Şimdi Ara

ADSL, YENİ KAMPANYA VE YENİ TARİFE ! (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
637
Cevap
1
Favori
25.808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

bize en azından şunu söyleyebilirmisin? Ben 2mbit bağlantıya geçtim Ocak 2008'e kadar bunu kullandım, Ocak2008de gelen faturayla beraber mağduriyetmi yaşayacağım (indirim bazında)
  • quote:

Orjinalden alıntı: SLIPKNOT

@Nemecek

bize en azından şunu söyleyebilirmisin? Ben 2mbit bağlantıya geçtim Ocak 2008'e kadar bunu kullandım, Ocak2008de gelen faturayla beraber mağduriyetmi yaşayacağım (indirim bazında)

Bu açık. İndirim yapıldığı zaman kampanyalı abone de bir "abone" olacağından indirimden faydalanacaktır. Sözgelimi; kampanyadan faydalanarak 2 yıllık sözleşmeyle 2048 kbps'lik erşişim paketini alanlar 1 Ocak 2008'e kadar 59 ytl ödeyecekler. 1 Ocak 2008'den itibaren de indirim yapılmazsa 139 ytl ödeyecekler. Yapılırsa yeni indirimli fiyattan ödeme yapacaklar diğer aboneler gibi... İndirim olsa da 139 ytl ödemeyecekler...

En büyük mağduriyet alt hıza geçilmemesi...
  • 2mbitle yeni abone olacaklar 2008 itibari ile 139ytl odemeyi goze almalilar ama bence 99ytl olur 2008 de sonucda ikiside cok yuksek meblalar 59 nerede 99 nerede.Bu kampanyadan yararlanmayi dusunenler varsa cok dikkat etmeliler , iyi dusunup iyi karar vermek lazim.
  • Bu şartlarda 2mbit bağlantıya geçemem fakat 1mbit bağlantıyı düşünebilirim.biraz daha netleşsin herşey de.
  • quote:

Orjinalden alıntı: şafi

arkadaşlar lütfen kaba hatlarıylada olsa cevap.lütfen yardım ...
    quote:

arkadaşlar nereye yazacağımı bilemedim acemılıgıme verın...
    adslnın ne oldugunu bılıyorum fakat KABLONET yada dialup nedir farkı nedir kaba hatlarıyla biriniz anlatırsanız cok memnun kalırım zira ben evdeki pc ye telefon kablosunu direk arkasından takarak 2003146 diye bir yerden baglanıyorum baglantı hızı cok yavas ve en kotusude 20ytl gelen fatura 245 150 arasında gelıyor...adslye devamlı aylık veremem devamlıo gırmıycem dedım ısım olunca gırer cıkarım dedım ama fıyat olarak adsl ye vermem gereken butun toplamdan fazla fatura odedım.benm sorum araasıra gırmek ıcın yıne aynı yolumu denesem ki istemiyorum aslında yoksa kablonet farklı bırseymıdır,yada suandakı guncel tarıfe 4 kotalı 1048 cazıp gb yada yılbasınımı beklemelıyım yapa anlasması geregı dıger sırketlerle beraber rekabet ortamından yararlanabılırmıyım lutfen cevap.şimdiden ılgınıze tesekkurler

Sayın Şafi arkadaşım,kullanmakta olduğunuz hizmet eski 146 paketsiz telekom hizmeti olup çok fahiş ücretlerle,çok düşük bir hizmet vermektedir.Size tavsiyem en yakın müddette kotalı bir kablointernet ya da adsl e geçmenizdir.Hangi paketini seçerseniz seçin şu an ki kullanımınıza oranla kotalı hizmetlerde karınız olmakla birlikte,mevcut kullandığınız efektif hızın yaklaşık olarak 20 katını kullanacaksınız.Bunun için kampanyalardan yararlanabileceğiniz gibi kendinizi hiç bağlamadan direk kampanyasız kotalı sisteme geçebilirsiniz.Bunun sebebini açıklamam gerekirse dediğiniz gibi yerel ağın kullanıma açılmasıyla beraber ilk yıl tam olmasa da ikinci yıl yani 2008 sonlarında rekabet ortamı büyüyecektir.Kişisel düşünceme göre telekom şu anda yerel ağı açmasıyla beraber daha rakipleri piyasaya girmeden bu tip kampanyalarla potansiyel müşterileri kendine bağlayarak rakiplerini zor durumda bırakmaya ve böylece rekabet güçlerini azaltmaya çalışmaktadır.Hani hep avrupa diyoruz ya işte avrupa da buna karşı bir tanımlama var hukuken.Buna Yetkin Konumun Kötüye Kullanılması durumu denmekte ve bu yolu takip eden herhangi bir şirkete bu hizmetle ilgili olan tüm kişilerin dava açma hakkı bulunmaktadır.Bunun sonucunda eğer şirket bundan suçlu bulunursa,çok ağır yaptırımlarla karşılaşmaktadır.Ama ne yazık ki güzel ülkemde daha bunun önüne geçebilecek bir yapı ortamı oluşmamıştır.Size tavsiyem eğer arada bir nete girecekseniz ve gelecek kafanızda bir soru işaretiyse;hiç cezai yaptırımlara maruz kalmadan kampanyasız bir kotalı hat tarifesi seçiniz.Zaten modemleri piyasadan da rahatlıkla bulabilirsiniz.Yalnız unutmayınız ki kota aşım ücretleri seçtiğiniz paketteki hız miktarına göre göreceli olarak yükselecektir.Saygılar.

• quote:

“Burada ifade edilmek istenen, böyle bir durumda yaklaşık 3,5 milyon ADSL abonesinin kampanyadan faydalanmasından bahsediyoruz. 3,5 milyon modem demek bu.”

Ne demek şimdi bu?

güzel kardeşim eski kampanyalardan adsl abonesi olanlar tekrardan (yani kampanyayla verilen) modem talebinde mi bulunacaklar demek istiyorsun?

Hayır.. hayır.. hayır... kimsenin modem falan istedigi yok! Herkes yeni kampanyada uygulanan tarifelerden eski kullanıcıların da istifade etmesini istiyor olay budur!

Eger TT bu yeni kampanya ile bu fiyattan hizmet verebiliyorsa ki üstelik modem de hediye ediyor, bütün bunları babasının hayrına yaptıgını söyleyemezsin heralde 

Özel bir kuruluş yani para kazanmak için var olan bir kuruluş zararına iş yapar mı yahu!

quote:

“Ayrıca paylaştığım şeylere karşı aldığım tepkiler de ortada. Bir kez terketmiştim forumu ikincisinin olmasını istemiyorum ama üsluplarınız hoş değil.”

Nasıl bir şey bu allahaşkına yaa?

Sizin bildiginiz şeylerin kullanıcılar açısından işe yarayan şeyler oldugunu mu düşünüyorsun? :) kampanya ya da tarifeleri 2 gün veya bir haftadan önce ögrenmemin bana ne gibi bir artısı var dogrusu ben çözemedim?

Sanki burası hisse senetlerinin kritiginin yapildigi tüyoların verildigi bir site, nemecek de türkiyenin 1 numaralı borsa uzmanı
    quote:

“Bir kez terketmiştim forumu ikincisinin olmasını istemiyorum”

Abi kusura bakma biz eşşegiz işte , aramızdan böyle kendini bilmezler çıkıyor ne yazık ki!!! Kıyma bize!

quote:

“Evet herşeyi biliyorum. Yeni tarifeleri de biliyorum ve ne zaman yürürlüğe sokulmasının planlandığını da biliyorum. 2048 in kaç para olacağını 256 ların kalkıp kalkmayacağını da”

Yoksa.. yoksa… “nemecek” Dr.Paul Doany mi? :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi civalı sokak lambası -- 3 Haziran 2007; 17:08:34 >

• quote:

arkadaşlar nereye yazacağımı bilemedim acemılıgıme verın...
    adslnın ne oldugunu bılıyorum fakat KABLONET yada dialup nedir farkı nedir kaba hatlarıyla biriniz anlatırsanız cok memnun kalırım zira ben evdeki pc ye telefon kablosunu direk arkasından takarak 2003146 diye bir yerden baglanıyorum baglantı hızı cok yavas ve en kotusude 20ytl gelen fatura 245 150 arasında gelıyor...adslye devamlı aylık veremem devamlıo gırmıycem dedım ısım olunca gırer cıkarım dedım ama fıyat olarak adsl ye vermem gereken butun toplamdan fazla fatura odedım.benm sorum araasıra gırmek ıcın yıne aynı yolumu denesem ki istemiyorum aslında yoksa kablonet farklı bırseymıdır,yada suandakı guncel tarıfe 4 kotalı 1048 cazıp gb yada yılbasınımı beklemelıyım yapa anlasması geregı dıger sırketlerle beraber rekabet ortamından yararlanabılırmıyım lutfen cevap.şimdiden ılgınıze tesekkurler

şafi,
    Dial-up internet demek telefon hattını kullanan ve max. 9800 Bps olarak hizmet veren ama telefonu meşgul eden eski teknoloji ve pahalı bir internet hizmetidir.
    ADSL yine telefon hattını kullanan ama telefon sinyali üzerine sayısal kodların bindirilmesi nedeniyle telefonu meşgul etmeyen ve çok yüksek hızlara çıkabilen (Şu an TTNet en yüksek 2 Mbps olarak hizmet vermektedir.), dial-up'a göre oldukça ucuz, verimli ve hızlı yeni nesil bir internet hizmetidir.
    KabloNet'de telefon kablosu yerine evinize TV yayın hizmeti veren KabloTV kablosunu kullanan ve ADSL'le aynı mantıkla çalışan orta nesil yine ekonomik, hızlı bir internet hizmetidir.
    Bunlar hali hazırda kullanılan internet hizmetleridir.
    Senin kullandığın 2003146 numaralı hizmet bir dial-up internet hizmetidir.
    Tavsiyem 1 Mbps hızında 4 GB kotalı şu an için aylık ödemesi 29,-YTL olan ADSL internet hizmetine geçmendir. Kampanya değilde standart kullanımı seçersen istediğin zaman iptal edersin.
    Ama yeniden başvurduğunda 29,-YTL aktivasyon ücretini yeniden ödersin. Her yeni başvuruda aktivasyon ücreti ödenmektedir.
    Tabi KabloNet'de düşünebilirsin.

• eeee nemecek telekom şimdi nedecek. madem telekomdasın. 256 k kullananların sıkıntısını ilet bea. forumdakiler telekoma çok kızıyor de. ufukta 256 lar için iyi haberler gözüküyor mu?

bu arada şunu da belirtmek isterim. telekomun imajı yerlerde sürünüyor. bu imajı çok zor düzeltir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rambetiko -- 3 Haziran 2007; 17:45:55 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: muhammetaksoy

arkadaşlar benim aklıma şu geliyo alınan tarife 2 sene boyunca kullanılacaksa 256 lar 2 sene kalacak mı demek oluyo bu ? aklıma sürekli bu takılıyor valla

Tahminim TTnet de 256k kepazeliğine bir "dur diyecek" ve 256k sınırsızı bundan sonraki ilk tarife değişkliğnde kaldırıp makul bir fiyata yeni tarifeyi 512k sınırsızdan başlatacaktır. Bu da ençok 49 YTL olacaktır...
  • 02.05.2007 itibarıyla TTnet abone sayısı 3 milyon olmuş (kaynak:http://turkey.internet.com/haber/yazigoster.php3?yaziid=18099 )

peki müşterilerin tarife dagılımı nasıl acaba, onu bulamadım. galiba en büyük pay 1024 4gb kotalıların.
  • Ben nemecek in son mesajında şunu anladım..
    256 ya 3-5 bişey indirim olacak,yine tabiki kalkmayacak
    Yüksek hızlar biraz düşecek ama en fazla 10 lira düşer,telekom zarar eder yoksa
    2007 sonuna kadar ADSL2 gelecek diye olacak bu indirimlerde,yoksa bunu bile bulamazdınız..

Benden bu kadar
  • TELEKOM ADSL +2 kullanmaycağını , bvir üst teknoloji olan ve dünyada şu an 3 ülkede kullanılan teknolojiye geeçceğini NTV de söylemişti..
  • Birde benim soruma cevap verin ?
    Ben 2 hafta önce kampanyadan yararlanarak 1024 sınırlı anlaşması yaptım,tamam 2 ay sınırsız ondan sonra sınırlıda ? ozaman ben enayiyiym,2 hafta daha beklsemiydim diyeceğim kendime ya ? Nedne daha önce haber verilmiyor yad aneden bizede mayıs haziranda kampanyadan yararlananlarında bu indirimden yararlanamıyor ? Olmayacakmı gerçekten böyle birşey komşumuz 49 ytl vercek ben 99 ytl mi nedir ya ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: s.volkan

TELEKOM ADSL +2 kullanmaycağını , bvir üst teknoloji olan ve dünyada şu an 3 ülkede kullanılan teknolojiye geeçceğini NTV de söylemişti..

Hep söylerler zaten... Ntv'deki konuşmalarda daha neler söylemişlerdi
  • quote:

Orjinalden alıntı: civalı sokak lambası

quote:

“Burada ifade edilmek istenen, böyle bir durumda yaklaşık 3,5 milyon ADSL abonesinin kampanyadan faydalanmasından bahsediyoruz. 3,5 milyon modem demek bu.”

Ne demek şimdi bu?

güzel kardeşim eski kampanyalardan adsl abonesi olanlar tekrardan (yani kampanyayla verilen) modem talebinde mi bulunacaklar demek istiyorsun?

Hayır.. hayır.. hayır... kimsenin modem falan istedigi yok! Herkes yeni kampanyada uygulanan tarifelerden eski kullanıcıların da istifade etmesini istiyor olay budur!

Aynen bende böyle düşündüm okuyunca nemecek açıklama olarak neden modem hediyesini öne sürdü anlamadım? Bu bana mantıklı bir açıklama gibi gelmedi? Kimsenin gözü yok o verilen dandirik modemlerde ve kimsenin modeme de ihtiyacı yok mevcut abonelerin zaten modemleri var.

O yüzden 3.5 milyonun hareketi diye birşey yok ortada.

Bu arada adsl abone sayısı 3.5 milyon olmuş ohennesburger demek istiyorum bunun için TT nin kazandığı paraya bakın adsl den! 1 numaralı gelir kaynağı olacak adsl yakında!

• quote:

TELEKOM ADSL +2 kullanmaycağını , bvir üst teknoloji olan ve dünyada şu an 3 ülkede kullanılan teknolojiye geeçceğini NTV de söylemişti..

+1

Programda VDSL teknolojisine geçileceği söylenmişti.
    Bana kalırsa geçseler bile, 24 MBit hız seçeneklerini sunarken dahi 256 KBit hızını da sunmaya devam edeceklerdir.
  • spooky ve acemiwebci arkadaslarıma tesekkur ederim ilgilendikleri için.iyi günler .şafak...
  • quote:

Orjinalden alıntı: iskeletor

Birde benim soruma cevap verin ?
    Ben 2 hafta önce kampanyadan yararlanarak 1024 sınırlı anlaşması yaptım,tamam 2 ay sınırsız ondan sonra sınırlıda ? ozaman ben enayiyiym,2 hafta daha beklsemiydim diyeceğim kendime ya ? Nedne daha önce haber verilmiyor yad aneden bizede mayıs haziranda kampanyadan yararlananlarında bu indirimden yararlanamıyor ? Olmayacakmı gerçekten böyle birşey komşumuz 49 ytl vercek ben 99 ytl mi nedir ya ?

kardeş sende çok şey istiyorsun gibime geldi hem 2 ay sınırsız kullan şimdide kalk niye ben de bu kampanyadan yararlanamıyorum de eğer telekom sana sözleşmeni iptal ettirebilirsin dese bile 2 ay sınırsız parası ve modem parasını ödemek zorunda kalacağın için sana bu yeni kampanyada ne gibi bir yarar sağlayacak hiç hesapladınmı kotalı kullanıcılarda eski kampanya ile yeni kampanya arasında çok önemli fark yok fark sadece yüksek hızlarda oda o kadar cazip değil daha düşük bir tarifeye 24 ay inemeyeceğin için

• şok şok şok...
    işte 2008 yılı tarifeleri:)

not: bu tarireler benim uydurmamdır

• quote:

Orjinalden alıntı: M.Bison

quote:

+1

Programda VDSL teknolojisine geçileceği söylenmişti.
    Bana kalırsa geçseler bile, 24 MBit hız seçeneklerini sunarken dahi 256 KBit hızını da sunmaya devam edeceklerdir.

Evet ama ilk asamada adsl2+ olacak 2008 de yani.VDSL ise 2009 yilinda hizmete girecek tam olarak yani 55mbit 2009 da zaten diger firmalarda devreye girmis olacak yani ucuz ve hizli internet olursa bu en erken 2009 yilinda olabilir anca tabi oda kesin degil.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.