsen CİNO'dan başka bir yere gitmem, evimdeki gibi sıcak, kaliteli ve lezzetli kebap yerim. CİNO'nun yeri regülatör köprü çıkışında sağda mezbahane yolunda, Seyhan nehrinin kıyısında. Lüks yok, lezzet var.

ekleme yapayım kaşarlı humusları da harika ama fiyatları yeni yerle beraber biraz artmış gibi geldi. Cinoyu bilmiyordum gideyim bir

• "Allah" Adanalı'lara sabır versin demeliyim. Battı çıktı çok yararlı bir uygulama !!! hatta o kadar yararlı bir uygulama ki Antalya halkı sabah akşam eski başkan Menderes Bey'e en içten gelen sevgi ve şükranlarını sunuyor. (Tabi şov amaçlı hesapsız kitapsız yapılarak gerek tramvay ray genişliği ile uymayan ray döşenmesi veya dönüşlerde sağındaki solundaki araçlara çarpma becerisi gösteren tramvay prosjesi için özel olarak sevgi ve saygılarını sunuyorlar o ayrı)

Sanırım Adana'lı, trafik çilesi bilmeyen Antalyalıya o duygudan mahrum etmek istemeyen yönetimin bunun için özel olarak geliştirdiği battı çıktılarla, trafik çilesini daniskasını yapmasının bir benzerini, İstanbul ile yarışan trafik kaosu ile tekrar yaşayacak. Ne diyeyim allah sabır versin.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.