Şimdi Ara

Adaptörler yazandan 2 kat fazla voltaj veriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar arkadaşlar. Benim bir adaptörden 3V DC almam lazım. 2 tane adaptör buldum. Fakat inanılmaz bir şekilde ikisi de üstünde yazan voltajın 2 katı fazla voltaj veriyor.

Alttaki Nokia adaptörde 3.7V yazıyor ama multimetreyle ölçtüğümde 8V gösteriyor.

Bu babylis adaptörde ise 2.4 yazıyor ama 4.7 falan veriyor.

Birinci sorum: Böyle fazla voltaj vermelerinin nedeni nedir?

İkinci sorum: Bunları kullanarak 3V alabilmemin bir imkanı var mıdır?

• Ölçüm cihazının sorunsuz olduğundan emin misin?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Melih Albayrak kullanıcısına yanıt

Evet hocam. 2 adet seri AA pil 3V veriyor ölçtüğümde. Pilleri adaptörle değiştirmeye çalışıyorum. Oda termostatım için.

• Yükte olmadığında adaptörlerin voltajını multimetre böyle gösterir. Lamba yada direnç bağlayıp ölçermisiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi One Shot One Kill -- 10 Şubat 2023; 1:32:37 >
  • Evet böyledir eski tipler. Sabit olanları da var ulaşmanız lazım. yeni nesil telefon şarz cihazları hep sabit olsa gerek onlara ulaşabilirsiniz.

Diğer taraftan 3Volt voltaj regülatörü yazarsanız girişindeki daha yüksek olan gerilimi düşürüp 3Volt (ve ya modeline göre 3.3Volt) sabit çıkış veren küçülk elektronik elemanları görebilirsiniz, ucuzdurlar. 3 bağlantıları vardır sadece. 7803, LD1117, LM2575 gibi. Uygun olanı seçmelisiniz.

Oda termostatı dediğiniz kablosuz termostat mıdır? Belki şarzlı pil daha hoşunuza gier.

• One Shot One Kill kullanıcısına yanıt

Oda termostatının ekranındaki tüm menüleri aktif etti ekrandaki yazılar max koyu renkte gözüktü. Voltaj fazlalığından. Hemen söktüm bozar diye korkudan.

• karafetva K kullanıcısına yanıt

Düzenek bu hocam. 220 ile çalışan wifi switch. Telefondan kontrol ederek açıp kapatılabiliyor. Oda termostatina gelen kablodaki gerilimi de 3v ye dusurebilirsem işlem tamamdır. Şu anda 5 veriyor. Termostat kafayı yiyor.

İçinde 3v voltaj regülatörü bulabileceğim bir cihaz var mıdır? Patlak led ampüller, eski devreler vs gibi. Olmazsa sipariş edeceğim bir siteden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi digiogi -- 10 Şubat 2023; 18:9:31 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • digiogi kullanıcısına yanıt

3 ayaklı ve sırtı metaldir soğutucuya bağlı olabilir. Küçük alüminyum parça soğutucuya bağlanarak ya da devrenin kendi üzerine lehimlenerek bu sırt bölgesinden ısı atması sağlanır. İnternette aratıp resimlerini görün, benzettiğiniz parçaları eski devrelerden inceleyin. 7805 serileri her elektronikçide vardır diye düşünüyorum ama 7803 belki aramak gerekebilir. Siparişe değme gidip lınabilir.

Eski cihazlar her ne ise bahsedilirse belki yorum yapılır. Konuya resmedilebilir dd. ANcak yeni nesil cep telefonu şarzları - akıllı telefonların, zaten uygun gerilimde değil mi?

Yeni şarj aletleri 5V veriyor hocam. Elimde bir sürü var. Bu şarj aletlerinden birini kullanarak ams1117 kullansam olur mu peki?

https://www.direnc.net/ams1117-smd-5v-dogrusal-voltaj-regulatoru

Burada adaptörün + kablosunu 3'e lehimleyip 2'den çıkacağım sanırım doğru mu? Adaptörün - ucunu yine direkt olarak buna sokmadan mı kullanmam lazım.

Resme göre 2 istenen çıkış, 3 ise düzeltilmesi istenen fazlalıklı gerilim. - uç hem bu elemana bağlanacak hem de bu elemandan beslenen unsurlara.

Alıntı

metni:
    Yeni şarj aletleri 5V veriyor hocam. Elimde bir sürü var.

Belki gerilim fazla ama sabit değil mi?

smd elemanlar ufaktır. lehimlemesi zor olabilir, daha büyük boyutlu olan dip elemanları düşünebilirsiniz. Tabii direk var olan devrede monte edip işi bitirecekseniz smd daha kolay olabilir, sığar yani.

Bu arada bağlandığında gerilimi çok fazla gelen hangi adaptörü? 8Volt veren mi? Belki bu gerilim azla gelmiştir ama daha düşük gerilim farkları sorun olmayabilir. eğer kullanılacak cihazın iç evresi resmedilebilirse üzerine zaten bir regülatör varsa tespit edilir ve küçük gerilim farklarının önemsiz olduğu düşünülebilir.

Diğer taraftan kablosuz termostat-kombi ayar cihazı pile gerek kalmadan çalışsın diye midir işlem? ne kadar pil tüketmişti ?? Şarzlı pilleri hatırlatırım.

Amacım wifi ile telefondan kombiyi açıp kapatabilmek hocam.

https://forum.donanimhaber.com/akilli-switch-modulu-ile-kombi-yonetilebilir-mi--155056488#155084968

İsterseniz cihazların devrelerinin fotoğraflarını size gönderebilirim.

Herhangi 5V bir telefon şarj adaptörünü 3V'ye indirebilsem harika olurdu.

Pilli bir cihaz çalıştırılacaksa diye yazmıştım.

3Volt almak sorun değil ki? 3Volt için var olan regülatör dediğimiz küçük eleman direk sorunu çözmekte. Akım ihtiyacı da fazla değilse sorun yok demektir. Aldığın elektronikçiye isteiğin çıkışı söyleyip emin olabilirsin.

Ayrıca AYarlı regülatör devresi var bir iki elemanla, lm serisinde istediğin çıkışa ayarlayabilirsin? Uygun direnç ile ya da ayarlı direnç ekleyerek istediğin gerilimi yakalarsın. Hazır ayarlı modüller de bulunmakta var?

Geilimi fazla gelen adaptör hangisiydi?

O zaman 3 volt regülatörü alayım ben bir elektronikçiden hocam.

Gerilimi ikisinde de fazla veriyor. Hem bablylis yazan adaptör hem de de nokia yazan adaptör üzerinde yazandan fazla veriyor.

Hatta yine de bir deneyeyim diyerek babylis adaptör ile (üzerinde 2.4 yazıyor ama 4.7 falan veriyor) denedim. Oda termostatının ekranındaki tüm yazıları aynı anda kopkoyu olarak gösterdi. Birkaç kere emin olmak için denedim hep aynısı oldu. Cihaz yanmasın diye 3.7V olması gerektiği halde 8V veren nokia adaptör ile denemedim.

2 adet kalem pille denedin mi? Cihaz belki öyledir? Yani normal olanı sorun zannediyor olmayasın!

Eski kartlara bakmak istediğini söylememiiş miydin? ELinde kart vb varsa gereken parça içinde bulunuyor olabilir, konuda bahseder resmedersen belki direk çözülür sorun.

4.7Volt veren ve etiketinde 2.4 yazan adaptöre ufak yük bağlansa, led gibi çıkış düşebilir. yani uyabilir de.

• Yük bağlayınca da aynısı oldu. Bu sefer foto çektim. İlginçtir daha sonra 12v kasa fanı bağladım onu bile döndürdü.

Alttaki ise oda termostatının içi.

• Voltajı düşürmek için bu kartı sipariş etmeye karar verdim.

https://www.robotistan.com/mini-ayarlanabilir-3a-voltaj-regulator-karti-lm2596-adj

Elindeki cihaz bozulmuş olabilir. Kalem pille felan denesen?

Hocam bu konuyu okur musunuz. Bunu yapıyorum şu anda.

https://forum.donanimhaber.com/akilli-switch-modulu-ile-kombi-yonetilebilir-mi--155056488

Konuyla ilgilenmek aım. ayrı.

Verdiğin cihaz için yaptığın alışveriş boşa gitmesin diye yazdım.

Teşekkür ederım bugün gelecek bakalım sonucu yazarım hocam

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.