Şimdi Ara

ADSL DE BUYUK ACIK ! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
0
Favori
2.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sizin adsl hattınız kendi telefonunuza bağlı porttan dolayı elinizde olan bir şey. Sadece kullanıcı adı ve parola almıyorsunuz.
    Çoğu adsl kullanıcısının modem konsolunun internete açık olup olmadığından dahi haberi olmayan, eline hazır kullanıcı adı ve parola verilen ve bunu değiştirebileceğinden haberdar olmadığı bir ülkede varolan ve üstelik başımıza dert olan sistem açıklarını kullanmayı siz kendinizce hak olarak görebilirsiniz.

Neyse madem bunun bu kadar hakkınız olduğunda ısrarlısınız ben de bu konu hakkında kesin bir bilgiyi ve sonucu T.Telekomdan alıncaya kadar uğraşacağım, daha fazla konuyu uzatmanın âlemi yok. Kolay gele

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ttk -- 11 Mart 2005, 23:09:06 >
  • abi ben asla öle bişeyi kendime hak olarak görmedim kimsenin şifresinide çalmam aksine herkese şifreini değişmesini söylüyorum. daha ne yapayım. ama bu böyle sen kabullensende kabullenmesende yapabilecek bişey yok. sen sadece porta para veriyosun açılan porta 512 yse 512 parası 256 ysa 256 parası kota olayı fasa fiso kullanıcı şifresiyle belirleniyo herşey başka bir olay yok.
  • denedim bugun,calisiyo,hatta telekomdan arkadasi aradilar,hattinizi kullaniyolar diye
  • Walla herkesin cevabını okuyana kadar 5 dakikam gecti.
    BASLIGI ilk gorunce cevap olarak yazmak istediklerimle simdikiler arasında da bayaa fark oldu.

Ben Sunu soylemek istiyorum.
    ADSL BAGLANTI HIZINIZ Sadece size ozeldir. Telefon hattınızın diger ucu 256 K lık PORT 'a takılı ise 256 ile baglanırsın. öyle hızı 1024K olan birisinin sifresi ile daha hızlı baglanamazsınız (Bunu herkes biliyor zaten)

KOTA olayında ise. Bir arastırmam yok ancak. Tecrübelerim gereği şunu düşündüm.
    Hangi Şifre ile bağlanırsanız onun kotasından düşer.

Ancak Şu olay kafamda bir çelişki yarattı.
    Ben evde Sınırlı 256 K sahibiyim ve Sınırsız bir 256 K sahibinin şifresi ile baglanti yapıyorum ve benim kotamdan düşmüyor. (eywallah)

Peki ben evde 256K Sahibiyken Bir 1024 K sahibinin sifresi ile giriş yaparsam acaba ne olur.
    (baglantı 256 K olur ama kota olayı nolur)

PORT SINIRLI 256K ama kullanıcı adı ve Sifre 1024 'e tekabul ediyo. (Bu bir çelişki olarak kafamda kaldı.)

En iyisi konuyu acan arkadasın Faturasınn gelmesini beklemek.
    Ya da iki farklı türden (256 ve 1024 gibi) baglantiyi kontrol edebilecek birisinin
    sifreleri 1 günlüğüne değiştirip kota sayfasından kesin sonucu iletmesi.

• quote:

Orjinalden alıntı: TechNiciaN

Peki ben evde 256K Sahibiyken Bir 1024 K sahibinin sifresi ile giriş yaparsam acaba ne olur.
    (baglantı 256 K olur ama kota olayı nolur)

Merhaba

Mesele de bu zaten yerine göre 2048'lik normal bağlantısı olanın kullanıcı adı ve parolasını, hat hızı 256, kendi kullanım şekli kotalı olan birisi dahi kullanabiliyor, o zaman uğraş dur hatla.

Telekom'u problem sonrası aradığımda parolayı illa ilgili müdürlükten değiştirtmeniz lazım adslkota kısmından sağlıklı olmuyor bu iş dediler, neyse ki o ara siteye girip değiştirebilmiştim de bir de müdürlükle uğraşmadık. Telekom'da bir işimiz olunca vekalet istiyorlar bir sürü sıkıntı çıkıyor şirket olduğu için. Bir de onca kullanıcının halini düşünürseniz. Durduk yerde insanın canı burnuna gelmiyor. İstemeden de olsa meseleyi biraz da bundan uzattım.

Ha, Telekom adam gibi kullanıcı isimlerini ve parolaları tahmin edilemez şekilde ayarlasa idi (parolayı başvuru formunda hanesi var diye yazmak istedim, tutup ille standart parola verdiler) ve bütün adsl modemlerin konsolları varsayılanda internete kapalı gelse ve kullanıcılara konsolu internete açmak isterlerse adam gibi bir parola ayarlamaları gerektiği bildirilse idi bu sıkıntılar olmazdı.
    Ama görüldüğü gibi sıkıntı birike birike çözümsüz daha doğrusu ancak toptan çözümlü olabilecek duruma gelmiş oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ttk -- 12 Mart 2005, 0:13:21 >

• suyu çıktı iyice
  • suyu çıktı

512'li mesaj sayısını sollamadan durmak yok, ileriiii

(şakadır netekim)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ttk -- 12 Mart 2005, 0:30:32 >
  • yaw biri sorsun wallla beni de huylandırdınıs ne güsel çekiodum film fln
    kota sabit ama faturada bise patlamas umarım
  • quote:

Orjinalden alıntı: ttk

suyu çıktı

512'li mesaj sayısını sollamadan durmak yok, ileriiii

(şakadır netekim)

heyDdd uleyNn kim tutar beahh
  • Telekoma sorup da adamları uyandırmayın
  • sorma da onlar seni uyandirsinlar
  • ya bunda uyandırcak bişi yok bence normal bişi başka bi kullanıcı hesabıyla bağlanmak ama
    faturada bi sorun olurmu onu sormak lazım..........

hani dial-up taki gibi başka birisinin bilgileriyle internete bağlanmak la aynı şey değil...
    bunda zaten hattına adsl sinyali gelmesi için bi para ödüyosun....
    anladığım kadarıylada farklı hızlarda bağlantı yapamıyosun... mesela kendi bağlantın 256 ken
    1024 lük bi hesaptan bağlandığında hızın değişmiyo....

yani tek avantajı 256 kotalı kullanıyosun diyelim 256 sınırsız bi hesaptan bağlanıyosun.....
    oda tanıdığın birinde 256 sınırsız varsa ve belli bi saatten sonra kullanmıyosa.....
    bunu bizim kullanmamızın telekoma ne zararı olabilirki.......................
  • quote:

Orjinalden alıntı: m@D_Dræm

ya bunda uyandırcak bişi yok bence normal bişi başka bi kullanıcı hesabıyla bağlanmak ama
    faturada bi sorun olurmu onu sormak lazım..........

hani dial-up taki gibi başka birisinin bilgileriyle internete bağlanmak la aynı şey değil...
    bunda zaten hattına adsl sinyali gelmesi için bi para ödüyosun....
    anladığım kadarıylada farklı hızlarda bağlantı yapamıyosun... mesela kendi bağlantın 256 ken
    1024 lük bi hesaptan bağlandığında hızın değişmiyo....

yani tek avantajı 256 kotalı kullanıyosun diyelim 256 sınırsız bi hesaptan bağlanıyosun.....
    oda tanıdığın birinde 256 sınırsız varsa ve belli bi saatten sonra kullanmıyosa.....
    bunu bizim kullanmamızın telekoma ne zararı olabilirki.......................

ewet tek awantajı bu port hızının yükseldiği felan yok. buda gayet normal bir olay yani..

• BEN MART AYI BAŞINDAN BERİ BAKAMIYODUM 12 MARTTA GİRDİĞİMDE 600 MB GÖRÜNÜO GAYET NORMAL DE SONRADAN TELKOM AMCALAR BAN BİNDİRMESİNLER:D
  • quote:

Orjinalden alıntı: bamkan

Telekoma sorup da adamları uyandırmayın

işte bu
  • oluyo baskasının adresiyle girebiliyorsun nete
  • telekomdan cvp geldi mailime böyle bişi olmadıgını ve eğer bununla giriliyorsa bunların yakında faturalara yansıyacağı ve herkesin indirdiği telefonla tesbit edileceği yazıyordu yakında buraya caps koycam şimdi halısaha maçına gidiyorum
  • benim bildigim hatta verilmiyormuydu sinyal,başkasının kullanıcı adı ve şifresiyle girsen bile sinyal okişinin hattında olduğu için bağlanananan lazım
  • quote:

Orjinalden alıntı: Herşeyi Bilen Adam

telekomdan cvp geldi mailime böyle bişi olmadıgını ve eğer bununla giriliyorsa bunların yakında faturalara yansıyacağı ve herkesin indirdiği telefonla tesbit edileceği yazıyordu yakında buraya caps koycam şimdi halısaha maçına gidiyorum

tam olarak yolladığın maili ve gelen cevabı yazarmısın
  • evet bağlanılıyor ama ödettircekler her girene telefon yani bağlandıgımız tel belli
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.