Selamlar, Eski tarihi bir film arıyorum. Bir grup fakir japon balıkçı denizde kayboluyor. Sonra bunlar rusyaya sığınıyorlar. Geri dönmek için çok uğraşıyorlar, arkadaşlarından birinin bacağı kangren oluyor kesiliyor. Rus çarının huzuruna çıkıyorlar yardım etmesi için yalvarıyorlar. Rus çarı bunlardan kendi dillerinde bir şarkı söylemesini istiyor. Sonra büyük bir savaş gemisiyle bunları ülkelerine geri gönderiyor. Adamlar iniyorlar vatan haini ilan edilip kendi askerleri tarafından öldürülüyorlar. Bulabilirsek çok sevinirim. |
Adını Hatırlayamadığınız Filmleri Buraya Sorunuz (994. sayfa)
-
-
Tasadüf eseri buldum belki izlemek istersiniz. Filmin ismi Zamanla Oyun Olmaz: A Sound of Thunder
-
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/154234931
bu mesajımda yazan filmi buldum, belki başkalarına yardımı olur diye paylaşıyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omer239 -- 27 Temmuz 2023; 2:3:37 > -
Benim adını hatırlayamadığım film sanırım 80 ler veya daha eski normal bir aile anne baba ve çocuklar git gide evin annesi her şeyin aynı olduğunu evden hiç cikmadiklarini sadece evin babasının işe gidip geldiğini anlayarak durumu sorguluyor filmin en sonunda evleri aşırı ısınıp erimeye başlıyor çünkü onlar gerçek insanlar değil oyun evinin içindeki bebeklermiş oyun evinin sahibi küçük kız oyun evini fırına koymuş
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hammer House Of Mystery And Suspense Child's Play 1984
-
Bir hatırlayan çıkar diye ufak bir umutla bir diziyi ve bir filmi sormaya geldim.
Film sanıyorum çok eski değil en azından ben platformlardan birinde son iki yıl içinde izledim diye hatırlıyorum 🙈 Bütün gece aradım netflixte izlediğimi düşünüp izleme geçmişimi son 3 yılı tek tek kontrol ettim. Yok arkadaş filmi bulamıyorum adını hatırlayamıyorum.
Konusuna gelirsek. Doğumda doktor gecikince ölen bir bebekle başlıyor bir sonraki sahneyine aynı doğum sahnesi ama bu sefer ölmüyor kız. Aynı mantıkla ölümüyle sonuçlanan her sahneden sonra yeniden doğum sahnesi ile baştan başlıyor yaşamaya taki öldüğü ana kadar. Son öldüğü anda yaşanan küçük değişimler ile bir sonraki ölüm anına kadar yaşamı yeniden şekilleniyor.
1930 lard geçiyordu sanırım. Hatta ölümlerinden birinde çocuğuyla 2.dünya savaşı nazi almanyasında intihar ediyordu zehir içip bir sonraki yaşamında nazi gençleri ile takılıyordu falan. Bir hayatında abisinin arkadaşının tecavüzüne uğrayıp hamile kalmıştı bir sonraki hayatında tecavüze yeltenince çocuğu benzetmişti 😁
Yeniden doğduğunda eski hayatı hatırlamıyor sadece son öldüğü an geldiğinde farklı bir seçim yapıyor.
Bilen duyan aklına gelen varsa şifa niyetine bir söylesin deli çıkacağım günlerdir.
İkincisi film. En az 30 senelik. Ve malesef tek hatırladığım şey konuşan bir ördek sanıyorum uzaylı. Ve yine çok emin olmamakla birlikte bir tür uzay dünya savaşı yabut uzayda açtışma gibi birşeyler anımsıyorum. Restoranda bu ördekle yemek yerken omlet getiren garsonu paylıyordu ördek yamyam mıyım ben diye. Bir tür çocuk filmi yahut bilim kurgu türevi miydi hiç bilemiyorum. Otostopçunun galaksi rehberi kitabıyla bir benzerliği mi vardı ben mi uydurdum bunu zaman içinde ondan bile emin değilim. Benim hatırlama becerim burada sona eriyor malesef.
Yardımcı olabilecek herkese şimdiden şükran 🙏
İlk filmi bilmiyorum ama ikinci sanırım bu?
-
Evet teşekkür ederim 🙏
Arkadaşlar 2 tane film arıyorum
Bir tanesinde 2 kız tatile gidiyor ve 2 adam onları bir yerde alıkoyup tecavüz ediyor hatta bir sahnesinde adam kızın yüzünü koparıyordu tecavüz ederken
Diğer film savaşta geçiyor askerler bir eve girip zorla evin gencini annesine tecavüz ettiriyorlardı
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Dostlar bir film vardı bir kız vardı yaşadığı ormanın içindeki evin mantarları dışına çıkmasına babası izin vermiyordu çünkü dışarıda canavarlar vardı sonra birazını hatırlamıyorum bu kız babasının atölyesini ve canavar kitabını buluyordu sonra büyükannesinin yanına gidiyordu soruyordu falan (umarım başka film ile karıştırmıyorumdur tam hatırlayamıyorum eğer karıştırıyorsam her iki filmin adını da yazınız lütfen) işte böyle bir filmdi adını yazarsanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler.
-
Merhabalar. Hiçbir şekilde adını hatırlamadığım bir film var anlatabildiğim kadarıyla anlatmaya çalışacağım. Yaşlı ve zengin insanlar genç insanların bedenlerine(zihnen) bağlanıyor. Simülasyon gibi birşeydi ve bir firma tarafından yapılıyordu galiba. Ve içlerinden biri genç bedendeyken öldüğü/öldürüldüğü zaman diğerleri gerçekte kim olduğunu(yaşlı olan gerçek kimliğini) tahmin ederek hologram tarzı bişeye gidip tıklamaları gerekiyordu. Ve filmin son sahnelerinde adam arabaya biniyordu ve yaşlı halini görüyorduk. Çok karışık biliyorum ama izleyen biri varsa anlar hangi filmi dediğimi... Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Arkadaşlar merhaba 2 tane korku filmi arıyorum.
1-) Bir grup genç ormanda bir kabindeydi sanırım burasından tam emin değilim ama en net hatırladığım sahne onları öldüren katilin birini dikey bir şekilden ortadan ikiye böldüğü sahne. Çocuk bankta otururken arkadaşı geliyordu öyle görüyordu olanı.
2-) İkincisi sanırım yer altında geçiyordu. Yine emin değilim. En net aklımda kalan sahne uyudukları zaman uyandıklarında içlerinden birinin sırtına bir şeyler kazınmış oluyordu.
-
Şehirden uzakta bir terapi tesisi vardı. Burada psikolojik tedavi gören insanlar yaşıyordu, hepsi gün içinde farklı işler yapıyorlardı.
Bir gün etkinlik gibi bir şey düzenlenmişti. Başrol olan kadının ikizi geliyordu ve günün sonunda ikizinin yerine geçip oymuş gibi tesisten kaçıyordu. İçerde kalan kadın, ikizinin onun yerine geçtiğini kaçtığını falan anlatıp bunu ispatlamaya çalışıyordu. Bundan sonrası spoiler..
SPOILER
En sonunda kadının yan evinde yaşayan ve hasta rolü yaparak en başından beri onu gözetleyen kadın doktor, olaya ayıkıyordu ve tesisin müdürüyle konuşup olayı anlatıyordu. Ama müdür olayın ortaya çıkmaması için kadının susmasını sağlıyordu.
Çok beğendiğim bir film, yeniden izlemek için arıyorum fakat bulamadım :) İsmini bilen varsa yardımcı olunuz lütfen
-
beyler merhaba eski bir filmi arıyorum filmi çok az hatırlıyorum birkaç çocuk teyzeleriyle tatile gidiyordular tatilde timsah saldırıyordu sonra timsahı bıçaklıyıp kurtuluyodular bilen izleyen varmı acaba neydi bunun ismi acaba?
-
Benim aradığım film şöyleydi sanırım. Katil, arabasına aldığı kızı eterli pamukla bayıltıp kaçırıyordu. Başına ne geldiğini bilmiyorduk. Daha sonra annesi kızını aramaya başlıyorudu ve katil bunu fark ediyordu. Annesini de arabaya alıp, kızını bulmak için ve başına ne geldiğini öğrenmek için onunla aynı şeyleri yaşamalısın deyip, eterli pamuğu uzatıyordu. Anne sonunda kabul edip pamuğu koklamaya başlıyordu. Daha sonra kendini canlı canlı mezara gömülmüş halde buluyordu. Sanırım sonunda bir şekilde kurtulup kızını da kurtarıyordu. Bilen vardır umarım
-
Selamlar,
2003-2004 yıllarında VCD'den izlediğim yabancı bir filmin adını bulmaya çalışıyorum. Filmin büyük bir kısmı ormanda geçiyordu aşağı yukarı 14-15 yaşlarında kardeş olduklarını düşündüğüm sarışın bir kız ve bir erkek başrol vardı. Mağarada kaldıkları sahneleri hatırlıyorum hayal meyal.
Sanki birinden/ailelerinden saklanıyorlardı. Mağarada şişman ve sakallı bir adam onlara yardım ediyordu yemek vs icin. Adam ormanda yaşıyordu uzun süredir.
Filmin sonunda sanki çocuklar ormandan çıkıp şehirde yürüyorlardı gibi kalmış aklımda. İsim için tek ipucum sanki iki cesur yürek/güçlü yürek gibi bir şeydi diye anımsıyorum. O isimle aratsam da bir şey bulamadım ama. Bilen, hatırlayan varsa ve yazarsa minnettar olurum sahiden. Çocukken sevdiğim bir filmi şimdiki halimle bulup izlemek güzel olacak bulabilirsem.
İlgilenenlere şimdiden teşekkür ederim.
-
Arkadaşlar bende 90 lardan bir film sorucam, bu filmi sinema salonun da izlemiştim, filmle ilgili çok az şey hatırlıyorum.
Robot yada uzaylı bir kadın var göğüsleri rokete ve silaha dönüşüyor kahramanlarımızı öldürmek istiyor, terminatör de bir kadın robot varya onun gibi düşünün ama film terminatör değil.
91-93 yılları gibi olabilir, Karabük Yenişehir sinemasında izlemiştim.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Merhaba bir film soracaktım konusu şöle
2 konu aynı anda işleniyo ama biz bunu filmin sonunda anlıyoruz bir otostopçu aileyi ormana götürüp bağlıyo işkence falan ediyor bi başka yerde bi aile daha var gibi düşündürüyo ama o geçmiş zamanda da yapmış aynısını
7 8 sene önce izlediğim bir filmdi psikolojik bir gerilimdi. Bir sahnesini hatırlıyorum. Renkli göz kumral genç bir adam saçları hafif uzun. Gece yolda arabayla giderken arka koltukta aynı kendisine benzeyen bir varlık belirip onu rahatsız ediyor yol boyunca. Ama o hastanedeki ya annesine ya da yakın birine yetişmeye çalışıyor çünkü o varlık ona zarar verecek sürekli öyle tehdit ediyor onu. Bu film neydi?
Selamlar. Benim de daha önce izlediğim bir film vardı. Yaşlı bir amca bi kasaba gibi bir yerde yaşıyor ailesi yok karısını kaybetmiş onun üzüntüsüyle yaşıyor. Komşusu en sonunda ona yardım ediyordu çok duygusal bir filmdi hatta filmin sonuna doğru intihar etmiş bile olabilir film boyu zaten sürekli intihar etmeye çalışıyordu ama yanlışlıkla komşuları engel oluyorlardı kapılarını vs. çalarak.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X