Şimdi Ara

AeroCool Strike-X 550W - Resimler İzlenimler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yeni kasa alacak arkadaşlara belki bir fikir olur. Kasa içinde 2 x 12cm ve 1 x 14cm kırmızı ledli fan geliyor. 30 cm vga derinliği bulunuyor. Ön tarafı mesh ızgaralı ve toz filtreleri bulunmakta. HDD için kitler kasa ile beraber geliyor. yan tarafda ve alt taraftakı ızgaralarda toz filtreleri bulunmuyo. tek eksik bu bence. ön panel ve üst panel plastikten yapılmış. o yüzden hafif. ben kendim ayrıca 14cm Thermalright fan taktım.

genel kutu görünümü ve montajlı bir kaç fotoğraf koyuyorum.

burdaki Thermalright TY-140 14cm Fan

buda karanlıktaki görünümü

detaylı ürün bilgisini burdan bulabilirsiniz.

burdada kasa içi sıcaklık değerleri için bir izlenim. Cpu soğutucu Thermalright Ultra 120 ve cpu tam yükte. diğer bileşen sıcaklıkları gayet normal

edit: resim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi und3rfir3 -- 19 Aralık 2010; 14:40:24 >

• Arkadaş para verip aldığı için hiç eksik yanlarından bahsetmemiş, aslında bu insan psikolojisinin getirdiği doğal bir olaydır fakat objektif olabilmemiz için önyargılarımızı ve para verip aldığımız şeyleri övmekten vazgeçmemiz gerekiyor, zaten bu forumunda sorunu bu herkes kullandığı ürünü övüyor ve insanları yanlış yönlendiriyor.

Neyse asıl konumuza dönelim;

Aerocool Strike-X

- İsterse 30 tane fan takılsın kablo toplama yuvalarının olmaması hava akışını tamamen engelliyor.
    - Kasanın malzemesi kötü.

Şimdide aynı fiyat aralığındaki rakibini inceleyelim;

Dark Knight

+ İçi siyah mat boya.
    + Kablo toplama yuvaları.
    + Kablo saklama yuvalarının etrafı kavuçuk.
    + Pleksili yan kapak.
    + Ekran kartı için 36cm derinlik.
    + PSU altta.
    + Güzel soğutma olanakları.
    + USB3 destekelemesi.
    + Güzel görünüm.
    + CPU PCB arkası boşluk.
    + Hotswap.
    + Psu için filtre.
    + Slave edilmiş ön panel kabloları.

-Malzemesi kalitesi kötü.

Bu özellikleirn çoğu 300 TL'lik CM, Antec veya LAIN LI kasada yok.

Sonuç olarak; Strike-X, Dark Knight varken kesinlike tercih edilmemesi gereken bir kasadır.

NOT : Dark Knight'da, RC-692 varken pek şansı yok fakat parası Strike-x'e yakın olduğu için Dark Knight ile karşılaştırdım.

• no way out
    bence en fazla önyargı sizde mevcut..

tutturmuşsunuz bi dark knighttır gidiyor..

lianli lancool pck60w yada 62w bo olrak aynı fiyatta olsa her türlü tercih ederim..

p50b ile zaten karşılaştırılamaz..

kablo saklamayı çok büyütüyorsunuz..

Özel bişey değildir güncel kasalarda olur.. Kasa Zevk meselisidir performans vs o kadar abartmayın görüntüsü şekli kullanım kolaylığı önemlidir..

Her cümlemi arayıpta başka manalar çıkarmayın yani..

Kasada çok ısınan bileşen varsa elbette fazla fan olması gerekir ve o ısıyı dışarı atması gerekir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ::Ashes:: -- 6 Ocak 2011; 10:27:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dronegd

no way out

lianli lancool pck60w yada 62w bo olrak aynı fiyatta olsa her türlü tercih ederim..

hatta kasada performans arıyorsunuz.. kasa sadece görüntü içindir..

Tamam sen görüntü için al...
    />

• No Way Out haklı olduğu gibi resim ve izlenimlerde kasanın iç bölümü, sistem kurulmuş haliyle olan resimleri gibi bir çok eksik var. Yaklaşıp fiyatlarda daha iyi çözümler illaki olacaktır, bence bu fiyat aralığında Dark Knight birinci tercih, Sharkoon Rebel 9 ikinci tercih olmalı. Tabi arkadaşında eklediği gibi parası olana en iyi mid tower CM RC-692
  • vatan bilgisayarda Aerocool Strike-X i yakından inceledim kasa bana göre çok küçük malzeme kalitesi yetersiz gibi geldi sanki yan kapakları bastırsan içine girecekmiş gibi duruyor.yakın zamanda kasa değiştireceğim için bu ara baya bir kasa inceledim.içlerinde fiyat performans olarak en iyisi bence cooler master rc-692,biraz daha ucuz olarakda dark knight alınabilir.
  • inceleme için teşekkürler..
    hayırlı olsun
    fakat
    @ No Way Out
    arkadaşıma katılıyorum.. bu fiyata alınabilecek kasa sayısı oldukça fazla..
    dark knight da bunların liderleri..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

Arkadaş para verip aldığı için hiç eksik yanlarından bahsetmemiş, aslında bu insan psikolojisinin getirdiği doğal bir olaydır fakat objektif olabilmemiz için önyargılarımızı ve para verip aldığımız şeyleri övmekten vazgeçmemiz gerekiyor, zaten bu forumunda sorunu bu herkes kullandığı ürünü övüyor ve insanları yanlış yönlendiriyor.

Neyse asıl konumuza dönelim;

Aerocool Strike-X

- İsterse 30 tane fan takılsın kablo toplama yuvalarının olmaması hava akışını tamamen engelliyor.
    - Kasanın malzemesi kötü.

Şimdide aynı fiyat aralığındaki rakibini inceleyelim;

Dark Knight

+ İçi siyah mat boya.
    + Kablo toplama yuvaları.
    + Kablo saklama yuvalarının etrafı kavuçuk.
    + Pleksili yan kapak.
    + Ekran kartı için 36cm derinlik.
    + PSU altta.
    + Güzel soğutma olanakları.
    + USB3 destekelemesi.
    + Güzel görünüm.
    + CPU PCB arkası boşluk.
    + Hotswap.
    + Psu için filtre.
    + Slave edilmiş ön panel kabloları.

-Malzemesi kalitesi kötü.

Sonuç olarak; Strike-X, Dark Knight varken kesinlike tercih edilmemesi gereken bir kasadır.

NOT : Dark Knight'da, RC-692 varken pek şansı yok fakat parası Strike-x'e yakın olduğu için Dark Knight ile karşılaştırdım.

ahaha tam fanboy kendi soyledigi seyleri kendisi yapan bir kişi görmedim . pardon pardon bu forumda cok gördüm.

• RC 692 gibi bir kasa varken başka bir kasa tercih edilmemelidir. fiyatida gayet uygun. tüm kasaları yerinde inceledim ve gördüm. diğerleri rüzgarda uçacak gibi duruyor (dark night dahil), plastik oyuncak gibiler. rc 692 tekme atsan devrilmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zemox -- 21 Aralık 2010; 11:05:22 >
  • ben de açıkçası dark ile aerocool arasında pek kalite farkı olacağını sanmıyorum (dark knight ve xstrike) ama kablo saklama özelliğini küçümsemeyin. soğutmaya önem vermiyorsanız bile görüntü kirliliği yapıyor. ben lancool pc-k60w kullanıyorum. önceleri hdd yuvalarını pencere tarafından bağlıyordum, sonradan bir arakadaşta daha gördüm forumda arkadan yapmış kendisi ben de o şekilde yaptım.

ama elbette kasa zevk meselesidir. isteyen istediğini alır...
  • RC-692 200TL'den baslıyor. Bu kasa 135TL. Bu fiyata malzeme kalitesi iyi bir kasa bulamazsınız zaten.
  • Dark Knight için bütce yetmiyor diye Strike-X alınacaksa zaten daha iyi bir alternatif var, Sharkoon Rebel 9, en azından kablo saklama bölümleri, 6kg ağırlığında sağlam bir yapısı var. Soğutma olarak aynı sayılırlar, sonuçta ikisininde fazlaca fan takılacak bölmeleri var. Kablo saklamayı dert etmeyen ve dış görünüme önem veren Strike X alabilir fakat kablo saklamanın kasa içinde yapılabilecek işlemlerde kolaylık sağlaması, hem hava akışını bozmaması, önemsiz gibi gözüksede düzgün bir iç görünüm sağlaması gibi artıları var.
  • bence asıl ilginç olan bazı belli başlı kişilerin ısrarla bazı model ve markaları takıntı yapıp kimin ne istediğini bilmeden herkese aynı yerden aynı öneriyi yapması.

Piyasada Inwin diye bir marka var. Çok enteresan oyuncu kasaları üretiyor.

http://www.hepsiburada.com/liste/search.aspx?sText=Inwin

Uygun fiyata enteresan ürünleri var. Kablo toplama saklama kırbaçlama deniyor. Bu özellik 60$ seviyelerine satılan kasalarda da var:

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=3190

Bu kadar büyütmemek ve abartmamak lâzım bazı şeyleri....

• quote:

hatta kasada performans arıyorsunuz.. kasa sadece görüntü içindir..

Kablo saklamanın getirisi bence çok fazla kasa görüntü içindir diyosunuz içi karman çorman ne anladım görüntüden hadi diceksin içi önemli değil yanında kocaman
    X şeklinde pencere war ister istemez görülür.Kablo saklamanın performansa sıcaklık olarak faydası war kalkıpda crysisde +10 fps vermez tabi
    Kasanın görüntüsü bana kalırsa kötü pencere tarafı hoş görünüyor.Ama önden bakılırsa bayağı kötü
    Tabi Güzellik göreceli bi kavram.Siz almışsınız iyi günlerde kullanın
  • @No Way Out Çok abarttığını düşünüyorum. kabloların toplu olmaması hava akışının o kadarda performansı etkileyeceğini düşünmüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ::Ashes::

no way out

Özel bişey değildir güncel kasalarda olur.. Kasa Zevk meselisidir performans vs o kadar abartmayın görüntüsü şekli kullanım kolaylığı önemlidir..

Kasada çok ısınan bileşen varsa elbette fazla fan olması gerekir ve o ısıyı dışarı atması gerekir..

Sen o arkadaşa bakma ikinci elde parçalarını satarken konu başına "Türkiyenin, dünyanın, forumun en vesayiresi" diyebilmek için kendi kullandığı parçalar hususunda hep böyle davranıyor. Aşmış, insan psikolojisini felan çözüvermiş. "Kablo toplama yoksa hiç bir şey olmaz" işte psikolojiden kablodan anlamıyorsanız hiç tartışmayın

Önyargılardan arınmış No Way Out yorum örnekleri:
    +Kablo toplama yuvaları
    +Kablo saklama yuvalarının etrafı kauçuk
    +Güzel görünüm(Çok önemli)
    +İçi siyah mat boya
    +Psu altta

Bana göre bu kasanın sadece iki artısı var. Biri USB 3.0 diğeri hotswap denilen olay. Gerisi de senin avunma psikolojin. Aha bu da benim yorumum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nevi şahsına münhasır -- 14 Ocak 2011; 7:18:19 >

• Kasa işini bu kadar abartmaya gerek yok bence. Ben de Aerocool X-Strike kullanıyorum. Kasa içinde AMD Phenom II X4 işlemci, Asus Board, Sapphire HD6950 Ekran kartı, 6GB Ram ve 1,5TB Harddiskim, DVD Writer ve 650W High Power var. İçi gayet de serin. Hem hafif hem de dekoratif, tam oyuncu kasası. Çok şık kırmızı ışıklı fanları var, karanlıkta çok güzel bir görüntü veriyor. Ayrıca kasa çok hafif ve vidasız, 135TL'ye hakkını veriyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nevi şahsına münhasır

quote:

Orijinalden alıntı: ::Ashes::

no way out

Sen o arkadaşa bakma ikinci elde parçalarını satarken konu başına "Türkiyenin, dünyanın, forumun en vesayiresi" diyebilmek için kendi kullandığı parçalar hususunda hep böyle davranıyor. Aşmış, insan psikolojisini felan çözüvermiş. "Kablo toplama yoksa hiç bir şey olmaz" işte psikolojiden kablodan anlamıyorsanız hiç tartışmayın

Önyargılardan arınmış No Way Out yorum örnekleri:
    +Kablo toplama yuvaları
    +Kablo saklama yuvalarının etrafı kauçuk
    +Güzel görünüm(Çok önemli)
    +İçi siyah mat boya
    +Psu altta

Bana göre bu kasanın sadece iki artısı var. Biri USB 3.0 diğeri hotswap denilen olay. Gerisi de senin avunma psikolojin. Aha bu da benim yorumum.

+1000
    24 saat içinde bende bir strike x kullanıcı olacağım
    dark orion knght gibi kasaları beenenler bunu nasıl beğenmiyolar anlamıyorum
    alınca kasama da gayet nazik davranıcam tekme atıp yere düşüp düşmediğine bakmayada gerek yok:D

• quote:

Orijinalden alıntı: Chris Brown

Bu kasa nerde 130TL arkadaş ?

Aynı siteden bakıyorum bu 170TL , 190TL ye Dark Knight var ki 20TL için tercih edilebilir ama ona kalırsa aynı fiyata Haf 912 ve 210TL ye RC 690 var ki hepsinden daha iyi bir kasa. Ama sonuç olarak kasayı almış arkadaş şuanda kimseden öneri istemiyor.

Arkadaş tipini beğenmiş almış ayrıca 550W psu lu olarak almış , illaki alternatifleri düşünmüştür. Canı hangisini istediyse onu almıştır. Sonuçta malzeme kalitesi çok iyi de olsa tipini şeklini beğenmediği bir kasayı kimse kullanmak istemez. Keşke şunu yapsaymışsın yanlış yapmışsın diye adamın moralini bozmaya gerek yok.

Hayırlı olsun iyi günlerde kullanın.

bu yorum ocak ayında yapılmış olan yorum için mi?

• Konu tarihine bakmadan atlamışım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.