Şimdi Ara

ADSL MODEM SEÇİM KIRİTERLERİ NELERDİR?-

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • EVE İNTERNET BAĞLANTISI YAPICAM..MODEMLER HAKKINDA HENÜZ BİLGİM YOK VE ARAŞTIRMA YAPIYORUM..SİZLERDEN İSTEDİĞİM A YADA B MARKASININ İYİ OLUP OLMADIĞI DEĞİL...

BİR MODEM ALIRKEN HANGİ ÖZELLİKLERE DİKKAT EDİYORSUNUZ....

KOTASIZ 1024 BAĞLATMAYI DÜŞÜNÜYORUM VE GÜZEL BİR FLİM ARŞİVİ HAZIRLAMAK İSTEDİĞİM İÇİN BİRKERE EN ÖNEMLİ ÖZELLİK HİÇ KAPANMAMASINA RAĞMEN TIK DEMİYECEK BİR MODEM OLMALI..

ŞİMDİ SORULARIM ŞUNLAR..

1-MODEMLERİN TEK PORT YADA DÖRT PORT OLMASI FİYATTA VEYA PERFORMANSTA BİR ETKİ YAPIYORMU?(TEK KENDİM KULLANICAM TEK PORT YETER DİYE DÜŞÜNÜYORUM..SİZCE?)
    NOT: BELKİ BİRÇOK YENİLİK TEK PORTLARDA YOK DİĞER ÇOKLU PORT OLAN MODEMLERDE VARDIR..BUNU BELİRTİRSENİZ SEVİNİRİM..

2-USB YADA ETERNET BAĞLANTISI NEKADAR FARK EDER..HANGİSİNİ ALMALIYIM..

3-ADSL ...ADSL+....ADSL+2 NE ANLAMA GELİYOR....ALMIŞKEN +2 SİNİ ALMAK FAYDA EDERMİ?

4-THOMSON SpeedTouch 510 ADSL 119$ BU MODEM TEK PORT VE KABLOLU OLMASINA RAĞMEN NEDEN BUKADAR PAHALI..EN ÖNEMLİSİDE BU..EĞER BİR ARTISI VARSA BUNU ALICAM..(HIZDA FELAN)
    Alcatel SpeedTouch 510 V4 ile internet paylaşımı bir tıklama ötenizde. Ethernet uyumlu cihazlar için yüksek hızlı internet erişimi. 1 port ethernet 8Mbit/s veri alma hızı (downstream) 832kbit/s veri alma hızı (upstream) Kolay kurulum ve kullanım. Entegre firewall ile desteklenmiş güvenlik. Web tabanlı, kullanıcı dostu arayüz. Universal Plug & Play desteği. Yazılım ile yükseltilebilir. Bridging, IP Routing,NAPT, DHCP, DNS servisleri mevcut. Routed PPPoE/PPPoA Relayed PPPoA ve DHCP-to-PPP Spoofing Bridged Ethernet/Routed Ethernet Classical IPoA Boyutlar (mm): 33x153x180

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cesi007 -- 24 Şubat 2006 9:39:02 >

• ASUS 6020VI

1-Almışken 4 portlu tercih et.Belki ileride başka makinada bağlaman gerekebilir.ileriye dönük yatırım olur.

2-Ethenet bağlantısı tercih et.Usb bağlantılarında msn vs. programlarda kopma olayları çok oluyor.(Birde usb modemlerde virüs daha çok ve kolay giriyomuş.Bunu DH de okudum,ben daha önce duymadım).

3-ADSL+ ve ADSL2+ ileride telekomun geçeceği bağlantı türü.Bunla daha hızlı bağlanıyor.Bu da ileriye dönük yatırım olur.

4- ?

Sana önermiş olduğum modem hem 4 portlu,hem de wireless (ethernet olarakta kullanabilrsin).Ben bu modemi kullanıyorum.Hiçbir ısınma vs. problemi yok.Gönül rahatlığıyla bu modemi alabilirsin.
  • WİRALES HİÇ DÜŞÜNMÜYORUM..PROBLEM ÇIKARACAĞINA VE ETERNET BAĞLANTISININ DAHA HIZLI OLACAĞINA VEDE EXRA MALİYET GETİRDİĞİNE KANAAT ETTİM..

EN ÖNEMLİSİ KABLOSUZLAR KABLOLULARA GÖRE PAHALI..GEREK YOK..BU YÜZDEN KABLOLU ARAŞTIRMASI YAPIYORUM..

4 SORUMUN CEVABINI BİLEN YOK MU..?
  • quote:

Orjinalden alıntı: cesi007

EVE İNTERNET BAĞLANTISI YAPICAM..MODEMLER HAKKINDA HENÜZ BİLGİM YOK VE ARAŞTIRMA YAPIYORUM..SİZLERDEN İSTEDİĞİM A YADA B MARKASININ İYİ OLUP OLMADIĞI DEĞİL...

BİR MODEM ALIRKEN HANGİ ÖZELLİKLERE DİKKAT EDİYORSUNUZ....

KOTASIZ 1024 BAĞLATMAYI DÜŞÜNÜYORUM VE GÜZEL BİR FLİM ARŞİVİ HAZIRLAMAK İSTEDİĞİM İÇİN BİRKERE EN ÖNEMLİ ÖZELLİK HİÇ KAPANMAMASINA RAĞMEN TIK DEMİYECEK BİR MODEM OLMALI..

ŞİMDİ SORULARIM ŞUNLAR..

1-MODEMLERİN TEK PORT YADA DÖRT PORT OLMASI FİYATTA VEYA PERFORMANSTA BİR ETKİ YAPIYORMU?(TEK KENDİM KULLANICAM TEK PORT YETER)
    NOT: BELKİ BİRÇOK YENİLİK TEK PORTLARDA YOK DİĞER ÇOKLU PORT OLAN MODEMLERDE VARDIR..BUNU BELİRTİRSENİZ SEVİNİRİM..

2-USB YADA ETERNET BAĞLANTISI NEKADAR FARK EDER..

3-ADSL ...ADSL+....ADSL+2 NE ANLAMA GELİYOR....

4-THOMSON SpeedTouch 510 ADSL 119$ BU MODEM TEK PORT VE KABLOLU OLMASINA RAĞMEN NEDEN BUKADAR PAHALI..
    Alcatel SpeedTouch 510 V4 ile internet paylaşımı bir tıklama ötenizde. Ethernet uyumlu cihazlar için yüksek hızlı internet erişimi. 1 port ethernet 8Mbit/s veri alma hızı (downstream) 832kbit/s veri alma hızı (upstream) Kolay kurulum ve kullanım. Entegre firewall ile desteklenmiş güvenlik. Web tabanlı, kullanıcı dostu arayüz. Universal Plug & Play desteği. Yazılım ile yükseltilebilir. Bridging, IP Routing,NAPT, DHCP, DNS servisleri mevcut. Routed PPPoE/PPPoA Relayed PPPoA ve DHCP-to-PPP Spoofing Bridged Ethernet/Routed Ethernet Classical IPoA Boyutlar (mm): 33x153x180

Senin 2. sorun için ben topic açıcaktım..bende merak ediyorum 2. usb ve eternet farkını biraz açarsanız sevinirim..çünkü bugün modem almaktan vazgeçtim yarın alıcam.. bilgi verirseniz şu usb ve eternet konusunda çok makbule geçer..

• Ethernet gerek bağlantı hızı gerekse bağlantı kalitesi bakımından her zaman üstündür;problem çıkarmaz,kolay kolay kopmaz...@cesi007; dostum ben şu ana kadar 3 farklı modem kullandım,bi 10 katını kurdum.Asus modemi kurdum;eski PII 400 bilgisayara 30 metre kablo çektim;yine de çok çok hızlıydı;var sen düşün verimini:D Şu an hiç kapanmayan bir zyxel kullanıyorum ve hiç mi hiç sıkıntım yok.Modemim tek port,hub ile 4 kişi nasipleniyor.Şimdilik tek port al;ilerde hub ile dağıtırsın ortak olmak isteyen olursa...BEnim önerim asus ya da zyxel aman.4 port pikatel de kullandım;o da iidir ama sen bunlardan şaşma derim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: x_bytar_x

Ethernet gerek bağlantı hızı gerekse bağlantı kalitesi bakımından her zaman üstündür;problem çıkarmaz,kolay kolay kopmaz...@cesi007; dostum ben şu ana kadar 3 farklı modem kullandım,bi 10 katını kurdum.Asus modemi kurdum;eski PII 400 bilgisayara 30 metre kablo çektim;yine de çok çok hızlıydı;var sen düşün verimini:D Şu an hiç kapanmayan bir zyxel kullanıyorum ve hiç mi hiç sıkıntım yok.Modemim tek port,hub ile 4 kişi nasipleniyor.Şimdilik tek port al;ilerde hub ile dağıtırsın ortak olmak isteyen olursa...BEnim önerim asus ya da zyxel aman.4 port pikatel de kullandım;o da iidir ama sen bunlardan şaşma derim...

+1

ev için tek makinaya boşa maliyet artırma tek port al hubla çoğaltırsın

• quote:

Ethernet gerek bağlantı hızı gerekse bağlantı kalitesi bakımından her zaman üstündür;problem çıkarmaz,kolay kolay kopmaz...@cesi007; dostum ben şu ana kadar 3 farklı modem kullandım,bi 10 katını kurdum.Asus modemi kurdum;eski PII 400 bilgisayara 30 metre kablo çektim;yine de çok çok hızlıydı;var sen düşün verimini:D Şu an hiç kapanmayan bir zyxel kullanıyorum ve hiç mi hiç sıkıntım yok.Modemim tek port,hub ile 4 kişi nasipleniyor.Şimdilik tek port al;ilerde hub ile dağıtırsın ortak olmak isteyen olursa...BEnim önerim asus ya da zyxel aman.4 port pikatel de kullandım;o da iidir ama sen bunlardan şaşma derim...

arkadaşım verdiğin markalarda model nedir..
    bende biliyorum bazen ürünler gereksiz yere çok pahalı oluyor..ama 4. madedeki ürünün bir artısı olmalıki fiyatı bukadar çok..

dediğin gibi
    tek portlu
    kablolu
    süresiz açık kalabilecek
    ethernet bağlantılı
    hız farkları mevcutsa en hızlısı
    garanti süresi ve teknik servis ağı hem önemli hemde şimdilik konu dışı..buna girersem muzdarip olan çok arkadaş çıkacak ve teknik donanım arka planda kalacaktır
    almışken en iyisi olsun istiyorum..paranın önemi yok ama boşyere kazık yemek istemem..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ADSL+ ve ADSL2+ nedir
    21 yıl önce açıldı
    BU adsl modem nasıl ???
    21 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • air ties rt101 gayet güzel bir seçim cok memnunum ben
  • ASUS VE APACHİ NİN MODELLERİ DİKKATİMİ ÇEKTİ..ŞU AN ONLARI VE 101 İ İNCELİYORUM..ARALARINDA PEK FARK YOK GİBİ..KULLANICILARINDA FİKRİNİ ALMAK İYİ OLUR..

HAYLA 4. SORUMA CEVAP VEREN ÇIKMADI..2 MODEM PARASI EDEN BU MODEMİN ARTISI NEDİR..

GERÇEK ATEŞDUVARI MEVCUT OLABİLİR Mİ?
  • benim kullandigim marka pikatel.. modeli ise Air Plus.. wireless olmasinin yanisira 4 port ethernet giriside var.. entegre firewall ozelligide var, eger isteniyorsa arayuzunden ayarlanabiliyor.. diger soylenen markalarla ilgili bilgim yok ama kendi modemimle ilgili baska sorun varsa cevaplandirabilirim.. benim icin onemli olan ozelliklerden birisi bu firewall ozelligiydi, ayrica wireless da kopma da olmuyor; msn, online oyun ve download gibi islemlerde wireless icin onemli bi arti.. bunun disinda adaptor olarak da gayet iyi yaklasik 3 aydir nonstop calisiyor hicbi problem yasamadim henuz.. kriter olarak bunlari verebilirim.. wireless modem olarak da en guzel yani fiyati.. $89 + kdv.. istersen bilgi icin link de var... umarim isine yarar...

• quote:

Orjinalden alıntı: cesi007

quote:

arkadaşım verdiğin markalarda model nedir..
    bende biliyorum bazen ürünler gereksiz yere çok pahalı oluyor..ama 4. madedeki ürünün bir artısı olmalıki fiyatı bukadar çok..

dediğin gibi
    tek portlu
    kablolu
    süresiz açık kalabilecek
    ethernet bağlantılı
    hız farkları mevcutsa en hızlısı
    garanti süresi ve teknik servis ağı hem önemli hemde şimdilik konu dışı..buna girersem muzdarip olan çok arkadaş çıkacak ve teknik donanım arka planda kalacaktır
    almışken en iyisi olsun istiyorum..paranın önemi yok ama boşyere kazık yemek istemem..

Hocam benim aldığım zyxelin 660r modeliydi;şu anda da bunu kullanmaktayım.Pikatelin modeli ise quartet 4 port;fakat asus'un modelini modem benim evimde olmadığı için;sadece kurulumunu yaptığım ve ağda istemci bilgisayar olarak bulunduğum için hatırlamıyorum.Keşke bilsem de 4. soruna yanıt verebilsem

• http://www.pozitifpc.com/
    burdan dergiyi bilgisayarına pdf biçiminde indir adsl hakkında güzel bilgiler var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sezar

air ties rt101 gayet güzel bir seçim cok memnunum ben

+1.
    Airties rt-101 kulandım Şimdi USR9106 kullanıyorum
    Kablosuzda Airties tavsiye ederim. İçindeki chip programlanabilir (yani atıyorum yarın ADSL3+ çıksa destekler Firmware upgradede daha esnek), ayarlar Türkçe tekniik destek USRye göre daha iyi.
    4 portlular daha çok ısınıyor. Bir hub daha iyi sonuç verir.
  • 1-Almışken 4 portlu tercih et.Belki ileride başka makinada bağlaman gerekebilir.ileriye dönük yatırım olur.

2-Ethenet bağlantısı tercih et.Usb bağlantılarında msn vs. programlarda kopma olayları çok oluyor.(Birde usb modemlerde virüs daha çok ve kolay giriyomuş.Bunu DH de okudum,ben daha önce duymadım).

3-ADSL+ ve ADSL2+ ileride telekomun geçeceği bağlantı türü.Bunla daha hızlı bağlanıyor.Bu da ileriye dönük yatırım olur.

4- ?

Sana önermiş olduğum modem hem 4 portlu,hem de wireless (ethernet olarakta kullanabilrsin).Ben bu modemi kullanıyorum.Hiçbir ısınma vs. problemi yok.Gönül rahatlığıyla bu modemi alabilirsin.
  • airties rt-110 4 portlu 7/24 açık tık yok varlığını bile unuttum nerdeyse
  • Bende aynı modemı kullanıyorum. Goruntu harıç çok iyi
    quote:

Orjinalden alıntı: mtksnz

airties rt-110 4 portlu 7/24 açık tık yok varlığını bile unuttum nerdeyse
  • alacaksan zoom tavsiye ederim.telekom dısında chok rahat online oyun oynayabilyor,hızlı download yapabiliyor v tıkanma yaşamıyorum.tek portlusu biras daha uygun ama 4 portlu arkadaşarında dedii gibi ileri dönük yatırım olur
    baska marka düsünüosanda turk telekom onayı olup olmadına bak,sora sorun yasama..
  • arkadaşlar dün pc yi aldığım arkadaşın yanına uğradım..

ptesi günü 250 sata II samsung alıcam birde modem ne tavsiye edersin diye sordum...

elimde zoom ve alcatel kaldı...istersen onlardan veririm..ama beni dinlersen tek portlu ve kabloluda airties 101 4 portlu kabloluda da alcatel öneririm elimde yok gelince veririm ...diğerleri pahalı gerek yok dedi..

satıcı arkadaş benim biraz eciğini cücüğünü araştırdığımı bildiği için yanlış bir tavsiye vereceğinmi sanmıyorum ama yinede burdaki arkadaşlarıma güvenim daha fazla siz ne diyorsunuz..
  • Alcatelin avantajı;türk telekomun altyapsını gerçekleştiren firma olması.Yani kabaca hatları alcatel döşedi;bu yüzden bir artısı olabilir.Kullanan bir arkadaşım memnun;ama ben kullanmadığım için kesin bir kanıda bulunamayacağım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.