hemen araştırıyorum adventure ve turkce dedin doğru anladım sanaırım nasıl kaçırdım ben ya :(
artık XIII kasıyorum iyice zıvanadan çıktım :)
Arkadasim adventure seviyorsan mutlaka FULL THROTTLE'i oynamalisin. Bircok adventure oyuncusu tarafindan Lucas Arts firmasinin en iyi oyunu olarak yorumlanir Grim Fandango ile beraber.
Saygilarimla
abi bu işin yaşı hep orta yaş bu çok belli grim fandango larrrrr full throtle lar YADA YENI ADVENTURE lar eskileri çok ama çooook artıyor hayl gucu eksikliği...
Selamlar, 3 yıldır uğramadığım siteye bu başlığı görünce daldım...
İşte Aklımda ve tadı damağımda kalanlar...
1- The DİG Seneryosu "S.Spilberg" grafıkler o zaman için muhteşem ve (indiana jones ve monkey island dan sonraki ilk gözağrım) Dünyada uzaya ve değişik uygarlıklara...ne astroid miş ya...Süper.... Sierra çıkarmıştı
2- Atlantis: the lost tales
Benim oynadığım gelmiş geçmiş en güzel adventure! Fransız CRYO şirketi çıkarmıştı. Özellikle müzikler MÜKEMMEL! cd leri hala var. ("What ever the case Seth was no more" ve "Seek on the higest fetered killer" replikleri ve sahneleri hala gözümün önünde)
3- Faust Harika... (ancak Siyam ikizlerle ilgili kısımda bug vardı geçene kadar çatladım.
4- SHIVERS I ve II Sierranın çıkardığı en güzel oyunlardı diyebilirim. Özellikle puzzle adventure tarzına yakın ama çok eğlenceli ve sürükleyiciydi...Eski bir yerli uygarlık ve kayıp ruhları... Cylone şehri
5- Rama
Yine Sierra dan gelen bu oyun da süper güzeldi ancak son sahnede labirennten kaçış için çok uğraştık.Uzayda geçiyordu
6- Byzantine
Bu oyun Discovery channel in dünyanın kentlerini ve kültürlerini tanıtan oyunları arasında İstanbul için yazılmış ve çıkmıştı ancak (oyunu ekipten 2 kişiyi yakından tanıyor olmama rağmen) pek keyif alamadım.
Eskişehirde bu oyunları yiyip bitiren bir ekibimiz vardı...
Muhtesem ambiansi olmasina ragmen Lighthouse tam bir iskenceydi. Oyunun baslangicinda bir hata yaptiysaniz cok ileri bir noktada anlayamadiginiz bir sebepten takilip kaliyordunuz. Bu oyun yenilgiyi kabullenmeyi ogretmisti bana.
Gecenlerde adventure oyunu almaya karar verip gittim cd ciye: `broken sword` iyidir dedi aldim ama oynamaya basladiktan 3.dk sonra biraktim oyunu, ya adventure oyununun agir gidisatini kaldiracak durumda degildim artik, ya da ornegin `monkey island` daki sirin atmosferi yasayamadigimdan cabuk skldm. Cocuklugumda, adventure oyunlarindan, diger turlere gore daha cok zevk alan biri olmama ragmen uzulerek soyluyorum ki; buyuk bir ihtimalle artik adventure keyif vermediginden oynayamiyorum/
Yine de eglenceli oldugunu dusundugunuz bir oyunu tavsiye edebilirseniz sevinirim.
Bu arada aksiyon tabanli adventure oyununda favorim LBA2 dir.
az da olsa işin içine korku katarım diyorsan alternatif olarak penumbra var....kesinlikle oynanmalı
Sanitarium oynuyanlar warmış be şaşırdım wallaha
14 yaşından büyük olanlar Phantasma Goria oynasın oyun windows 95 destekli bi şekilde açmayı başaranlar var onuda siz bulucaksınız ancak ben sırf bu oyun için sanal işletim sistemi kurmakla uğraştım 2 saat falan
yaşı küçük olanlar; nolcak yaa falan demeyin oyun ilerledikçe psikolojiniz bozulur :) ben çok küçükken oynuyodum deliriodum valla bi anda karşımda görünce pc ye reset atıodum bu gerçek
SANATARIUM aslında herkezin benden başkası oynamamıştır dediği ama ALAYIMIZIN oynadıgı klasik bir oyundur :))
Selamlar, 3 yıldır uğramadığım siteye bu başlığı görünce daldım...
İşte Aklımda ve tadı damağımda kalanlar...
1- The DİG Seneryosu "S.Spilberg" grafıkler o zaman için muhteşem ve (indiana jones ve monkey island dan sonraki ilk gözağrım) Dünyada uzaya ve değişik uygarlıklara...ne astroid miş ya...Süper.... Sierra çıkarmıştı
2- Atlantis: the lost tales
Benim oynadığım gelmiş geçmiş en güzel adventure! Fransız CRYO şirketi çıkarmıştı. Özellikle müzikler MÜKEMMEL! cd leri hala var. ("What ever the case Seth was no more" ve "Seek on the higest fetered killer" replikleri ve sahneleri hala gözümün önünde)
3- Faust Harika... (ancak Siyam ikizlerle ilgili kısımda bug vardı geçene kadar çatladım.
4- SHIVERS I ve II Sierranın çıkardığı en güzel oyunlardı diyebilirim. Özellikle puzzle adventure tarzına yakın ama çok eğlenceli ve sürükleyiciydi...Eski bir yerli uygarlık ve kayıp ruhları... Cylone şehri
5- Rama
Yine Sierra dan gelen bu oyun da süper güzeldi ancak son sahnede labirennten kaçış için çok uğraştık.Uzayda geçiyordu
6- Byzantine
Bu oyun Discovery channel in dünyanın kentlerini ve kültürlerini tanıtan oyunları arasında İstanbul için yazılmış ve çıkmıştı ancak (oyunu ekipten 2 kişiyi yakından tanıyor olmama rağmen) pek keyif alamadım.
Eskişehirde bu oyunları yiyip bitiren bir ekibimiz vardı...
Bende Atlantisin hastasıyım bende de orjinal soundtrack cdsi filan var müzikleride muhteşekm gerçekten o oyunun filmini yapsalar yeridir ama nerde... Benim sana bi sorum olacak oyunun bir ara direk dvd si çıkmış onu bulamıyorum yani 4 cd değilde tek dvd formatı varmı böyle bişey gerçekten? ayrıca ps2 de varmış onu hiç oynadınmı nasıl acaba? Yok kafayı sıyırcam yeni sistemlerde oynanmıyoru oyun çok eski diye valla inadına çok eski bir sistem bilgisayar toplicam sırf bu oyunu güzel güzel bir daha oynayabilmek için :D
saygılar...
quote:
Orjinalden alıntı: drumatic
Sanitarium oynuyanlar warmış be şaşırdım wallaha
14 yaşından büyük olanlar Phantasma Goria oynasın oyun windows 95 destekli bi şekilde açmayı başaranlar var onuda siz bulucaksınız ancak ben sırf bu oyun için sanal işletim sistemi kurmakla uğraştım 2 saat falan
yaşı küçük olanlar; nolcak yaa falan demeyin oyun ilerledikçe psikolojiniz bozulur :) ben çok küçükken oynuyodum deliriodum valla bi anda karşımda görünce pc ye reset atıodum bu gerçek
Dostum rüya nasıldı? göbeğindeki piercingi çektiği anı hala hatılrarım bağırsaklar öggg :D
Birde oyunda unutmaadığım tek şey beni haftalarca uğraştıran o şifre :D RATBOY
valla ben kafaya koydum bu eski adventureleri oynayabilmek için bir tane eski bilgisayar toplicam :) birde win95 kurcam mis gibi yada 98 :)
bende aranızdayım kardeşler.. Ben eski dosçulardanım, 386, 486 zamanlarında, disketle adventure takip ederdim...
EFSANEM MONKEY ISLAND tır.. ingilizce ogrendiysem sayesinde... bide Indiana jones serilerini veeee ozamanların en fena oyunu, the day of tentacleyi unutmayalım..
ya monkeyi bi indirip tekrar bitiresim gelmedi değil şimdi..
xp de nasıl oynayacagız arkadaslar 95 die kasan oyunları :) bu da ayrı bir Puzzle
Müdür selam :)
Bende Atlantisin hastasıyım bende de orjinal soundtrack cdsi filan var müzikleride muhteşekm gerçekten o oyunun filmini yapsalar yeridir ama nerde... Benim sana bi sorum olacak oyunun bir ara direk dvd si çıkmış onu bulamıyorum yani 4 cd değilde tek dvd formatı varmı böyle bişey gerçekten? ayrıca ps2 de varmış onu hiç oynadınmı nasıl acaba? Yok kafayı sıyırcam yeni sistemlerde oynanmıyoru oyun çok eski diye valla inadına çok eski bir sistem bilgisayar toplicam sırf bu oyunu güzel güzel bir daha oynayabilmek için :D
saygılar...
Selam, Atlantis in dvd formatını ben de duydum ancak ps2 yi duymamıştım. Asıl bomba ne biliyor musun Atlantis 3 tek bir dvd de çıktı (aslına bakarsan ben atlantis 2 den pek keyif almamıştım yani 1 den aldığım haz yoktu) bir heves (bu heves 4 ay sürdü) download ettim hemde fransızca sını ancak kurmayı beceremedim... Uzun lafın kısası eğer eski bir makine kuracak olursan beni de oynamaya çağır Saygılar...
Ya arkadaşlar,
bu arada ben onca oyun bitirdim diyorum ama Sanatoryum u yarıda bırakmıştım, tekrar başlayayım istedim bu yazışmalardan sonra (gaza geldim . XP de çalışırmı acaba???
xp de çalışır ama ilk bölümlerde bir bug vardı. Bir patch ile hallediliyordu sanırım, patchi bulman lazım.
Hocam sanatarıumu buraya mesaj atan herkes oynamış bu çok gurur verici ya :)=
saygılar...
Selam, Atlantis in dvd formatını ben de duydum ancak ps2 yi duymamıştım. Asıl bomba ne biliyor musun Atlantis 3 tek bir dvd de çıktı (aslına bakarsan ben atlantis 2 den pek keyif almamıştım yani 1 den aldığım haz yoktu) bir heves (bu heves 4 ay sürdü) download ettim hemde fransızca sını ancak kurmayı beceremedim... Uzun lafın kısası eğer eski bir makine kuracak olursan beni de oynamaya çağır Saygılar...
Atlantis 2 yada 3 ün ilki ile alakası yok.İkiside berbat bence...Özellikle 2 de o çinli hocanın ortada harita varken sürekli pagoda rigt riva left pagoda bilmemne zırvalamasına uyuz olmuştum hala kulaklarımda :D neyse ben beğenmedim benim için en iyisi Atlantis the lost tales dir.