Şimdi Ara

ADSL download süratleri.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Mahkumu olduğumuz Telekomun; 512/128, 1024/256, 2048/512 gibi süratlerin maksimum download/indirme süratleri nedir?

Saygılarımla. C A N

• 256 30
    512 55
    1024 110
    2048 220

bunlar teoride ulaşılabilecek en yüksek hızlar diil. fakat tt nin boktan altyapısyla ancak bu hızlara ulaşabilrsn.
  • nacde arkadaşımız biraz iyimser yaklaşmış olaya. 2048 hariç tüm hızları denemiş ve özellikle ikisini uzun süre kullanmış biri olarak söyleyebilirim.

256 = 27
    512 = 56
    1024 = 108

Normalde olması gereken hızlar:

256kbps = 256kbit / 8bit = 32 kb/s
    512kbps = 512kbit / 8bit = 64 kb/s
    1024kbps = 1024kbit/8bit = 128 kb/s
    2048kbps = 2048kbit/8bit = 256 kb/s

Malesef telekomun rezalet altyapısı kablonette daha net yaklaşılabilen bu değerlere söylediğim değerlerin üstüne çıkarak yaklaşamıyor. 256 kbpslik pakette hız gerçekten 32 ya da 30 olarak görülseydi aylık downloadım en azından 5 GB daha fazla olurdu. 256 ile 50 GB rahat indirilebiliyor şimdiki performanslarda...
  • İlginize teşekkürler,

Bende aşayukarı bütün hızları denedim, yaklaşık 15 gündür 2048 kullanmaktayız. Download süratimiz 190-200 kb/s arasında değişiyor, hadi dedim ilk günler normaldir, Telekomu ara (4440375) sorunu anlat (bilmem kaç kere) her defasında; adama acemi muamelesi yapıyorlar + illa sorun sizin hatta kontrol edin (ısrarla) diyorlar. Elektrik/Elektronik teknisyeni arkadaşa hattımı kontrol ettirdim, bizde sorun yok. Yine telefon açtım. Bi'daha demezler mi bizde sorun yok sizin hattınızda sorun var diye ısrarcı olmadılarmı, kafayı yedim...
    En sonunda karar kıldım ki Anadolu'da 2048 miii, asla hayıııııııırrrrrr.

Sevgilerle... C A N
  • dostum 2mbit kullanılırmı hic ya. 2mbitte orjinal hıza ulasamassin asla turkiyede.
    bende bile 1 mbit olmasina ragmen ara sira 100kps'ye ulasiyor. yoksa hep 65lerde felan.

kablo neti begenmemizin sebebi daha saglam olmasi @Salp'ın dedigi gibi gercek hızlara daha yakın ulasabiliyosun. ayrica oyun performansi cok iyi
  • Sevgili Mccartney,

Yaşadığımız kasabada sadece TELEKOM'un hizmeti var. Onada şükür diyoruz.
    Nerdeee KabloNet yada diğerleri...

Saygılarımla. C A N
  • sorun anadoluda olmandan deil. istanbuldaki durum da sandıın gibi çk iç açıcı diil.
  • valla arkadaslar oturup telekomun alt yapisiyla ya da sagladignii soyledigi ama hep sorunlu olan adsl hizmetiyle dalga geccegimize ben dial up la zir zir modem sesiyle internete girmekle zamanini harcamis, 2 -3 k hizla dosya geldiginde sevindirik olan biri olarak halimize oturup kalkip sukrediyorum :=)) cok kisa bi sure icinde cok hizli ilerledik.

ama su da bi gercekki dunya standartlarina gore hala cok pahali ve hala cok geriyiz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.