merhablar, ben üst kattan kendimin ve arkadaşımın bilgisayarıma adsl bağlayacağım.. üst kattaki modemin 4 tane çıkış portu var.. üstten kendi bilgisayarlarımıza usb bağlantısı yaptığımızda sorun olabileceğini düşünüyorum.. zira 10-15 metre bağlantı gerekli.. bunun için bir aparat var mı acaba?? (wireless modem hariç).. bir de üst kattaki tek portu kullanarak alttaki iki bilgisayara da int. bağlayabilir miyiz?? yoksa 2 portu da kullanmak zorunda mıyız??
kebelek neden usb düsünüyon... ethernet kartını kullansana...
valla nasıl yapacağım hakkında pek bi fikrim yok o yüzden aklıma ilk önce usb geldi.. ethernet ile yapacaksak sanırım ethernet kartımın olması şart.. modem var ama onunla olmaz sanırım.. bilmiyorum işte arkadaşlar yardım lütfen.. :)
quote:
Orjinalden alıntı: rainson
kebelek neden usb düsünüyon... ethernet kartını kullansana...
önce bi ethernet kartı al. (8 -10 mil bişi.). Modemin çıkışlarından herhangi birinden bi kablo cek (Jak ile) onuda getir ethernet kartına bağla.. usb uzun iş boşver onu...
yukarıdaki modemde 4 adet ethernet portu varsa kendinede 10-15 mt ethernet kablosu cekersen çok rahat baglanırsın 10-15 metre uzunlugunda usb baglantı saglıklı olmaz .. ayrıca pc inde ki anakartında ethernet giriş portu olmadıgına eminmisin ? ust kattaki tekportu kullanarak 2 pc yi baglaman için arada HUB kullanman lazım ..
çok teşekkürler arkadaşlar.. sanırım hub kullanmam gerekecek.. yoksa üst kat faturayı 3'e bölmemizi ister..
Hub swıtch ve croıse bağlı yeterli uzunkultakı Cat5e kablo ile makinelere takacağınız 2ethernet kart sorununuzu çözecektir..Ama unutmaki üst kattaki benim gibi biriyse sizde 2 makine olduğunu anlar..