Şimdi Ara

ADSL ayarlarım çöktü lütfen yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Askey ADSL Router marka bir adsl modemim var... Kullanımı ve web arayüzü gerçekten kolay kullanıcı dostu bir modemdi... di diyorum artık değil çünkü...
    Bugün (29.09.2004) kimi web sitelerine (özellikle kendi siteme) giremediğim için windowsa format atıp tekrar kurdum... Beni ne dürttü bilmiyorum ama adsl modemimin web yapılandırma arayüzü sayfasına girdim... Oradaki ayarları kurcalarken modemin varsayılan IP adreslerini değiştirdim... Daha sonra ne yaptığımdan emin olmadığım için ve ayarların değişebileceğinden şüphelendiğim için Modemi resetlemeyi düşündüm... Resetleme sayfasında Fabrika Ayarlarına dön seçeneğini işaretlemeyi unutup (bi anlık dalgınlık ve yanlışlıkla) modemi doğrudan resetledim... bu yüzden modem benim değiştirmiş olduğum ayarlarla başladı... Ve yine bu yüğzden ben IP yi değiştirdiğim için ne Modemin web arayüzüne (yani modeme) ne de internete erişebiliyorum artık... Cihazın arkasında CD lerde olan o küçük delikten :) var bilirsiniz modemi resetlemek için yani, işte oradan da reset atıyorum ama oradan fabrika ayarlarına döndürülemediği için bir şey değişmiyor... Terslik şu ki modemin ne kutusunda, ne kutusunun içinde ne de CD sinde üretici firma ile veya Türkiye distrüğbütörü ile ilgili her hangi bir bilgi yok kaldıki zaten türkçe kullanma kılavuzu da yok... Bereket İngilizce biliyorum biraz ama ne yazıkki kılavuzunda da bu konuyla ilgili bişi yok... Ne yapmam gerekiyo nereye başvurmam gerekiyo bilmiyorum... Lütfen bana bir ayardım eli uzatın... Modemin üzerinde hiç bişi yazmıyor Kutusunda da aynı şekilde (biliyorum nerden buldun madem böle modemi de niye aldın diyosunuz ama oldu bi kere) aynı zamanda sadece CD üzerinde ADSL ethernet router yazıyo, aygıt yöneticisinde ve Cd kurulum programında ise Askey DSL Router yazıyo... Oradan Askey olduu kanısına vardım yanii. Lütfen bana yardım edin arkadaşlar... nasıl bu cihazı fabrika ayarlarına sıfırlayıp kurtarabiliriz.. Çöpe mi atmamlıyım.. ya da en azından bu cihazın türkiye temsilcisinin kim olduunu veya nasıl ulaşacağımı biliyosanız bana yardım edin.. İnternette arattım yok bulamadım...
    Şimdiden teşekkürler.. baya uzun oldu asanırım sizi sıktım ama kusura bakmayın....

• Askey isimli bir modem bende bulamadım ne yazık ki. Ancak sana tek tavsiyem modemin arkasında ki deliğe 1 kere değil 3 kere basmandır. Keza bir çok modem 1 kere ile resetlenmez. Bazı modemlerde de basılı tutulunca resetleir. Bunları denemeni tavsiye ederim.
  • yanlış hatırlamıyorsam

ttankara.telekom.gov.tr (ankara türk telekom) sitesinde adsl modem ayarları vardı umarım işinizi görür
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.