Şimdi Ara

Adaptörsüz 3,5 inch External HDD Çalıştırmak.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hız-Boyut-Fiyat sebeplerinden dolayı 3,5 inch external harddisk aldım fakat taşınabilirlik bakımından sorunlu olan bu harddiske bir çözüm bulmak istiyorum.Harddisk genelde aynı bilgisayara bağlı ve düşündüm ki Kasa içinden 24 watt sarı siyah kablo çekebilirim. (Hoş avometre bozuk çıktı kaç amper çekebilceğimi bilmiyorum sarı siyahla) çektiğim bu kablodan kasa dışına giden kendi erkek girişimi yapıcam ve o girişe uygun dişiyi tabi.Bundan iki tane yapıp gittiğim yerlere götürebilirim.Şimdi bana lazım olan bilgiler şunlar:

- sarı - siyah kabloyla 12v ve 24w çekmem (çalışan pcden) bir sorun teşkil edermi yada harddiskin ömrünü kısaltırmı?
    - bu yolla 2 amperi nasıl çekerim
    - bu kendime has giriş için bir öneriniz var mı hazır olarak alabileceğim?
    - yada tüm bunların yerine bu wattı alabileceğim başka bir giriş var mı? Çünkü bazen laptoptada kullanıcam. (usb yle yapacaktım ama farkettim ki 10 tane usb girişi gerekiyor :D )

• Öncelikle terimlerinizde bir karmaşa görüyorum. Bilgisayarınızın ve diskinizin sağlığı açısından yazdıklarımı iyice okumadan birşeyi birşeye bağlamaya girişmemenizi öneririm.

Sarı kablo +12V potansiyel taşır, siyah ise sıfırdır. Sarı ve siyah kabloyu kullanarak alacağınız gerilim 12V, güç ise güç kaynağınızın üzerinde yazan 12V rail değeridir. Avometre ile bu kaynaktan kaç amper çekebilirim ya da akü amperi ölçmek denilen şeyleri yapamazsınız. Amper konumunda bir avometreyi güç kaynağınıza bağladıysanız, avometrenizin bozulma sebebi açıktır: çünkü tüm gücü avometre üzerinden kısadevre ettiniz.

Laptop'u unutun. Bilgisayarınızda kullanabilmeniz için "Harddisk adaptörünüz hangi gerilimleri üretiyor ve bağlantı ucunda bunların sıralaması nedir?" sorusunu cevaplamanız gerekli. Hangi gerilimleri ürettiği adaptörün üzerinde yazıyordur, bir ihtimal pin şeması da adaptörde bulunabilir. Eğer yoksa, avometrenizle bunları tayin edebilirsiniz.

Eğer ki adaptörünüzden 5V veya 12V haricinde bir gerilim çıkmıyorsa, external harddisk kutunuzu bilgisayar güç kaynağı ile çalıştırabilirsiniz. Ölçüm sonucu belirlediğiniz pin şemasına uygun bir şekilde PSU'dan alacağınız sarı siyah ve kırmızı renk kabloları bağlamalısınız. İşi kuralına uygun yaparsanız hiçbir bileşenin ömrü azalmaz.

• Öncelikle evet elektronik konusunda sadece teorik ve temel bilgilere sahibim.Ama avometre ile kaç amper çekebilirim gibi bir şeyde söylemedim.Sadece avometremin tolerans değerleri oynamış <örneğin 3,7 lik voltajı 4,6 gösteriyor> bu yüzden tam değerleri ölçemediğimi söyledim.

Adaptörde söylediğim gibi 12 v 2 amper yazıyor.Bende bilgisayardan çıkardığım bir kabloyu adaptör girişine takmayı düşünüyorum.Bu yüzden 24w bir güce ihtiyacım var.Eğer sarı siyah kabloyu takarsam amperi otomatik olarak belirler mi bunu bilmek istiyorum.

Kısacası bir external harddisk nasıl adaptör iptal edilerek pcnin psuyla çalıştırılabilir.Açıklarsanız sevinirim.

Ben size adaptörün tam bilgilerini verim:
    -Ktec ksas0241200200he
    -input:100-220 v 50/60 hz 0,6 a
    -output: 12v =-=-= 2,0a
  • İhtiyacınız sadece 12 Volt 2 Amper ise Hazar'ın da söylediği gibi sarı ve siyah kabloları kullanabilirsiniz.Bağlantı yaparken + ve - ve dikkat edin yeter.
  • peki o zaman sağolun.Ben bunu kasanın dışından söküp takmak için bir ekleme yeri yapmayı düşünüyorm bunun için hazır şeyler varmı yoksa kendim mi yapmalıyım (yapmak için gerekli alet ve tekniğe sahibim sadece hazırı var mı merak ediyorum)
  • Oto elektrikçilerde hazır yapılmış soket bulabilirsiniz.Kabloyu kesip istediğiniz kadar ek yaparsınız.
  • güzel bir calısma ama eger basardiysaniz resim koyabilirmisiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bence 12 v luk bir adaptör daha ucuza gelir ve daha az riskli
  • 12v 2A yı molexlerden rahatlıkla alabilirsiniz hiç bir sorun olmaz.
    soketler konusunda belli bir standart olmasına gerek yok hayal gücünüze kalmış.bildiğimiz elektrik prizinden de yapabilirsiniz telefon kablosu ve soketleri ilede yapabilirsiniz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.