Arkadaşlar uzun süredir ara sıra foruma girip volvo başlıklarını takip ediyorum ve gereksiz bir volvo hayranlığım var bunun sonucunda honda civic arabamı sattım ve v40 ile s60 arasında gidip geliyorum ikisi de farklı segmentte arabalar ama karar veremiyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Siz olsanız 88-92 bandında advance veya rdesign paket volvo v40 mı yoksa premium s60 mı tercih edersiniz? İkisini de sürmedim paketler arasında az çok bilgi sahibiyim ve donanıma da önem veririm ama genel olarak şehirler arası kullanmayı düşünüyorum aracı ve honda civic in yalıtım anlamındaki başarısızlığından sonra konfordan da ödün vermek istemiyorum sizlerin yorumlarını alabilirsem belki net kararımı ona göre daha kolay verebilirim..
Almayı düşündüğünüz V40 yeni makyajlı olansa çok zor bir tercih Bu Thor's Hammer dedikleri yeni farlar acayip güzel duruyor. Öte yandan uzun yolda tabiki üst segment s60 daha iyi... Çok zor tercih.
Aslında iki aracı da deneme fırsatı bulsam karar vermem kolaylaşır gibi geliyor ama maalesef deneme yapabileceğim bir yer yok bu araçları çünkü çevremde bu araçlardan birine sahip olan yok ya da kiralama yapabileceğim bir yer yok. Dizellerin malum satışı bitti bayiye gidip denesem yine tam karşılamayacak o yüzden burdaki arkadaşlar deneyimleriyle yardımcı olabilirse çok iyi olacak...
technoburakT
kullanıcısına yanıt
burada aracı kaç kişi kullanacaksınız aileniz kaç kişi gibi sorular devreye giriyor . v40 ın arka koltukları 2 kişi için çok rahat ama 3. kişi için çok dar . s60 ın malzeme kalitesi daha iyi ama daha ağır olduğu için performansı v40 ın altında.
dr-atlantis
kullanıcısına yanıt
Aracı şu an sadece eşimle kullanacağım yani 2 kişiyiz.. 5 kişi çok nadir oluruz.. boy olarak da 170-175 civarlarındayız yani öyle cüsseli kişiler olduğumuz da söylenemez benim merak ettiğim İkisini yol sesi rüzgar sesi, motor sesi, süspansiyon vs açısından kıyaslarsak aralarında çok fark olup olmadığı...
technoburakT
kullanıcısına yanıt
s60 tabiki D sınıfı olmanın farkını süspansiyonda hissettiriyor ama insan arabada donanım da istiyor. mesela benim için olmazsa olmaz xenon far buda advance donanımda var. sırf onun için s60 alırken advance aldım. 2 kişilik aile için v40 yeterlidir. (bunu eski bir c30 kullanıcısı olarak söylüyorum.) motor sesleri yakın birbirine s60 da motor biraz daha fazla bağırıyor ama izolasyonu bunu dengeliyor. v40 daha hafif olduğu için motor çok zorlanmıyor. yol tutuşu için kıyas yapamayacağım ama s60 çok stabil. bunu net söyleyebilirim.
dr-atlantis
kullanıcısına yanıt
Yorumlarınız için çok teşekkür ederim araştırmaya kullanıcı arkadaşların yorumlarını okumaya devam edeceğim tabi bu sırada iki aracı da takip ediyorum ilanlarda bakalım zaman içinde birine karar vereceğiz inşallah :)