Kusura bakmayın hocam yeni gördüm benim tip7 saha dolabı yok direkt santralden vdsl hizmeti alıyorum. Santrale mesafem 200m olduğu için 67mbps ye kadar hattım destekliyor şuan gayet memnunum benim geçişim 1 gün sürdü. Adsl kullanırken 16 paketi kullanmama rağmen 12 verebiliyorlardı şuan 16/4 hızı sorunsuz birşekilde alıyorum. hocam birde son olarak hat değerlerinizi atarmısınız. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
ADSL kullanıyorum hızım düşük, VDSL buna çözüm olabilir mi (2. sayfa)
-
-
Ben de açıkçası ekonomik koşullar nedeniyle 16Mbps VDSL’e geçmeyi düşünüyorum. Hem de ne kadar hız verebiliyorlar onu da görmüş olurum. Geçen günlerde Türk Telekom Saha ekibi gelip ölçüm yaptılar ankastreden. Bina içi kablolama sorunu var dedi değiştirirsen hız düşüklüğü sorunun (8-9,5Mbps arası geliyor hep) düzelir dedi. Ama kablolamanın da bir maliyeti var ve kabloyu sadece dışarıdan çekebilirim başka şansım yok. Ne önerirsin hocam kablolama konusunda? Kablolamayı değiştirmeli miyim siz değiştirdiniz mi?
Buyrun son değerler:
-
senin kabindeki portun aktarılmamış hala santralden alıyorsun yada sen o kabine bağlı değilsin
yeni kabin eski kabinin portları üstüne yerleştiriliyor hem eski kabin portundan yani santralden hemde kabinin üstündeki yeni vdsl portlardan hizmet verme imkanı var .
-
quote:
Orijinalden alıntı: rocky_balbaosenin kabindeki portun aktarılmamış hala santralden alıyorsun yada sen o kabine bağlı değilsin
yeni kabin eski kabinin portları üstüne yerleştiriliyor hem eski kabin portundan yani santralden hemde kabinin üstündeki yeni vdsl portlardan hizmet verme imkanı var .
Kabine bağlı ve aktarılmış hat zayıflaması 3. Mesafesi de 100 metreden düşük rahatlıkla 100 megabit alır sadece hat yeterince güç alamıyor onun çözülmesi lazım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bluepower -- 23 Ekim 2020; 4:57:4 > -
pardon onu yeni gördüm bu arkadaşın tek kablosu bağlanmamış sanırım o mesafeden adsl ile 24 mbit alabilmesi gerek tek kablo ile çalışıyor hız 2/1 veya 3/1 oranında düşüyor
-
quote:
Orijinalden alıntı: rocky_balbaopardon onu yeni gördüm bu arkadaşın tek kablosu bağlanmamış sanırım o mesafeden adsl ile 24 mbit alabilmesi gerek tek kablo ile çalışıyor hız 2/1 veya 3/1 oranında düşüyor
Ekipler ankastreden ölçüp iç hat sorunu olduğunu söylemiş büyük ihtimalle daireye giden kabloda o sorun var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bluepower -- 23 Ekim 2020; 4:56:38 > -
Tüm yorumları okumadım ama benim yaşadığım soruna benzer sorun olabilir
Benim adresimde de sorgulamada 15metre ve 85mbps destekler diyor Neyse nakil başvurumu yaptım Eski bina 40 senelikti ama 100mbps sorunsuz kullanıyordum vdsl ile Hattın maksimum değeri de 130 civarı çıkıyordu
Neyse yeni binada hem fiber kutu var hem eski değil tesisat diye en kötü 85 kullanırım Onuda dslam kilididir Kaldırtırım diye düşündüm
Bir zaman sonra internet taşındı hat açıldı bi de ne görelim Hat Berbat! Çok detaya girmeye gerek yok bina girişinden evin içinden ölçümler yapıldı Elektrikçi geldi tesisata baktı hem turknetin hem turk Telekomun elemanı geldi En son benim en başta dediğim yere geldiler Bozuk devre sorunu Başka devreye aldılar benim eve gelen hattı bi anda 85mbps hız gördün bina girişinde
Kısacası benzer durum sende de olabilir Port-devre değişikliği istiyorum de
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ayrıca şunu da söylim Turk Telekomda ile ilgili 16mbps adsl paketim vardı ama ben maksimum 12 falan alıyordum Turknete başvurdum her şey tamam hattın taşıma işlemi yapılacak Modem şifrem vs herşey belli Neyse akşam üstüydü internet bi gitti Sonra ttkomdan sms geldi abonelik sona erdi babında Anladım ki turknete geçtik Neyse turknet modem kullanıcı adını girdim modeme Hat direk 16mbps full hızda açıldı Cs go oynuyordum o ara Ping 80lerden 60lara düştü Aynı modem aynı kablolar ama farklı sonuçlar oldu Demek istediğim bazen operatörler de performansınızı baya etkiliyor
Kabinden binama gelen bakır kablo ortalama 8-9 ev geçiyor ve her eve o ana kablo üzerinden bir kablo ile ankastresine bağlanıyor kablolar havadan gidiyor. TT saha ekibi ankastreden ölçünce 22Mbps okuyorum hızı dedi. Evde toplam 3 daire internet kullanıcısı. Ankastreden modeme direkt kablo çekmek istesem dışarıdan çekmek durumunda kalacağım o da hızımı, bağlantımı ve kablonun ömrünü etkiler mi? mesela bir yağmurda etkilenir mi internet kalitem?
-
Sağol hocam paylaştığın için. Altyapı türknet'in miydi yok tt'nin miydi? Ben de kontrat bitince geçebilirim ama genelde bütün altyapı tt olunca çekiniyorum açıkçası internet hızım daha da düşer kopma vb. yaşabilir miyim vs diye.
-
quote:
Orijinalden alıntı: thesecretmdKabinden binama gelen bakır kablo ortalama 8-9 ev geçiyor ve her eve o ana kablo üzerinden bir kablo ile ankastresine bağlanıyor kablolar havadan gidiyor. TT saha ekibi ankastreden ölçünce 22Mbps okuyorum hızı dedi. Evde toplam 3 daire internet kullanıcısı. Ankastreden modeme direkt kablo çekmek istesem dışarıdan çekmek durumunda kalacağım o da hızımı, bağlantımı ve kablonun ömrünü etkiler mi? mesela bir yağmurda etkilenir mi internet kalitem?
Etkilenmez kaliteli bir 23awg cat6 kablo çekin.
-
quote:
Orijinalden alıntı: thesecretmdBen de açıkçası ekonomik koşullar nedeniyle 16Mbps VDSL’e geçmeyi düşünüyorum. Hem de ne kadar hız verebiliyorlar onu da görmüş olurum. Geçen günlerde Türk Telekom Saha ekibi gelip ölçüm yaptılar ankastreden. Bina içi kablolama sorunu var dedi değiştirirsen hız düşüklüğü sorunun (8-9,5Mbps arası geliyor hep) düzelir dedi. Ama kablolamanın da bir maliyeti var ve kabloyu sadece dışarıdan çekebilirim başka şansım yok. Ne önerirsin hocam kablolama konusunda? Kablolamayı değiştirmeli miyim siz değiştirdiniz mi?
Buyrun son değerler:
Yok hocam kabloda bir sorun gözükmüyor.
Türk telekom ankastreden baktığında 23 geldiğini söylüyorsa 16 yı sorunsuz alabilirsiniz bence. Hemde vdsl de ne kadar hız alabileceğinizi öğrenebilirsiniz.
Birde hocam kullandığınız kampanyanın/ paketin hipernet 16 destekleyip desteklemediğini mh den öğrenin bazıları desteklemeyebiliyor.
Bence vdsl e geçmenizi öneriyorum. Karar sizin ,geçerseniz hat değerlerinizi ekleyin lütfen
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam Son durum nedir ?
Müşteri hizmetlerini aradım 2-15 gün dedi ama bazen anında geçen müşterilerimiz de olabiliyor; internet gidebilir, kopma yaşarsınız deyince geçiş sürecini müsait bir zamanda yapmaya karar verdim. Şu anda evde aktif olarak eğitim ve iş amaçlı internet kullanımı olduğu için bu riski de göze alamadım açıkçası. Ayrıca yine uygun bir dönemde telefon ankastresinden modemime kaliteli bir CAT6 kablo çekmeye karar verdim. Değerlerimin ciddi bir şekilde pozitif yönde değişeceğini düşünüyorum. Kabloyu çektikten sonra değer farklarını yine buradan paylaşırım. Daha sonra da VDSL'e geçiş sürecine girdiğimde buraya yaşadıklarımı ve geçtiğimde de aldığım hız değerlerini vs. yazıp sizleri de bilgilendiririm.
-
Hocam benide 2-15 beklersiniz, internetsiz kalırsınız diye korkutmuşlardı ama 1 gün sonra geçtim internetim geçiş sırasında gitti sadece ve benim santralden olduğu ve el ile değiştirilmesi gerektiği için 1gün sürdü sizin saha dolabı tip7 vdsl kabin olduğu için sistemden 5 dk da geçer tabi karar sizin geçtikten sonra hat değerlerinizi eklersiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GupoBS -- 27 Ekim 2020; 18:33:58 >
Portunuz tip7 kabine aktarılmışsa internetin gidip gelmesi gibi dsl ışığı söner ve tekrardan yandığında VDSL modülasyon üzerinden bağlantı sağlarsınız. 2-15 gün dedikleri prosedür gereği ve portu eski tip kabinlerde olanlar için. Sizin altyapı VDSL mi onu bilmiyorum. Altyapı sorgulaması yaparak öğrenebilirsiniz.
-
Ben geçiş mantığını tam bilmiyordum şimdi anladım hocam. Yine ben paketlere bakayım karar vereyim müşteri hizmetleriyle konuşurum. Kablo konusu hala kafamı kurcalıyor değiştirmeli miyim diye başka forumlara baktığımda değiştirdim bir fark yok vb. Gibi şeyler yazılmış..
Hocam altyapı sorgulamasında şu çıkıyor:
Ben 16Mbps ADSL kullanıyorum ama eve gelen 9-9,5 civarı kayıp bu kadar fazlayken Vdsl’de de aynısını yaşar mıyım diye kaygım var. Açıkcası
kablo değiştirmeye karar versem kabloyu bina dışından çekicem ileride kabloda dezenformasyon olur mu o düşüncem var. Bazı forumlarlarda telefon kablosunun direnci ile cat6 kabloların direnci farklı bu yüzden değer düşmesi yaşayan veya değerleri değişmeyen kişiler de varmış o konuda aklım karıştı.
Hocam o zaman ilk vdsl e geçersiniz olmazsa sonra kablonuzu değiştirirsiniz
VDSL e geçtiğinizde hattınızın sağlamlığına bağlı olarak paket hızınızın değeri değişebilir. Bu durum sadece VDSL için de geçerli değil. ADSL, Fiber içinde böyledir. Örneğin, 50 mbps paket satın aldınız. Size gelen hız iç tesisat kablonuzun durumuna, bölgenizdeki ana hat altyapısına, bölgenizdeki internet kullanan abone sayısına, internete bağlandığınız saatlere ve düşük ihtimalle modeminize göre değişiklik gösterebilir. Tabi bu değişiklikten kast edilen 50 mbitin size 25 mbit olarak ulaşması demek değildir. Bu tarz durumlarda büyük olasılıkla yolunda gitmeyen bir şeyler vardır. Hattınızın kontrol edilmesi gerekir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X