Şimdi Ara

ADATA SU630 SSD Yüksek Boyutlu Dosyalarda Hız Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ssd taktım pcye bişeyler yüklerken yada yüksek boyutlu dosyalar kopyalarken 200 le kopyalarken bi anda 3 4 mb/s elere düşüyor.Sorun ne olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bahattinkaras -- 8 Temmuz 2019; 21:15:50 >

• Hocam iki ihtimal var. Ya slc cache doluyor, qlc nandların hızı düşük kalıyor, ya da aşırı ısınmadan dolayı ssd niz yavaşlıyor. Forumdan bir kullanıcı garantiyi iptal etmek pahasına ssd nin içini açıp ısınan chiplerin üzerine soğutucu blok yapıştırarak sorunu çözmüştü.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • QLC NAND bellek kullanan SSD'lerde önbellek dolmaya başlayınca (özellikle büyük boyutlu dosyalar kopyalarken) hızı çok ciddi şekilde düşer (HDD'den bile daha yavaş olabilir).

Bu sadece sizin kullandığınız SSD modelinde yaşanan bir sorun değil, QLC NAND kullanan SSD'lerin hepsinde bu durum vardır.
  • ısılarında bi sıkıntı yok zaten 5 saniye için bi düşüş oluyor nedense
  • Armag3d0N A kullanıcısına yanıt
    aşırı fazla yavaşlıyor. 60 GB bir iso dosyası kopyalamaya çalıştım orda farkettim 200 mb/s ile başlayıp 10 mb/s altına iniyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: bahattinkaras

aşırı fazla yavaşlıyor. 60 GB bir iso dosyası kopyalamaya çalıştım orda farkettim 200 mb/s ile başlayıp 10 mb/s altına iniyor
    https://forum.donanimhaber.com/ssd-almak-istiyorum-yardim-eder-misiniz--139016953

Dün bu konuyu yukarıdaki linkte konuşmuştuk.

Sorunun aldığın SSD'deki mimarisinden kaynaklanıyor. Ucuz etin yenemeyen yahnisi kısaca.

Yapısında Dram cache bulunduran bir SSD Alman lazım bu tarz sorunları yaşamaman için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaanx -- 10 Temmuz 2019; 11:10:37 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.