Merhaba arkadaşlar adBlue arızası var ne yapmalıyım (P20E8) obdII soketi taktım P20E8 arızası verdi UREA ışığıda yanıyor. Biraz araştırma yaptım depoya 17000 tl dediler bu dönemde o kadar para nasıl verelim , yok mu bunun çaresi acaba tamiri falan olmaz mı? Araç beyninden siliyorlarmış ama ECU araç beyninede mudahale edilsin istemyorum ne olur ne olmaz var mı tavsyesi olan . Teşekkur ederim |
ADBLUE Urea p20E8 Arızası: Anlama ve Giderme Kılavuzu
ADBLUE Urea p20E8 arızası, Peugeot ve Citroën araçlarında yaygın bir sorundur. Bu hata kodu, aşağıdakiler gibi çeşitli sorunları gösterebilir:
- p20E8 Arıza Kodu: Motor kontrol ünitesi (ECU), ADBLUE enjeksiyon sistemindeki bir sorun tespit etti.
- p20E8 Peugeot: Peugeot araçlarında görülen p20E8 arızası, genellikle ADBLUE enjektörünün arızalı olduğunu gösterir.
- p208E: p208E hata kodu, ADBLUE tankındaki sıvı seviyesinin düşük olduğunu veya ADBLUE sıvısının bozulmuş olduğunu gösterebilir.
- Peugeot p20E8: Peugeot araçlarında görülen p20E8 arızası, egzoz emisyon sisteminde bir sorunu işaret edebilir.
- p208E Peugeot: p208E hata kodu, Peugeot araçlarında katalitik konvertörün arızalı olduğunu veya tıkalı olduğunu gösterebilir.
- Citroen p20E8: Citroën araçlarında görülen p20E8 arızası, ADBLUE sistemindeki çeşitli sorunlardan kaynaklanabilir.
Arızanın Giderilmesi:
p20E8 arızasını gidermek için şu adımları izleyebilirsin:
- ADBLUE Sıvı Seviyesini Kontrol Et: ADBLUE tankındaki sıvı seviyesinin yeterli olduğundan emin ol.
- ADBLUE Sıvısını Değiştir: ADBLUE sıvısı bozulmuş olabilir. Yeni sıvı ile değiştirmeyi dene.
- ADBLUE Enjektörünü Kontrol Et: ADBLUE enjektörünü arızalar açısından kontrol et veya değiştir.
- EGR Valfini Temizle: EGR valfinin tıkanması p20E8 arızasına neden olabilir. Valfi temizle veya gerekirse değiştir.
- Katalitik Konvertörü Kontrol Et: Katalitik konvertörün tıkalı olup olmadığını kontrol et veya gerekirse değiştir.
- Motoru Tara: Aracını, arızanın kesin nedenini belirlemek için kalifiye bir tamirciye tarat.
p20E8 arızasını görmezden gelmek aracının egzoz emisyonlarını artırabilir ve diğer sorunlara yol açabilir. Bu nedenle, arızayı en kısa sürede gidermek önemlidir.