Şimdi Ara

Afyonkarahisar Trafik kazasi 4 ölü, Egea ya benzettim (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
287
Cevap
2
Favori
21.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sadece yetiskin yolcuda 2 puan geçmiş , cocuk yolcu ve diger puanlarda geride kalmis..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakanyuce35

Sadece yetiskin yolcuda 2 puan geçmiş , cocuk yolcu ve diger puanlarda geride kalmis..

Tam da beklediğim gibi fanboy özelliği gösteren bir yorumda bulundunuz. Kabul etmek zor geliyor biliyorum, yazdığınız şeye karşı bir örnek verdim ve şimdi aşağıya sonuçları yazıyorum bakalım hangisi öndeymiş ya da kayda değer bir fark var mıymış?

Peugeot 308 Yetişkin yolcu 92-----Çocuk 79------ Yaya 64----- Güvenlik donanımı 81
    Citroen C4. Yetişkin yolcu 90-------Çocuk 85--------Yaya 43-----Güvenlik donanımı 97
    Fiat 500L. Yetişkin yolcu 94-------Çocuk 78--------Yaya 65------Güvenlik donanımı 71

Bu sonuçlara rağmen hala arada fark olduğunu düşünüyorsanız maalesef ki objektif değilsiniz...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xRoot

YA ALMANLARIN YAPTIĞI ARABAYA BİNECEKSİN YA DA YÜRÜYECEKSİN.

Yine Fiat yine ölüm... Yazık

Abim 3 hafta önce carevelle'da vefat etti, 80km'de araç akordiyon haline gelmiş, dünya malı neymiş; yemişim alman malını..
    Vakit gelince hepimiz göçüp gideceğiz, fanboy'luk yaparak sadece kendi ego'nu tatmin ediyorsun..
  • aracın marka-model gözetmeden bu şekilde bir hasarın oluşması için %100 sürücü hatası olmuştur. bu nasıl bir hasar 1-2 gün öncede bağdat caddesi haberi vardı. insanımızda bitmeyen bir hız sevgisi var.
  • subserooo kullanıcısına yanıt
    Hocam fanboy degilim neyin fanboylugunu yapicam citroen ile pejonunmu?

Ben yanlismi goruyorum acaba , suan yine baktim ama fiat guvenlik donanimlari ve cocuk testinde yine geride veya esit yani daha iyi degil , yanlışim varsa düzeltin.

• quote:

Orijinalden alıntı: hakanyuce35

Hocam fanboy degilim neyin fanboylugunu yapicam citroen ile pejonunmu?

Ben yanlismi goruyorum acaba , suan yine baktim ama fiat guvenlik donanimlari ve cocuk testinde yine geride veya esit yani daha iyi degil , yanlışim varsa düzeltin.

dogru goruyorsunuz ancak 500l c sinifi degil su an testi olan c sinifi araci yok fiatin, egea hb ile belli olacak ak mi kara mi

• masterap M kullanıcısına yanıt
    Çıksın hocam boşverın ya , amerikanlar turkiyeye 1.6 motor getirene kadar almanlarin 1.6'larina devam :)

• Ch4ylak kullanıcısına yanıt
    Ben üniversite öğrencisiyim. Araba sahibi değilim. yaptığım fanboyluk değil. Araştıran, bilgi edinmeyi seven biriyim. Her işin bir ehli vardır. Saat konusunda nasıl dünyada isveçliler üzerine başka millet yoksa, elektronik üzerine nasıl japonlar üzerine başka millet yoksa, silah üretimi konusunda nasıl amerikalılar üzerine başka millet yoksa araba konusunda da almanlar üzerine başka millet yoktur.

Ben MARKA vermedim. ALMANLAR dedim. yani " MERCEDES BENZ, AUDİ, PORSCHE, BMW, VOLKSWAGEN "

Ha yukarıda bir takım ülkelerin iyi olduğu konuları yazdım. bizim milletinde iyi olduğu bir konu var. " ÇAMUR ATMAK "

Tabi kardeşim sen benim mesajımı oturma organın ile okuduğun için, beynin yerine oturma organın ile cevap vermişsin.

Abin içinde çok üzüldüm. Allah mekanını cennet etsin. Sizlerede uzun ömürler verip böyle bir kayıp daha yaşatmasın inşallah. Saygılar

• hakanyuce35 kullanıcısına yanıt
    Siz, verdiğiniz ncap değerlerine sahip Fiatın bir aracını gösterebilir misiniz diye sormuşsunuz daha önceki sayfalarda. Ben de ona hitaben "evet bu değerlere sahip bir aracı var" diyerekten bir örnek verdim. Sizden de "aaaa evet varmış ben bunu kaçırmışım" demenizi beklerdim. Zaten Fiat güvenlik olarak şundan iyidir bundan iyidir diye bir şey söyleme gayretim yok.

Amacım sizi bilgilendirmekti ama siz 1-2 puanın hesabını yapar gibi bir yorum atınca bende fanboy izlenimi oluşturdunuz. Tartışma gibi bir amacım yok yanlış anlaşılma olmasın hocam:)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • subserooo kullanıcısına yanıt
    Yok hocam sıkıntı yok.

Olur böyle münakaşalar yeterki kalp kırılmasın gerisi boş babamızın markasımı sanki :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakanyuce35 -- 4 Mayıs 2016; 0:28:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xRoot

Ben üniversite öğrencisiyim. Araba sahibi değilim. yaptığım fanboyluk değil. Araştıran, bilgi edinmeyi seven biriyim. Her işin bir ehli vardır. Saat konusunda nasıl dünyada isveçliler üzerine başka millet yoksa, elektronik üzerine nasıl japonlar üzerine başka millet yoksa, silah üretimi konusunda nasıl amerikalılar üzerine başka millet yoksa araba konusunda da almanlar üzerine başka millet yoktur.

Ben MARKA vermedim. ALMANLAR dedim. yani " MERCEDES BENZ, AUDİ, PORSCHE, BMW, VOLKSWAGEN "

Ha yukarıda bir takım ülkelerin iyi olduğu konuları yazdım. bizim milletinde iyi olduğu bir konu var. " ÇAMUR ATMAK "

Tabi kardeşim sen benim mesajımı oturma organın ile okuduğun için, beynin yerine oturma organın ile cevap vermişsin.

Abin içinde çok üzüldüm. Allah mekanını cennet etsin. Sizlerede uzun ömürler verip böyle bir kayıp daha yaşatmasın inşallah. Saygılar

yeni neslin bu tip kliselerle buyumesi enteresan, universite ogrencisiyim demesen 50 yas ustu emekli memur sanirdim

• Şu kafadan bir sıyrılın artık . Yahu ben anarşist adamım ama bu ülkenin ürettiği şeylere sizin kadar katı bakmıyorum. Her ne kadar Fiat bir İtalyan malı olsada Tofaş'la beraber Türkiye ye getirisi çok fazla olan bir kuruluş .

Bizim insanımız birşeyi anlamakta güçlük çekiyor. Sebebi

"Ne kadar ekmek , o kadar köfte " diye bir söz söylemiş zamanında bir denyo.
    Köftenin iyisi kıymadan olur dememiş biriside .
    Bahsi geçen araba 55.000 den başlayan fiyatlara sahip ve alt sınıf parasına orta sınıf bir araç .
    Yıllarca her çeşit arabaya bindim . EGEA ilk çıktığında çok merak ettiğim tanesini 1 gün boyunca kullanımıma sunan bir Fiat Bayisi olan arkadaşım sayesinde bu aracı deneyimledim.
    Size uzun uzun anlatacak değilim ama o paraya alınacak en iyi 0 km otomobil EGEA .
    Babam da 2003 model E serisi Mercedes var . Elimizden çeşit çeşit araba da gelip geçiyor .
    Tofaşından Maseratisine kadar ger arabaya bindim.

1- Sene 2009 bir kaza geçirdik. W124 kasa Mercedes E200 ile 190 km hızla giderken lastik fırladı ( evet fırladı ) ve yaklaşık 110 km gibi bir hızla gidip yandan ağaca çarptık . Arka koltukta birisi otursaydı onu ağaçtan kazırdık. Araba ikiye bölünmeye yaklaştı resmen.
    2- 2012 yılında bir tanıdığımız e60 kasa BMW 520 D si ile hareket halindeki tıra arkadan çarpıyor , uyanıp oradan refuja , oradan da yol kenarında duran başka bir Tıra çarpıyor. Ilk kaza anında hızının yaklaşık 170 km olduğu tespit edildi. Sonuç , Allah rahmet eylesin .

Dikkatli olmak gerek . Denilecek tek laf bu ...

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: awdasase

Ölenlere Allah rahmet eylesin.

Koç çok kalitesiz arabalar çıkarıyor, Tsk nın kullandığı Kirpi leride Koç yapıyor bomba patladımı araba savruluyor, adı üstünde bombaya dayanıklı araba yapacaksın.

kirpi zirhli araclari bmc uretiyor, kobra zirhli araclarini koc otokar uretiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolbay -- 4 Mayıs 2016; 1:53:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: quadream

quote:

Orijinalden alıntı: nanoona

quote:

Orijinalden alıntı: quadream

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: erka1907

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: erka1907

sen dönmedin mi hala canadaya.
    hani aston martin alıyordun.

Karistiriyorsun, ben Turkiyeye donup Leon alacak olanim.

farketmez, ala ala Leon mu alacaksın o kadar büyük konuştuktan sonra.
    canadadan buraya dönmene değmez.

Ben araba icin donecek olsam zaten donmezdim. Nerdeyse her arabayi surdum. En son m4 te surdum. Herneyse..

Leon alacam evet. Eger honda civic hb 1.5 turbo manuel getirmedigi surece tek tercihim leon act fr.

Keske ulkemdede vergiler dusuk olsa bende 2.3 ecoboost mustang alsaydim. Ama mumkun degil.

Amerikadaki gercekler Turkiyede hayal oluyor. En azindan cogunu surdum, sahipte oldum. Insallah bir gun sizlerde sahip
    Olursunuz.

hocam amerika'da nerdesin, ne iş yapıyorsun ve neden dönüyorsun

Orange county / california dayim 4 yildir.

Kiz arkadasim, karaciger ameliyati oldu. Onun icin donuyorum.

Isim, her turlu isi yaptim. Hangisini sayiyim

Allah acil şifalar versin.

Amin, sagol kardesim.

• hayvana çarpmamak için bu hale gelmiş olabilirler büyük resimde yerde ölü 2 hayvan yatıyor sanki..
  • Kazanın olduğu bölgeye yakın ikamet ediyorum ve sık kullandığım bi yol,kaza sultandağının yakasenek kasabasında oldu,konya anayolu kanal geçiş köprüsünün bitimindeki beton duvara çarpmış sürücü hakimiyeti kaybetmiş ölü sayısıda 5 oldu şoförde vefat etti.Hangi araç olursa olsun sonuç pek değişmezdi.
    Yol sıcak asvalt ve hız sınırı 110km,muhtemelende duvara 100km üstü hızla vurdu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolbay

quote:

Orijinalden alıntı: awdasase

Ölenlere Allah rahmet eylesin.

Koç çok kalitesiz arabalar çıkarıyor, Tsk nın kullandığı Kirpi leride Koç yapıyor bomba patladımı araba savruluyor, adı üstünde bombaya dayanıklı araba yapacaksın.

kirpi zirhli araclari bmc uretiyor, kobra zirhli araclarini koc otokar uretiyor.

teşekkürler.

dün akşaö haberlerde gösterdi, ön tarafta fiat logosu belli oluyordu açıkça.
  • quote:

Orijinalden alıntı: viper17

bu da symbol doblo kazasındaki symbol

Maalesef gerek Egea'nın deformasyonu gerek bu fotoğraftaki Symbol'ün hali bu araçların tasarım ve malzeme kalitesinin sorunlu olduğunu gösteriyor.
    Bu Symbol'e çarpan dobloda neredeyse hiç hasar yoktu. Onun da fotoğrafı vardı.

Çelik saclardan imal ediliyor tüm araçlar. Ama çelik sadece bir çeşit değil. İnşaatlarda kullanılan demirler de çeliktir. Ama çok kolay bükülür, uzar, kolayca kopar, çok çabuk aşınır, çok hızlı paslanır.
    Bir tornavida da çeliktir. Ama inşaat demiri gibi bükemezsiniz. İncecik bir tornavida, çok daha kalın inşaat demirinden daha fazla yük kaldırabilir.

Burada işin içine maliyet unsurunun yanında tasarım unsuru da girmektedir.
    Aracın tornavida gibi sağlam ve sert olmasını istemeyiz. Deforme olsun isteriz. Bunu da aracın her tarafında istemeyiz.
    Motor bölümü deforme olsun, bagaj bölümü de öyle.
    Ama A ve C sütunu deforme olmasın. Tornavida gibi sağlam olsun. Gerekirse esnesin ve kuvvet kalkınca eski şekline dönmek istesin, yay gibi olsun isteriz.

Merak edenler için çelik sac kalite çeşitleri. Mukavemet bilgileri yazmıyor ama en azından ne kadar farklı çeşit olduğunu görmek açısından fikir verebilir.

https://www.steelorbis.com.tr/endeks-arsiv/celik-kalite-denkligi/

• quote:

Orijinalden alıntı: jimhendrix

50 bintl ödüllü soru
    Başlangıç fiyatı 50 bin tl olan, kapak jantlı, adam akıllı güvenlik donanımı olarak sadece espsi(o da iyi calısır mi bilinmez) olan, carpısma testi olmayan 1.4 atmosferik araba hangisidir?

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.