Şimdi Ara

AdsL Modem Hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben Adsl Hattimi Yeni Baglattim Ve Durmadan Dusmeler Yasiyorum...
    3 saat giriyorum sonra hat dusuyor. Sorun Bilgisayardan mi hattan mi bilmiyorum...
    Ben Koptugumda Baska adsl i olan kafeler kopmuyor sorun bende ama nerde cozemedim .. tesekkurler.

• telekomun muhteşem müşteri hizmetlerini aramayı bir dene
  • Modemin ayarlarını kurcala Belki bir yerde hata yapmışsındır. Telekom'dan da kaynaklanabilir.
  • Teşekkürler... Yardimci Olduğunuz için
  • sorun dsl santraline olan uzaklıktanda kaynaklanabilir.eğerki mesafen 4 km den fazla ise bu tür sorunlarla karşılaşabilirsin.. hattını kontrol ettir bence
  • zoom marka ise belki olur ama telekomu ara derim onlarda tama bakarız derler geçer gider.
  • Zoom marka ise belki olmasi neden,aciklarmisin?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Modem Wan Ip Sorunu
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bende de oluyordu, DNS denmiş, DNS yi değiştirdim, sorun kalmadı, iş dns lerde bitiyor .. kopma yok şu anda ..
    212.156.4.10
    212.156.4.11

• 1.5- 2 ay önce 256k adsl hattım bağlandı. modemim alcatel internal.

son 5 güne kadar hemen hemn sıfır hata diyebileceğim şekilde bağlandım. lakin son 5 gündür sürekli hat kopuyor. 2dk 5dkda 10dk bu dönemde en fazla 2 saat aralıksız bağlanabildim.

modemin kurulumu cok basitti ve hiç bir ayar gerektirmiyordu. sonradan protokol ve ayarları kontrol ettiğimdede herşeyin otomatik ayarlarda olduğunu biliyorum. bu yazıyı okudum ve dns ayarlarını elle girdim su anda oldu 10 dk eğer kopma yaşamassam tekrar yazacağım buraya. bu kopmalar yüzünden telekomu aradığımda (salak hatunun biri daha konuyu bile anlatamadan) modemi yeniden kurun demişti .

bu arada ist/yenibosnadayım
    sanırım ip grubum 81.215.x.x

bu şekilde kopmalar yaşayan arkadaşlar varmı ?
    DNS adreslerini girmenin avantajı yada dezavantajı varmı?
    DNS adresleri dışında başka bir ayar yapılması gereklimi?
    benim aklıma ilk gelen TELEKOMUN altyapısında bir halt olduğu idi böyle bir bilgisi olan var mı?

üşenmeyin yazın arkadaşlar herkese tesekkürler..

• kardeş bende son 1,5-2 aydır sorunsuz bağlanıyorudum fakat son bir haftadır makinayı kapatıyorum açtığımda bağlantı olmuyor modemin anahtarından kapatıyorum veya adaptörünü çekiyorum bir kaç dakika sonra bağlantı geliyor sorun telekomdamı yoksa modemdemi anlamadım bu arada modemim zoomx4 5551
  • modem ayarlarına gir ana menüde Disconnect Timeout diye bir bölüm var. eger burada ki süreyi artırırsan kopma problemini hallettmiş olursun. seconds (Max:32767) diye bir deger vermiş ben bu dewgeri 32000 olarak degiştirdim. geceleri büyük dosya indirecegim zaman pc yi açık bırakıyorum7-8 saaat sonra geri geldiğimde baglantı hALA DEVAM EDİYOR.
  • DNS adresini girmenin yararını çok gördüm valla .. En azından hiç kopmalar olmuyor ..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.