Şimdi Ara

Afyonkarahisar Trafik kazasi 4 ölü, Egea ya benzettim (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
287
Cevap
2
Favori
21.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yüksek hızdan oraya buraya çarpıp 6 parça olmuş, parçaları yüzlerce metreye saçılmış jeep cherokee ltd kazasında 23 yaşındaki genç hayatını kaybetti. İlk fotoğraflarda arabanın ne olduğunu anlamadım, sahibini söylediler, sahibini tanıdığım için bilebildim. Diyeceksiniz ki o da fiat ee haklısınız. Yüksek hız meşru zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah ölümün de hayırlısını versin, çok kötü olmuş, yüksek sürat ile olmuş gibi. Arka koltuktakileri düşünmek istemiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: sfzb67

Kazanın olduğu bölgeye yakın ikamet ediyorum ve sık kullandığım bi yol,kaza sultandağının yakasenek kasabasında oldu,konya anayolu kanal geçiş köprüsünün bitimindeki beton duvara çarpmış sürücü hakimiyeti kaybetmiş ölü sayısıda 5 oldu şoförde vefat etti.Hangi araç olursa olsun sonuç pek değişmezdi.
    Yol sıcak asvalt ve hız sınırı 110km,muhtemelende duvara 100km üstü hızla vurdu.

Aynı noktada olan baska kaza fotoları koyabılır mısınız?
  • Bu arabada ESP standartsa boyle bir kayma nasıl olabiliyor orası da ilginç. Bir diğeri acil fren gucu dagılımı ve esp devreye girdiyse bu arac cok daha yavas carpmış olabilir. Yanı her tezde bu egea direkt teneke
  • Ben de hızın 130'un üzerinde olduğunu düşünmüyorum. Araçta 5 kişi var, zaten belli bir ağırlık var, çok da fazla hızlı olduklarını sanmıyorum.
    Hele bir de araç 1.3 ise zaten 130 ve üzeri hızlara ulaşması için dip gaz gitmesi lazım. Arabada 5 kişi ve yaşlılar var iken dip gaz gitmek bana pek olası gelmiyor.
    Köpeğe çarpmamak için ani manevra ile spin attığı söyleniyor, bu araçta ESP var, bu şartlarda bu şekilde savrulup spin atmaması lazım.

Tahmini senaryo üzerinden gidersek, 120 km hızla gittiklerini varsayarak, kaza anında panik fren, bariyer, sürtünme vs. ile hızın 60-70 km'ye düşmüş olabileceğini düşünüyorum. 60-70 km hızla bu aracın bu hale gelme ihtimali insanı gerçekten endişelendiriyor. Aracın yarısı yok. Arkası resmen yok aracın. Spin atıp da bir yere çarpıp bölünmüş olduğunu varsayarsak yine 60-70 km düşen son hız için durum yine endişe verici. Öte yandan 5 kişi full dolu, ağırlığı artmış, ESP'si olan bir aracın yola tutunamayıp spin atma ihtimali de yine aynı derecede endişe verici. Şasinin mukavemetinin bu kadar zayıf olması da endişe verici. Söylediklerim tamamen varsayım. Bu varsayımlardan çok daha farklı bir şekilde de gerçekleşmiş olabilir kaza ama sonuçta gördüğümüz fotoğraf yine çok ama çok endişe verici.

Hayatını kaybedenlere Allah rahmet eylesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bayarmc -- 13 Mayıs 2016; 2:24:55 >

• Vatandaş haklı, U viraja 150 km hızla, ESP sayesinde tren rayında döner gibi merkez kaç kuvvetinden bağımsız bir şekilde konfor ve güvenle dönebilirsiniz. ESP li bir araç hiç bu hale gelirmi hiç, forum şaka gibi. Ölenlere Allah rahmet eylesin.
  • Buda mercedes yeni olmuş kaza ve ne hale gelmiş.

http://www.haberler.com/maltepe-de-trafik-kazasi-1-olu-2-8436877-haberi/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01107700 -- 14 Mayıs 2016; 14:04:29 >
  • mercedese de aynisi olmus. demek ki mercedesin fiatta farki yok

guvenlik diyenler subaru ve volvodan baska arac kullanmamali.
  • hakanyuce35 kullanıcısına yanıt
    bravo punto ne alaka ey cahil senin teneke ford un konserve kutusu fiesta larınıda biliyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: bayarmc

Ben de hızın 130'un üzerinde olduğunu düşünmüyorum. Araçta 5 kişi var, zaten belli bir ağırlık var, çok da fazla hızlı olduklarını sanmıyorum.
    Hele bir de araç 1.3 ise zaten 130 ve üzeri hızlara ulaşması için dip gaz gitmesi lazım. Arabada 5 kişi ve yaşlılar var iken dip gaz gitmek bana pek olası gelmiyor.
    Köpeğe çarpmamak için ani manevra ile spin attığı söyleniyor, bu araçta ESP var, bu şartlarda bu şekilde savrulup spin atmaması lazım.

Tahmini senaryo üzerinden gidersek, 120 km hızla gittiklerini varsayarak, kaza anında panik fren, bariyer, sürtünme vs. ile hızın 60-70 km'ye düşmüş olabileceğini düşünüyorum. 60-70 km hızla bu aracın bu hale gelme ihtimali insanı gerçekten endişelendiriyor. Aracın yarısı yok. Arkası resmen yok aracın. Spin atıp da bir yere çarpıp bölünmüş olduğunu varsayarsak yine 60-70 km düşen son hız için durum yine endişe verici. Öte yandan 5 kişi full dolu, ağırlığı artmış, ESP'si olan bir aracın yola tutunamayıp spin atma ihtimali de yine aynı derecede endişe verici. Şasinin mukavemetinin bu kadar zayıf olması da endişe verici. Söylediklerim tamamen varsayım. Bu varsayımlardan çok daha farklı bir şekilde de gerçekleşmiş olabilir kaza ama sonuçta gördüğümüz fotoğraf yine çok ama çok endişe verici.

Hayatını kaybedenlere Allah rahmet eylesin.

quote:

Hele bir de araç 1.3 ise zaten 130 ve üzeri hızlara ulaşması için dip gaz gitmesi lazım.

Bu kısım doğru değil. Sadece yüksek hızlara çıkış süresi artıyor 1.3 olunca. Bu aracın 1.6 sı 200 basıyorsa 1.3 ü de 190 ya da taş çatlasın 180 basar.

• sharkemre kullanıcısına yanıt
    Seviyeli konuş ağzımı açtırma benim , senin teneke dediğin fordu onune koysalar ağzının salyaları akar , bunu kendıne biliyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakanyuce35

Seviyeli konuş ağzımı açtırma benim , senin teneke dediğin fordu onune koysalar ağzının salyaları akar , bunu kendıne biliyorsun.

ulan neden ağzımın salyaları aksın hoşt hadi ordan sanki mercedes , bmw den mi bahsediyorsun da ağzımın suları aksın herkesi kendin sanma
  • Egea bir kazaya bulaştı diye,ne kadar da zil takıp oynayan,oh be Egea kötü çıktı diyen cahiller varmış.

• sharkemre kullanıcısına yanıt
    Ford , fiatin yanında Bmw , Mercedes gibi kalıyor.Gerçi konuşmalarına bakılırsa hayatında fiat tenekesinden başka markaya binmedigin belli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakanyuce35

Ford , fiatin yanında Bmw , Mercedes gibi kalıyor.Gerçi konuşmalarına bakılırsa hayatında fiat tenekesinden başka markaya binmedigin belli.

aracım fiat değil neyse ya uzamasın tamam
  • https://forum.donanimhaber.com/m_116769276/tm.htm

Buda Jetta tenekesi egeadan farkı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DoctorEconomy -- 15 Mayıs 2016; 23:37:37 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sasnaily

Bu arabada ESP standartsa boyle bir kayma nasıl olabiliyor orası da ilginç. Bir diğeri acil fren gucu dagılımı ve esp devreye girdiyse bu arac cok daha yavas carpmış olabilir. Yanı her tezde bu egea direkt teneke

Çok güzel mantık yürütmüşsün helal olsun.!!!

"ESP olan araç kaymaz"

İşte bu kafayla arabaya binip hız yaparsan sonuç fotoğraflardaki gibi olur.

• 2015 bi araçın bu kadar şaselerinin tavanın bükülmesi hayırlı değil bence en kötü saçdan üretiyorlar yada mühendislik sıfır içindekiler galiba ölmemiş

Afyonkarahisar Trafik kazasi 4 ölü, Egea ya benzettim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MarjinaL_Kedi -- 16 Mayıs 2016; 18:48:28 >

• Konudan forumdqn bihaber olup ayni konuyu tekrar açanlar için yukari...

• Crash testi de Türkiye'de yapılmış oldu bu vesileyle ancak keşke böyle olmasaydı yitip giden canlara yazık... Allah rahmet eylesin.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.