Şimdi Ara

ADSL DE BUYUK ACIK ! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
0
Favori
2.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben bandırmada şifre girmeden direk bağlanıdım, modemin üzerinde hala ankaradaki şifre yüklü,
  • Vaybe Teknik olarak imkansız gelen bişey neyse kotalılar bir denesin bakalım. AK.G** kara g** Nasılsa yakında ortaya çıkar.
  • oluyor diyen kotalı arkdaşlar kota sitesi şu an açık bi bakın kotanıza.
  • ben de su an denedim ve baglandim,bakalim biraz dl yapip deneyecem
  • biri telekoma mail atıp sorsun resmi bir cevap alsın olay biter
  • yaw bende zamanında çok anlatmaya çalıştım ama bazı insanlar ısrarla anlamıyolar bazı şeylerii...........
    başka bi kullanıcı adı ve şifreyle adsl den bağlanabiliyosun diyorum adam yok olmaz öyle şey diyo........

ama dediğin doğru bende bizzat denedim ve elimde kesin kanıtlar var.....

bende kotalı kullanıyorum, kotasız olan bi kullanıcı adı ve şifreyle bağlanıp 700mb lik download yaptım sonuç garanti olsun diye...

ozamanda herkes diyodu yine senin kotandan düşer fln diye ama sınırsız bağlandığım kotaya ekledi 700MB ı.....

insanlar öyle bi kesin söylüyoduki yok olmaz fln diye vazgeçecektim artık ama sonunda olduğunu kanıtladım

• quote:

Orjinalden alıntı: ravunos

beyler teknik bir acıklama getiremem yok port baglı yok degıl ama kusura bakmayın bu sıfre olayı tras olay dırek hatla ılgılı bısey soyle acıklayayım ben adsl yı ılk actırdıgımda hız sacma sapan bıseydı 600 lu bısey ve devamlı sorun oluyo sonra onu duzelttıler ve guzelce 256 mı kullanmaya basladım sonra format cektım ve xp yı bıdaha kurdum xp kurulurken bıldıgınız gıbı bılgısayarınız ınternete baglımı degılmı dıye tarıyo taradı ve baglı oldugunu soyledı nese ondan sonra ben nete gırdım ne modem tanıtılmıstı nede modeme sıfre gırmıstım ama ınternete gırıyodum merak ettım download yaptım dc++ dan 3 gun download yaptım ve her zaman kı gıbı 23-27 arası bı hızım oldu sımdı soruyorum sıfre bıle yazmadan ınternete gırdıgıme gore olayın hatla ılgısı var mı yok mu allah askına cevaplayın sıfre olayı yaaaaalaaaaan kotalı arkadaslar aldanıp yuklenmeyın sonra uzulursunuz saygılar... artı yuh ki ne yuh boyle ufak seylerle telekomu kazıklıyacagınızı sanıyosunuz ya gercekten komıksınız sırketın ne calısma prosedurunu bılıyosunuz ne calısanlarının nerden mezun oldugunu vasfını konusuyosunuz adamları dırek aptal yaptınız hadı calısanlar aptal dedık bu telekom mudurlerının hıc mı oglu kızı yopk sızın kadar aklı calısan hey yavruuum heyy...

yaw arkadaşım safmısın nesin???? bilgisayarı formatlayınca modemi de i formatlıyo??????? heralde bağlanırsın internete....
    kullanıcı adı şifre fln modemde kayıtlı zaten bi kere ayarladıktan sonra resetlemediiin sürece tekrar girmene gerek yok o bilgiler

• YAPTIĞINIZ NEDİR, NEDEN HİÇ BEKLEMEDİĞİNİZ BİR SONUÇLA KARŞILAŞABİLİRSİNİZ

Burada yazılanlara bakıp bir deneme yaptım, işyerinde sürekli açık durması gereken iki adsl hat var, evde de var, o sayede deneme yapma imkânım oldu, hatların hepsi de kotasız işyerindeki makinaya uzaktan bağlantı ile bağlanıp durumuna bakabiliyorum.

İşyerindeki modemin bağlantısını kesmeye üşendim biraz da, bakalım ne olacak diye bağlantısını kesmeden evdeki modeme işyerindekinin kullanıcı adı ve parolasını girdim ve bağlantı kurmayı denemedim.

Bilin bakalım ne oldu ? modem Ip alıyor bir türlü bağlanamıyordu. Bu arada karşı taraftaki modem de hattı kaybediyor iyi mi ? Bu durumun başka birisinin bizim kullanıcı adı ve parolamızı kullanmasından olduğunu öğrenmiş oldum. Daha önce (yaklaşık bir hafta önce) böyle bir durum sebebi ile 2 gün hattımızı kullanamadığımızı söyleyeyim.
    Telekom'u arayıp durumu bildirdim. Ayrıca kolayca tahmin edilebilen "iki baş harf+ tel il kodu+telefon no", parola "telefon no" tipindeki hattımızın parolasını değiştirttim.

Yakında bu tip bağlantı kaybına uğrayanlar sebep olan kişiyi savcılık yoluyla aratmaya başlarlarsa, telekom'un hangi adsl hatların kendisine ait olmayan kullanıcı adı ve parolasını kullandığını seve seve tesbit edeceğinden eminim. Kendi evinde o anda kapalı olan hattının kullanıcı adı+parolasını kullananlar bir yana, işyerlerinin tabelalarından kullanıcı adlarını tahmin edip bu haltı edenlerin başı belâda haberiniz olsun.

Ayrıca, kotasız hat isteyenler ödesinler ücretini, millet toptan hırsız mı olmaya başladı ne, şu hâle bak !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ttk -- 11 Mart 2005, 18:38:01 >

• yaw abilerim ben işyerindeki şifreyi kullanıyorum akşam çıkarken routerli modemi kapatıyom çıkıyom sonrada ewden aynı şifreyle bağlanıyom benimki kotalı işyerininki sınırsız.
    işyerinde gece inler cinlermi internete gircek ben kullanıyorum ve hakkımda zaten.

hiçbir şekildede benim kotama yansımıyıor. zaten mantıklısıda bu bi ara fıstık felan vardı kontörlü internet şifreleri buda öle bişe işte neden anlamak istemiyosunuz. bizim hoca telekomdan yetkiliylede konuştu bunu telekom biliyo zaten ve bilinçli olarak verilen bir hizmettir.

• bu topic fazla kaçmış kirlilik için özür dilerim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tembeler -- 11 Mart 2005, 20:14:27 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: tembel er

hiçbir şekildede benim kotama yansımıyıor. zaten mantıklısıda bu bi ara fıstık felan vardı kontörlü internet şifreleri buda öle bişe işte neden anlamak istemiyosunuz.

Anlaşılmak istenmeyen nedir ? Parasını ödediğiniz hizmeti alırsınız.

Telekom kotalıyı çıkartırken "işyerinize sınırsız eve sınırlı bağlantı alabilirsiniz, gece işyerindekini kapatıp evden mis gibi sınırsız bağlanırsınız, bu arada hem evde hem işyerinde bağlantısı olmadığı için kotalı hat kullanan kullanıcılara da dilediğiniz gibi haksızlık etmiş olursunuz" demedi, demiyor da. Bazıları yakasına yapışılmayınca yaptığının ne olduğunu idrak edemiyor anlaşılan.
    Bu kullanıcı adı/parola uyanıklığı iyice yayılıp ta bizim başımıza gelen başkalarının da başına gelmeye başlayıp ta önlem alınınca başınıza gelene razı olursunuz artık.

Bu arada, az kişi tarafından yapılan bu tür yamuklukların orta yerde özellikle yaydırılmaya başlanmasının sebebi, bu işi gizli gizli yaparken farkedilmeye başladıklarını anlayanların cazip ama yanlış ve yapılması kolay olan işin içine daha bir çok başkalarını da çekerek ilgililere "bu kadar kişi bu haltı ediyor, sadece önlem alalım durduralım, asıl sorumlu kim, artık bu saatten sonra bulunamaz" dedirtmek ve paçayı yırtmak veya daha da olabilirse bu işin devamını temin etmek taktiği olsa gerek.

Yanlışı savunmaya çalışıp iyice dibe batmayalım.

• arkadaşım sen bence paranoya yapıyosun. ben anlamak istemiyomusunuz dediğimde bu konuyu okadar uyzatmanın alemi yok demek istedim. ayrıca bu bir açık değil.

sen eskiden fıstık kontörlü internet kullanıyoken arkadaşının ttnet 145 şifresini alıp bağlanınca senin fıstığın kontörleri düşüyomuydu buda öyle bir olay işte.

adsl telefon hattına verilmiyor telefon hattına sadece port açılıyo. hangi şifreyle girersen gir ondan sonra boşunamı adsl müşteri ihzmeti numarası ayrı sanıyosunuz alsi takdirde adsl müşteri numaranızın telefon numaranız olması gerekirdi ama değil. tekrar söylüyorum BU BİR AÇIK DEĞİL... ama arkadaşlar siz telekomun açığıdır blmem nedir diye yazarsanız bu özelliğimiz ksıtlanır (telekomu enayi yerine koyma meselesi)
  • adsle mail attım bakalım ne cvp gelicek ben kullanıyorum ama kotalı oldugum için çözümü alınsın dimi???
  • Eğer iki gün bağlantı yüzünden saçımı başımı yolmasam ve kullanıcının adının porttan bağımsız kullanılabildiğini öğrenmesem ben de bu dert etmeyecektim. Zaten sınırsız bir bağlantısı olanın o anda kapalı bu bağlantısının avantajını diğer bir bağlantısından kullanmasını o kadar kafa mı takmazdım (telekom da bir şey demiyor üstü kapalı onaylıyorsa.)

Size gelecek cevabı ben de bekliyorum bizimle paylaşırsanız. Bu arada, eğer onay üstü kapalı ise dışarı olumlu bir cevap vereceklerini sanmıyorum. Yani iş yine ortada kalır gibi.

Güvenlik açığı meselesine gelince, sahiden de uğraşan birisi kullanıcı adını ve parolasını bildiği birilerinin canını bayağı bir sıkabilir tahmin ediyorum.
  • "ttk" gerçekten saçmalıyosun.............
    benimde bir tanıdığım işyerinde sınırsız adsl kulklanıyor..
    akşam işyerini kapattıktan sonra ben kendi evimden onun bilgileriyle bağlanıyorum..
    bunu neden anlamamakta ısrar ediyosun???
    bu bizim en doğal hakkımızzzzzzz.......................

• bende bu yüzden şirket ve kendi parolamı değiştim bu eskiden beri olan şeyler şifre çalınabilir korunmak lazım
  • Uyandırmayın işte telekomu alla alla
  • quote:

Orjinalden alıntı: m@D_Dræm
    bu bizim en doğal hakkımızzzzzzz.......................

Saçmalayan ben değilim. Şimdilik telekom ses çıkarmıyor tamam ama, bazı ülkelerdeki adsl servislerinden bağlantıyı paylaştırma dahi servis sağlayıcının iznine bağlı olabiliyor, bu açıdan "bu bizim en doğal hakımızzzzzzzz" deyip uzatmayın, ben de çıkacak sonucu bekliyorum.
    Kendi açımdan yapılması gerekeni yaptım, ama birileri burada haklıyı haksızı kendisine göre ısrara dayalı belirlemeye çalışacak olursa bu iş uzar gider ve kesin bir sonuca da bağlanır bundan emin olun.

Yanımızdaki eczanedeki çırak vatandaş veya uyanık (!) bilgisayarcı bizim tabeladaki isim ve tel.den bizim bilgileri belirleyip "port"tan bağımsız elini kolunu sallayarak bizim bağlantıyı kullanabilsin mi yoksa kullanamasın mı sorusuna gelir iş sonuçta. Ne dediğinizin farkında değilsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ttk -- 11 Mart 2005, 22:35:21 >

• ayrıca yukarıda yazdığın olaylarında bu konuyla bir ilgisi yok........
    ip alamama olayı telekomdan kaynaklanan bi sorun... bi arakdaşım 1 haftadır adsl ışığı yandığı halde ip alamıyodu
    kendi kullanıcı bilgilerimle denedim sonuç değişmedi.. ne yani aynı anda 2 mizin bilgilerinide başkalarımı kullanıyodu yani
    dün de bi çok arkadaşım aynı sorunu yaşadı telekomdan ip alamama sorunu yani.. bunun dediğin gibi başkasının
    bağlanmasıyla bir ilgisi yok........
    kendi kullanıcı bilgilerimle istediğim yerden bağlanmakta benim hakkım tabiki bunun resesini anlamadın bilemiyorummm
    bilgilerinin kullanılmasını istemiyosan doğru düzgün bi şifre verirsin olur biter..............

• abiler şifreyi değişmezseniz şifreniz tabi gider bu buzamana kadar böle olmuştur bundan sonrada böle olacaktır... suçu birazda kendimizde aramamız lazım ben gidip telekoma busefer kendim soracam pazartesi..ok ???
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.