Arkadaşlar benim şöle böle bir konum var ilginizi çekeceğini düşünüyorum Bende ADSL var ve bir fax cihazına Fax çekmek istiyorum, bu mümkünmü; bide mümkün ise karşı tarafta fax numrası var benim numaram ip mi yoksa nasıl bir numara oluyor!?.
Bu konuda detaylı bilgisi olan arkadaşlar beni güneş ışığı ile aydınlatırlarsa minnettar olucam
detaylı bir bilgim yok yalnız adsl'den fax cekilebiliyormus. lakin bunun için bilgisayariniza bir program yuklemeniz gerekiyormus..
arkadaşum adsl hattıyla yani adsl nin bağlı olduğu numarayla fax çekemezsin. fax için ayrı bir numara alman lazım telekomdan en azından ben böyle biliyorum
hayır
Çok Yardımcı Oldun!?!
quote:
Orjinalden alıntı: oray
hayır
56k ile çekiliyordu ama ADSL için böyle birşey mümkün değil. 56k ile bağlanırken 'fax'modem kullanıyorduk, o yüzden fax çekilebiliyordu.
Eğer ADSL modem ile bir telefonu aramayı başarabilirsen faks çekebilirsin teorik olarak. Ama önce bunu başarman lazım.
Eğer ADSL modem ile bir telefonu aramayı başarabilirsen faks çekebilirsin teorik olarak. Ama önce bunu başarman lazım.
Evet arkadaş doğru söylüyor,2. bir telefon numarası lazım ben bizzat telekomu arayıp görüşmüştüm bu konu hakkında 5 ay önce.Eskiden kullandığımız modemler fax-modem di bunlar normal modem.
3-4 ay önce bir arkadaş avrupada satılan bir adsl modemde fax çekebilme özelliği oldugundan bahsediyordu ama benim bilgim yok bu konuda. Yani adsl modem fax çekmeyi destekleseydi belki telefon hattından fax çekmek mümkün olurdu, ama bilemiyorum yani.
Adsl Den Fax Çekemiyoruz çünki daha önceleri baya bi araştırma yapmıştım... ama bulamadım
56k modemler ile çekiliyor ama adsl ile :(
malesef adsl modemden fax çekilemez..en basit ispatı isminin sadece modem olmasıdır..
Belki ilave prrogramlarla yapılabilir. İnternet üzerinde ADSL den ücretsiz telefon görüşmeleri var. Bunu yapan programlar var. Neden faks gönderilemesinki...
1,5 yıl önce burada aynı soruyu sormuş ve bende yeterli bir cevap alamamıştım....adsl ile fax çekemezsin ama adsl nin bulunduğu hatta (splitterin telefon jakına)fax cihazını telefon gibi bağlayıp fax çekebilirsin
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme