Şimdi Ara

ADSL PAYLAŞIMI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 256 K adsl modemi 4 veya 5 kişiye paylaştırmak istiyorum ne tür bir modem ve neler tavsiye edersiniz.

• ethernet portlu bir modem işinizi görecektir.
    eger daha fazla kullanıcıya bölmek isterseniz. bir adet ip sharer de alabilirsiniz. modemi ipsharere ip shareride PC lere baglayacaksınız (hub gibi...) hem boylece ADSL paylasımı için xtra b,r paylaşım ayarı gerekmeyecek... siz normal ağınızı kuracaksınız. ADSL ag uzerinden akacak...
  • acaba paylaşım için alacağımız çok çıkışlı modemler aynı zamanda hub görevi görürmü.Yani modeme bağlanan bilgisayarlar arasında network kurulabilir mi?eğer yapılırsa bunu modemdeki hangi özellik sağlar.
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by faruk</i>
    <br />acaba paylaşım için alacağımız çok çıkışlı modemler aynı zamanda hub görevi görürmü.Yani modeme bağlanan bilgisayarlar arasında network kurulabilir mi?eğer yapılırsa bunu modemdeki hangi özellik sağlar.
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

evet aynı zamanda hup gorevinide gorur ve otomatik ip atama veya monual ip atama işlemleri ile makinalarda nete çıkabilirsin. ama bildigim kadarıyla azami 4 kullanıcıya yugunlar.
  • bı tane speedtouch modem al huba bagla hub dan dagıtım yap ana makına gıbı bır zorunlulugnda olmaz cok kolay ve rahat basıt kurulumu var
  • teşekkürler
  • zoom x5 de iyi ben memnunum
  • alcatel router işini fazlasıyla görür üstelik alcatel modemlerin download hızı 2-3 k da olsa diğerlerinden hızlıdır.
  • alcatel speed touch modem tavsiye ederim
  • zoom 5x modemden ethernet ile bağlanıyorum
    komşuya ethernetten bi hat çektik bağlantı da bi sorun yok
    ama bilgisayarlarımızı görmek istiyoruz
    nasıl yapabiliriz......
    bilen birileri vardır umarım.

teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: ulaskurt

zoom 5x modemden ethernet ile bağlanıyorum
    komşuya ethernetten bi hat çektik bağlantı da bi sorun yok
    ama bilgisayarlarımızı görmek istiyoruz
    nasıl yapabiliriz......
    bilen birileri vardır umarım.

teşekkürler

Win98 kullanıyorsanız başlattan ara kısmından bilgisayar aratarak ağdaki bilgisayarları bularak ağ bağlantılarıma eklemeyi deneyin, WinXP kullanıyorsanız ağ bağlantılarımdaki ağ kurma sihirbazı işinizi görür
  • arkadaşlar usb (tek bilgisayarlık) bağlantılı modemi usb çoklayıcılarla birden fazla bilgisayara internet paylaşırmı sizce.yani network falan olmadan.fiş çoklama mantığı gibi:)
  • zoom 5x ile, 4 kişi internet paylaşıyoruz. (herkes ethernet ile kullanıyor)

sorum şu

paylaşan her bilgisayarın interneti eş zamanlı olarak ne kadar kullandıklarını ve istediğim zaman onlara kısıtlama getirebileceğim bir yöntem var mı?
    net limitter gibi bişey olabilir diye düşünüyorum.. konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum...
    teşekkürler....
  • sanırım bişeyi unuttum modem bende ve dağıtımı ben yapıyorum tabiki...
  • airties rt 110
  • quote:

Orjinalden alıntı: alperen_69

airties rt 110

bunu benim maile yanıt olarak mı yazdın acaba -anlayamadım-
  • ethernet swich ile dağıtımı neden denemiyorsun. internette dolaşmaktan sıkıldığında ağ üzerinden oyunda oynarsın hem daha az baş ağrıtıcı olur. modemlerin kullanım klavuzlarından usb hub ile dağıtım konusunda bir bilgi yok ilaki usb modemi kullanacağım diyorsan bilgisayarında bir ethernet kartı ve diğer bilgisayaraların bağlanacağı hub / swich olması gerek internet bağlantı paylaşımı ile senin makinan açık olduğunda diğer makinalarda internete çıkabilir
  • [Deleted by Admins]
  • geek ue4
  • quote:

geek ue4

en son alacağım modem :p
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.