Arkadaşlar, evde ağ kurmaya niyetlendim fakat hub veya router olmadığı için 2 PC'yi direk olarak birbirine bağlamak zorunda kaldım. yalnız garip bir sorun ortaya çıktı. XP+SP2'li makinemden ev veya küçük işyeri ağı kur menüsünden ağ kurulum sihirbazını çalıştırdım ve kendi pc'me ağ kurdum. sonra ağ kurlum disketi oluşturdum, windows98 second edition kurulu olan makineye ağ kurdum. ipx ve tcp/icp'yi kurdum. yalnız benim pc (xp+sp2) 98'i görüyor ağda fakat ulaşamıyorum. 98 beni hiç görmüyor. ip no verdim örnek 192.168.10.1 192.168.10.2 diye gene bişiy değişmedi.
yardımcı olursanız sevinirim.
aptal sp2 nin sorunudur eger donanımsal baglantıları dogru yaptıysan kş sp2 ulaştıgına gore 98 e sorunsuz yapmışsın demek ozaman fireawall i disable ederek dene meni tavsiye ederim
baba sunu 51 kere annattım yawww hala yapamıyonuzzzzz al bı tane eternet kardı kabloyuda alıyosun tabı sonra tak bılgısayarlara sonra ıkı bılgısayarlara workgroup olustur olmassa araya hub splınter joıstık benzerı ılaveler yapmanızda fayda var tabı hade kolay gelsın zuzhuzheuheueheuehueheueheuh
İlk önce win98 de dosya paylaşım protokolü yüklümü kontrel et yoksa program ekle kaldırdan yükle. Daha sonra ağ bağlantısı özelliklerinde dosya ve yazıcı paylaşımı işaretli olmalı. Aynı zamanda bilgisayarımdan c veya d'nin özelliklerine girerek paylaşımı izin vermen gerekli. Bu arada iki bilgisayarında workgrup'lar aynı olmalı buna dikkat et. ipler aynı kalsın subnet masklar 255.255.255.0 olsun
sorun sp2 den kaynaklanıyor olabilir açık olan firewall ayarını disable olarak seç ana makinaya ip yi manual olarak gir birde varsayılan ip geçidini kontrol et boş olmaması lazım. bunun için başlat/çalıştır dan cmd yaz açılan dos-mode dan ipconfig komutunu gir.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme