bugun sabahtan CeBIT Bilişim fuarına gittim. gazetede okuduğum haberden dolayı doğruca Yaksu'nun standına gittim. ben YAKSU modem kullandığım için biliyorum aslen Korede kurulan ve yabancı ortaklıkları bulunan ADSL Modem ve Network ürünleri bulunan bir firma. öncelikle şunu söyliyim gazetede yazılanların çoğu yanlış bilgiler. birebir mühendiisleriyle konuştum ve çok heyecanlandım doğrusu şu şekilde:
Mesela bir toplu konut yada site düşünün. buranın trafosuna kadar genişbant internet getiriyolar. bu internetidee bölgenin konumuna göre çeşitli ISP'lerden alıyorlar. Yeri geliyor 100MB alıyorlar yeri geliyor 50MB alıyorlar. kendi teknolojileri olan cihazları da trafodan elektrik hattına veriyolar. size düşen ise sadece yaksu adaptörlerini prize takarak genişbant internete erişmek. daire başına ise ADSL'den çok daha ucuza daire başına 5-10 Mbpsye kadar kesintisiz internet erişimi sağlıyor.
elektrik hattından telefon görüşmesi de yapılabiliyor. aynı site içerisinde insanlar birbirleriyle bedava konuşuyorlar. trafoya kurulan VoIP santraliyle de yurtdışı, şehirlerarası ve cep telefonları 80% daha ucuza geliyor.
güvenlik kameraları içinse kablo çekmenize gerek yok. IP kamerayı sadece fişe takıyorsunuz network'e dahil ediyorsunuz.
Bütün bu uygulamalar tak çalıştır. Networkçü arkadaşımla beraber gittim fuaraç onlar 500 konutlu bi sitenin networkünü 1.5 ay gibi bir sürede bitirirlerken YAKSU ile 2-3 saatte halledebiliyorsunuz. kırıp dökme yok, insaat pisliği yok, kesinti yok.... sadece prize takıp internete giriyorsunuz.
inanmayan CeBIT'e gidip gözleriyle görebilir. 3. Hall'de devasa bi standları var ben çok etkilendim.
Site değilde 1 apartmanda 4 daire için yapmazlar mı?
ben bittim ozmn:( benim oldugum yerde internet kullanan yokki + 3 katlı apt. yararlanamıcam sanırım. Birde nezaman olucak bu iş
quote:
Orjinalden alıntı: Orcunsau
Site değilde 1 apartmanda 4 daire için yapmazlar mı?
bende gördüm standını dün bişeyler vardı ama yaksuyla bi alakam olmadığı için yaklaşmadım bile
her binada bilgisayar olsa yine iyi tek kişilik alımlarda çok zor olur
Ben de Cebit'e gidebilirsem ilk olarak Yaksu'ya bakacağım. Çok merak ediyorum gerçekten.
Telekom veya TK bunu engellemek için birşeyler yapar mı? En önemlisi de bu zaten. Eğer engelleyebilirlerse bu da bir hayal olur bize
neyse bunlar ıyı gelısmeler boyle boyle kırıcaz tt ın tekelını sonunda....
tamam hocam ama şunu anlamıyorsunuz ya internet çıkışı kimden alınıyor. Türk Telekomdan sizin bahsettiğiniz güzel bir lan olabilir ama internet için tek tekel tek kurum Türk Telekom ve ister kablolu ister kablosuz ister elektrik ile ister radyo sinyali ile kullanın alacağınız "internet" hizmeti Türk telekomdan onun tarifeleriyle olacak ve şu an alabilceğiniz en büyük olay 2 mb
quote:
Orjinalden alıntı: Zwandar
tamam hocam ama şunu anlamıyorsunuz ya internet çıkışı kimden alınıyor. Türk Telekomdan sizin bahsettiğiniz güzel bir lan olabilir ama internet için tek tekel tek kurum Türk Telekom ve ister kablolu ister kablosuz ister elektrik ile ister radyo sinyali ile kullanın alacağınız "internet" hizmeti Türk telekomdan onun tarifeleriyle olacak ve şu an alabilceğiniz en büyük olay 2 mb
Turkiyede interneti saglayan kurum Turk Telekom degil, TELEKOMINAKASYON KURUMU. Bu Kurum Basbakanliga bagli ve Turk Telekom, superonline,e-kolay gibi ISP'lere internet isanslarini veren kurum. Turk Telekom sadece telefon altyapisina sahip. ancak bu sistem telefon altyapisini kullanmiyor. mevcut elektrik altyapisini kullaniyor.
www.current.net adresine bakarsaniz ne oldugunu anlarsiniz. Yaksu bu current firmasiyla 2 yildan beri ortakmis. diger ortaklari ise Google ve General electric. bos bi firma degiller yani :)
Gerçi bizde daha pahalıya satarlar ama Tekelkom kadar da yapmazlar fiyatları. Upload/ download hızları eşitmiş mükemmel bir şey ya
Artık sitelere veya toplu apartmanlara göçler artacak.
hehehe, içimin yağları eridi. sonunda Türk Telekom'a karşı güzel bir atak duyduk
hemen sevinmemek gerekir. hayal kırıklığı zor geliyor.
Küçük bir noktayı düzeltmek istiyorum. Türkiye'de superonline ya da e-kolay gibi firmaların kendileri yurtdışı çıkışına sahip değiller. Yurtdışı çıkışlarını Türk Telekom üzerinden alıyorlar. Telekom dışında yurtdışı çıkışına sahip olan bir kurum olmadığına göre ve mevzuat gereği Türk Telekom dışında ki firmalar kendi yurtdışı çıkışlarını satın alamadığına göre sonuçta Türk Telekom ile anlaşmak zorunda kalırsınız. Telekominakasyon Kurumu sektörde standartları belirleyen bir kurumdur ve onlar bile internet hizmetlerini Telekom'dan alır.
Anlaşmadığımız nokta şu. Hangi alt yapıyı kullanırsanız kullanın sizin alt yapınızla internet çıkışının bir noktada buluşması lazım. Örneğin elektrik tesisatı ile donatılmış apartmanın internete bağlanabilmesi "telefon üzerinden internet" kablosunun sisteme entegresini gerektirir. Bunu da Türk Telekom'dan satın alırsınız.
quote:
Orjinalden alıntı: excalibur90
quote:
Orjinalden alıntı: Zwandar
Turkiyede interneti saglayan kurum Turk Telekom degil, TELEKOMINAKASYON KURUMU. Bu Kurum Basbakanliga bagli ve Turk Telekom, superonline,e-kolay gibi ISP'lere internet isanslarini veren kurum. Turk Telekom sadece telefon altyapisina sahip. ancak bu sistem telefon altyapisini kullanmiyor. mevcut elektrik altyapisini kullaniyor.
www.current.net adresine bakarsaniz ne oldugunu anlarsiniz. Yaksu bu current firmasiyla 2 yildan beri ortakmis. diger ortaklari ise Google ve General electric. bos bi firma degiller yani :)
bizim apartmanda kimse yaptırmaz bunu aslında herkez benm gibi düşünse mesala cogu gelişmiş sitelerde vardır böyle bi baglantı özellikle lüx yerlerde.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme