Şimdi Ara

AEG Lavamat 75270 hakkında değerli tecrübe ve yorumlarınızı bekliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ,AEG Lavamat 75270 FL 1200 Devir 7Kg. Çamaşır Makinesi 1100 TL civarında fiyatı var.Kalite ve fiyat bakımından tavsiye eder misiniz?Fikrinizi öğrenmek istedim.Bu fiyata başka tavsiye edeceğiniz model var mı?Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkan hoca -- 9 Şubat 2012; 1:50:45 >

• Ben aldım bu makinadan.Henüz teslim almadım bu ay ortasında teslim edilmesini istedim.Sanırım siz de Electrowordden alacaksınız.Bugün broşürlerine bakarken 1100 tl oldugunu gördüm.En uygun fiyatta onlarda bu makinada.Ki kampanya yapmışlardı ben dahil bir kaç arkadaş aldı.899 TL ye almıştık daha 2-3 hafta evvel.Aceleniz yoksa Electrowordun kampanya yapmasını bekleyebilirsiniz.Öyle bir beklenti vardı.Ama stoklar biter bir daha 1100 tl ye bulabilirmisiniz bilemem.

Nacizane kendim gidip incelediğimde benim en çok hoşuma giden tarafı makinanın kapagının ve çamasır girişinin kocaman olması.Kasası güzeldi.İnverter motor güzel diyorlar.Sessizlik konusunda da iddialı.Candoğan bey eksiklik olarak yapıştırma kazan olmasından bahsetmişti.Sanıyorum tambur arızası durumunda rulmanların kazanın hep beraber değişmesi gerekiyormuş.Forumu biraz araştırırsanız Candoğan bey in bu konudaki yorumunu bulabilirsiniz.Belki ilk zamanlarda programlamaya alışmak zaman alır ama hanımlar o işinde üstesinden gelir kullanma klavuzu ile

Başka ne aklıma geliyor yazacak.Başka bir şey gelmiyor.Ürün geldiği zaman yorumlarımı da paylaşabilirim.

Ben 800 Tl civarında bir ürün bakarken Profilo'nun bir modeline göz dikmiştim ancak sonrasında eski kazan tipine sahip olduğunu öğrendim.Sonrasında bu ürün kampanyaya girince eksi yanını bile bile aldım.Umarım üzmez beni

Farklı marka model tavsiyesini arkadaşlar yapacaktır.Hayırlı kandiller dilerim.

• teşekkür ederim Metin bey.hayırlı kandiller.
  • Forumda Alman üretimi denildiğini hatırlıyorum. Bizzat baktım, Made in ITALY. Bilginiz olsun. İtaly olması kötü olduğu anlamına mı gelir onu bilemiyorum. Ben aldım şahsen. Candoğan hocam iyi makine istiyorsanız alın deyince aldık.

İsterse İtalya ve Alman üretimi olup olmamasının farkını candogan hocamız ifade eder.
  • Ürün İtalya üretimi, bir eski serisi de öyleydi. Yani yaklaşık 6 senedir üst seri makinelerinin hepsi İtalya'da üretiliyor. Daha öncesinde birkaç modeli Almanya üretimi idi. Ancak teknoloji Alman teknolojisi, şimdiki makinelerinin kasası eski Almanların devamı niteliğinde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaklaşık 4 aydır kullanıyoruz makineyi. Tasarım, kullanışlılik , tambur hacmi vs.yönleriyle fazlasıyla memnunuz. ( kurulum için gelen servis de çok ilgili ve nazikti. Sağ olsunlar) Ancak şunu da ifade etmeliyim ki, ses konusunda biraz hayal kırıklığına uğradık. Makine normal çalışırken muazzam sessiz çalışıyor fakat su alma-verme, sıkmaya geçiş aşamasında ve sıkmayi bitirirken ciddi gürültü yapıyor. Ha, makine banyo dolabinjn içinde olduğu için biraz yankı yapıyor da olabilir ama bu kadar olmamalıydı.

Yalnız tekrar belirteyim, makine belli hallerde çok ses yapıyor her zaman değil.

Bu durum normal mi bilemiyorum. Diğerleri ne der?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celutska -- 30 Nisan 2014; 1:27:03 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Merhabalar. Ben de AEG'nin daha üst modelini kullanıyorum.

Benimki su alma esnasında oldukça sessiz, sizinkinde ses fazlaysa suyunuzun tazyiki fazla olabilir. Ses normal gelene kadar musluğu kısabilirsiniz. Bende tazyik orta düzeyde olduğundan sorun yaşamadım.

Su boşaltma sesi ise piyasadaki makineler arasında en sessizlerden diyebilirim. Ancak su boşaltma sesi dikkat çeken yüksek bir ses elbette. Bir anormallik sezdiyseniz videoya çekerseniz bakarız. Ya da pompa filtresini açıp kontrol edebilirsiniz, belki yabancı ses yapan bir malzeme kaçmış olabilir.

AEG'nin dezavantajı yük denge algısının fazla toleranslı olması. Maalesef dengesiz yükleri de sıkabiliyor, bu da alt plastik koruma kapağının tıkırdamasına neden olabiliyor. Çamaşırları dengesiz yük oluşumunu en aza indirecek şekilde doldurmak gerekiyor. Mesela çamaşırlarınızın fermuarlarını çekin, nevresim ağızlarını ilikleyin, çıkıntılı ipleri olan çamaşırların iplerini bağlayıp atın. O zaman dengesiz sıkma durumu minimuma iniyor. Bende de servis birkaç müdahale ile sesi minimuma indirmeye çalıştı. Daha iyi bir çözüm geliştirildiğinde ben de paylaşırım.

Bu ses olayını katmazsak makine gerçekten çok iyi. Bu bütçede geniş tambur, özel tambur yapısı, esnek program süreleri, mükemmel yıkama ve durulama performansını başka makineler veremiyor.

• merhaba.

Makineden çok memnunuz, pişman etmedi bizi. yalnız dediğim gibi bazı durumlarda fazla ses çıkarıyor. bunlardan ilki su tahliye ederken, ki uzun suruyor, ikincisi de asıl rahatsız edici olan bu, sıkma işlemi biterken ( 1200 devirde ve makine doluyken) tambur sağa sola çarpıyormus gibi çıkan güm güm güm sesi. aynı ses sıkmaya başlarken de oluyor ama özellikle sıkma işi biterken çıkardığı güm sesi bir kaç oda öteden duyuluyor. bize anormal gelen de bu ses aslında.

makinenin çalışmasiyla ilgili ses kaydı yaptım fakat buraya ekleyemiyorum. makine sıkarken ve su verirken bi 10 dk kayıt yaptım. isterseniz pm ile mail verirseniz atarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celutska -- 9 Mayıs 2014; 16:25:35 >
  • AEG makinemin; sıkma, su verme sesi. Dinlemek isteyenler için.

Candogan hocam, bu ses kaydını yaptığımda makinede çok hafif bir yük vardı. Dolayısıyla tambur sesi oldukça az geliyor. Ses kaydında 1.50 de gelen tambur sesi makine tam doluyken 2-3 kat daha fazla ses yapıyor. Yine de fikir vermesi bakımından yararlı olur diye düşünüyorum.

Bakın bakalım, makine normal mi? Ona göre servis çağırmayı düşünüyorum.

Ses kayıt linki:http://vocaroo.com/i/s1kgPox8UH79
  • quote:

Orijinalden alıntı: celutska

AEG makinemin; sıkma, su verme sesi. Dinlemek isteyenler için.

Candogan hocam, bu ses kaydını yaptığımda makinede çok hafif bir yük vardı. Dolayısıyla tambur sesi oldukça az geliyor. Ses kaydında 1.50 de gelen tambur sesi makine tam doluyken 2-3 kat daha fazla ses yapıyor. Yine de fikir vermesi bakımından yararlı olur diye düşünüyorum.

Bakın bakalım, makine normal mi? Ona göre servis çağırmayı düşünüyorum.

Ses kayıt linki:http://vocaroo.com/i/s1kgPox8UH79

Merhabalar. Dinlediğim kadarıyla makine normal görünüyor. Tamburun hızlanması anında en çok salınım yaptığı an 200 devir civarıdır, o esnada da tam makine çamaşırlardaki suyu aldığından birkaç saniye o aralıkta kalıyor. Haliyle o sesi bir süre duyuyorsunuz. Bu ses makinelerin çoğunda olan bir ses, bir de tam yükte ekleyin bakalım durum nasıl.
    Pompa sesi de normal, yine tüm makinelerde pompa sesi bu seviyede çıkıyor.

• candogan62 C kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Üstad, size bahsettiğim güm sesleri belirsiz aralıklarda gerçekleştiği için bir türlü yakalayamadım. Bazen son 17 dk kala bazen 33'te bazen hiç. Ama olduğu vakit ciddi bir gürültü yapıyor. Bize anormal geliyor desek, değil; zira misafirlerimiz dahi bu gürültüye çok şaşırdılar. Makine boşken tamburu elimle biraz sağa sola sarstığımda makine sıkarkenki çıkardığı sese benzer bir ses yaptı. Anladığım kadarıyla makine tam doluyken sıkma biterken ve başlarken tambur sağa sola yalpalıyor ve bu şekilde güm güm güm diye bir gürültü meydana geliyor.

Bunun dışında bir sorunumuz yok diyebiliriz. Fakat bu ses - keşke size de dinletebilsem- normal değil.

İkinci bir sorum olacak, müsaadenizle; makinenin 20 dakikalık kısa programında nevresim yıkadık ve çıktığında nevresimlerin bir kısmına sanki hiç su değmemiş gibiydi. Yani bildiğiniz kupkuruydu. Program az suyla filan mı yokıyor yoksa yıkadı da kuruttu mu? Bir iki kere denedik hep öyle oldu.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.