Şimdi Ara

Afyonkarahisar Trafik kazasi 4 ölü, Egea ya benzettim (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
287
Cevap
2
Favori
21.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: orcnd

resimdeki lamborghini alman sayılabilir zira audinin mühendisleri tarafından tasarlandı. fakat lamborghini modelleri hafif olması amacıyla alüminyum şase ile tasarlanırlar ve ilgili resimdeki kısım aracın arka tarafı. malum o araçlar arkadan motorlular. sürücü kabini güçlendirilmiş malzemelerden olduğu için motor olan kısmın kopması normal.

normal olmayan şey ise egea, symbol 301 gibi araçların kabinlerinin tam ortasından kırılmasıdır. bir aracın yolcu ve sürücü kabini kazada ölümcül zarar görüyorsa bunun savunulacak bir kısmı yoktur. marka model farketmez. türkiyede ne yazık ki mal kötü de olsa kendinde oldu mu iyi deniyor.
    fakat bu sayfaları insanlar okuyup karar veriyorlar. sorumluluğu var. burada bilgiye dayanmadan konuşmak vebal almak anlamına gelir. buda şeref ve haysiyete sığmaz
    301,symbol gibi araçlarla egea'yı aynı kefeye koyup sorumluluktan falan bahsetmek trajikomik. Symbol dediğimiz aracın testi yok, 2013 yılında teste girip 4 yıldız alan sandero'nun arkası şişirilmiş sedanı. Egea'nın girdiği test kriterlerine göre tekrar teste girse alacağı 0 yıldız.

301-elysee desek 2014 yılında teste girip 3 yıldız alan bi araç, yine aynı şekil egea'nın girdiği teste girse alacağı 0 yıldız. Test krtierlerinin değiştiğini unutmayın. En basitinden elysee teste girdiğinde test kriter raporu 5 sayfa iken, tipo(egea)'nun 10 sayfa.

Mevcut kasa Ford c max ve alfa giulietta eski kriterlerle teste girip rekor puanlarla 5 yıldız almışlardı, egea'dan sonra aynı kriterlerle tekrar teste girdiler ve 3 yıldıza düştüler. Hem de egea'dan daha düşük puanlarla ,bakın burası önemli. Yani egea bu araçlardan daha güvenli. Egea'nın yetişkin koruması gayet yeterli, çocuk koruması zayıf, arka emniyet kemerindeki saçma bi eksiklik yüzünden, zaten 1 yıldızı direkt çocuk koruma puanı götürüyor. Keşke bi güncelleme yapsalardı ama yapmadıar maalesef.

Dayanaksız, gerçek dışı yorumlardan ziyade, böyle objektif yorumlar kullanıcıların daha çok işine yarayacaktır.

Ayrıca şu lafınızı anlamadım, "bir aracın yolcu ve sürücü kabini kazada ölümcül zarar görüyorsa bunun savunulacak bir kısmı yoktur" ?? Size göre hiçbir kazada insan ölmemeli ? Zarar görme işi kaza şekline ve şiddetine bağlıdır. S class da kaza yapıyor ve içindeki hayatını kaybedebiliyor.

Bu egea'yı ben de yeterince eleştirdim eksik kısımları hakkında, hatta zamanında, forumdaki taşlama galeyanına gelip fazla bile eleştirmişimdir, önemli olan araştırmak, doğruyu yazmak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 3 Nisan 2019; 19:39:44 >

• otobilge kullanıcısına yanıt
    Egea'yı cok kötüleyen var fakat bu konuya Egea yı kötülemek için girmedim,sadece bir kişinin Alman "bakın, arabaları da sağlam değil" mesajındaki bazı yanlışları düzeltmek için girdim. Arkadaş Passat da Egea gibi 2'ye bölünüyor demek için Köln Heykel Parkında sanat amaçlı bükülmüş Passat'ı gerçek kaza yapmış gibi alıntılamış, bu bir dezenformasyon.

Ortadan 2 ye ayrılmış Mercedes ise 2011'de yaşları 17-24 arasında 4 kişinin bulunduğu Mercedes tahminen yüksek hızdan dolayı (yağışsız gün) savrularak, karşıyönden gelen Opel Astra'ya carpması sonucu 2 'ye ayrıldı, haberin orjinali:
    Express.de
    Drama im Aachen: Zu schnell gefahren - 5 Tote bei Frontalcrash
    https://www.express.de/koeln/drama-im-aachen-zu-schnell-gefahren---5-tote-bei-frontalcrash-14520330
    ve Mercedes'teki 4 kişiden 1'i yaralı kurtulmuş. Kaza 2011de ve gönderi 2016'dan. 2016'dan bu yana Almanyada bir iki daha 2ye bölünen Mercedes kazası olmuş ve birinin sürücüsü Türk. Mercedes senede 2+ Milyon binek otomobil üretiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: yolcu07

şu forma acil düzenleme gelmeli. Kaza üzerinden dört insanın yaşamını yitirdiği bir kazadan bu sonuçlarımı çıkardınız. Yani fiat almayın fiat teneke eeee.. Tam bize yakışan ölülerin üzerinden reklam... Yüksek hızlarda hiçbir araç sizi kurtaramaz.
    Trafikte hız limitlerine uyalım. Kendimizi ve bir başkasının hayatını tehlike sokmayalım.
    bende buna değinecektim
    4 tane ölü olduğu söylenen bir olayda millet gelmiş yine araba yarıştırma derdinde
    bu olay neden olmuş diye soran bile yok

gerçi herkes biliyor ama diyemiyorlar ,büyük ihtimal aşırı hız nedeniyle olma ihtimalini

ben burada buna benzer şeyler yazdığım için istenmeyen adam oldum ama hiç fark etmez ,insanların ölümüne neden olan aşırı hız ,makas atma gibi hem kendi,hemde başkalarının hayatını hiçe sayanları zaten anında blokluyorum

şimdi blokluyorum dedim diye yine birileri alınır ,hiç umurumda değil

bu forumda hız rekorları ile övünenler ,birde trafik canavarı olduğunu kabul etmezler
    oysa ki sadece kendileri değil ,burayı okuyan gençleri de çok kötü etkiliyorlar ve böylece veballeri artıyor

• Egea’nın nasıl bir araç olduğunu biliyoruz ancak 4 kişinin vefat ettiği bir kazada egea konuşulmamalı diye düşünüyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Milletin savunması ya da gazlaması ile alakası yok. Zerre bilinç sahibi adam 301 Celysse egea vs ile 140 üstü hız yapmaması gerektiğini bilir. Bunlar güvenli araçlar değil genel olarak. Bunları aldığında neye sahip olacağını bilerek alacaksın. Üreticileri bu araçların güvenliği konusunda iddialı değil ki zaten. Kaldı ki ne araçlar gördü bu forum güvenlikte iddialı olmasına rağmen kaza sonrası bunun kadar berbat duruma düşen. Bu kazanın esas sorumlusu o kadar can taşırken bilinçsizce yüksek sürat yapan şofördür. Yazık oldu o iki ömrünün baharında gence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • C.CEMİL kullanıcısına yanıt
    İnsan neye bakarsa onu görüyor herhalde.
    quote:

bu forumda hız rekorları ile övünenler ,birde trafik canavarı olduğunu kabul etmezler

bu konuda ben hız rekoruyla övünen trafik canavarı görmedim, sadece Egea 'nın 2ye bölünmesini makul göstermek için 2'ye bölünmüş Alman arabaları gönderen arkadaşın yanlış resimlerini gördüm.

trafik canavarı nedir bu arada? Bana doblo su ile arkadan carpıp aracın sağını biçen 55 lik emekli adam da trafik canavarı o zaman.
  • mesajı dahi tam okumadan cevap verdiğine göre tek amacın sataşmak olmalı
    burada demiyorum "bu forumda" diyorum

kasıtlı olarak arkadan çarptıysa aynısını ona da söyleyebilirsin ama 55 yaşında olup olmaması ne alaka ?

yahu siz daha kaza nedir ,kasıt nedir onu bile bilmiyorsunuz
    herkesin kaza yapma ihtimali vardır ama kasıtlı hareket etmek çok farklıdır

aşırı hız ,makas atmak ,başkalarını taciz etmek, asla ve asla istemeden yapılan hareket değildir ve o nedenle böyle yaparken zarar verenlere de kaza yaptı demek insafsızlıktır

neden olduğunu soran bile yok demişim

yahu hiç değilse bir cümlemi okusaydın bari

ve bu olay büyük ihtimal aşırı hız nedeniyle olma ihtimalinden bahsettim

oku yahu oku

tabi amacın laf olsun diye yazıp ,sataşmak asıl amacın değilse
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.