Şimdi Ara

AĞ BAĞLANTISI YAVAŞLIYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Ben Cafe İşletİyorum Bazen Ağlar Yavaşliyo Başka Bİlgİsayara Çok Yavaş Bağlaniyorum Bazende İnternet Bağlantisi Kesİlİyor Bağlanti Durumunda Var Görünüyo Ama İnternete Gİrİmİyo Sebebİ Ne Olabİlİr Yardimlarinizi Beklİyorum

• internet bağlantın ADSL galiba. aynı sorun bende de var. bağlı gözükğyor ama bağlantı düşünoyr. ben herşeyi denedim. ama sonuç yok. yeni modem de aldım ama nafile. çünkü sorun türk telekomda..

ağ sorunun ise.. ethernet kartların onborad ise yapabilir. bazı onboardlardan verim alımıyor çünkü.. eğer mümkünse sana tavisyem tüm ethernet kartlarının sis chipsetli bir kart yapmam.. mutlaka randıman alırsın..
  • büyük ihtimalle hub kullaniyorsun hub 10 mb bağlantiyi destekler switch ise 100 mb aslinda tam olarak 10 kati bir performans vermesede switch ile ağ arasindaki fark bu hub her isteği siraya alip teker teker yorumlar switch ise ayni anda tüm isteklere cevap verebilir cafe yada iş yerini tadhilata al bir bilgisayarci ve switch ayarla :) bağalantini 100 mb yükselt adsl yavaş ise ona da tavsiyem dns girme auto discovery olsun yani modemin dns leri otomatik olarak bulsun bu seçeneği yada yakin bişe ara
  • ya dostum ben olayı şöyle biliyom.eğer hub kullanıyorsan 10 mb lik kablo.switch kullanıyorsan 100 mb lik kablo ayarını yapman lazım.yani kablonun renk olayını 10 mb lik yaparsan ve switch kullanırsan ağın inanlımaz yavaş olur.
  • bence ccipleri realtek kullan myson diye bir cipset var dikkatli olun ucuz olduğuna kanmayın felaket
  • bende 30 makinada realtek bir sorun yok
    ama tabi hub la swich arasında hız farkı baya baya artıyor onu söyleyeyim
    birde hub kablosırası ile swich kablo sıralaması değişik mavi beyaz la yeşl beyazın yeri değişik
    ama kesinlikle ethernetlerden değildir
  • benim de kafe var bi kaç kez sorun çıktı .Çünkü bütün ağın kablolama işini elimle yaptım. Senin ağıdaki makinelerde bi virüs ne olmasın çünkü zamanında bende de olmuştu antivirüs kullan derim yada spy ile alakadar bir uygulama.Çünkü sölediğine göre bu her zaman olan bir sorun değil .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • peki adsl bağlantının kopmasıyla ilgili olabilirmi bu virüsler. örneğin ağ ortamında virüsler ordan oraya zıplarken bağlantının kopmasına sebep olabilir mi??
  • Verimli bir Ağ kurmak;
    Ethernet kartları realtek 8139
    Switch
    ağ komşuları/özellikler/ethernet kartı yapılandır / bağlantı hızı 100 full
  • Arkadaşım sorununun kablolardan olduğunu hiç sanmıyorum, kurduğum ve üzerinde çalıştığım birçok ağda farkı renk kombinasyonları ile 100 mb. lik hızada hiç bir fark olmadan (standart renk yapısı ile) çalıştığını gördüm. (sonuçta yb ile mb kullanılan tel aynı, sadece bu renk kombinasyonları belli bir standart oluştursun diye belirlenmiş diye biliyorum yanlışım varsa düzeltin) bu arada hub ile swich arasındaki fark hubun paketleri sıraya koyması değil, hub gelen paketleri bağlı bulunan tüm makinalara gönderir yani sadece dağıtıcıdır belli bir ağ trafiği yaratır, swich ise portlarına bağlı makinaların MAC adresini hafızasına kaydeder, gelen paketleri portlarına bağlı tüm makinalara değil sadece ilgili makinaya gönderir sonuçta ağ trafiğini minimuma indirerek performans artışı sağlar.
    Ayrıca bu yavaşlamanın bazen olduğunu söylemişsin. Bu durumda problemi ağ yapısında değil de çalışan uygulamalarda aramalısın, dermeyans'ın dediği gibi problemin virus olabilir büyük ihtimalle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi plossive -- 26 Ekim 2004, 15:38:50 >

• UÇLARINI DEĞİŞTİR OLMASA SWİTCHDİNDE SORUN OLABİLİR
  • switcli ve yıldız olduğuna emin ol 30-40 $ lık hub switcler ler işe yaramaz düz hub performansı veriyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: YILDIRIM2006
    Arkadaşlar Ben Cafe İşletİyorum Bazen Ağlar Yavaşliyo Başka Bİlgİsayara Çok Yavaş Bağlaniyorum Bazende İnternet Bağlantisi Kesİlİyor Bağlanti Durumunda Var Görünüyo Ama İnternete Gİrİmİyo Sebebİ Ne Olabİlİr Yardimlarinizi Beklİyorum

Arkadaşım benim sana önerim biraz değişik ve net olacak.
    Aşağıdaki verdiğim adreslerde bağlantı hızını hiç bir yerden Download yapmadan ve diğer bilgisayarların Internete bağlı olmadan ana bilgisayarınla HIZ TESTİ'ni dene. Eğer hız testin senin modemine uygun ise, sorunu Switc veya HUB'da arayacaksın.
    Bu sorununun Virusla falan hiç bir alakası yok! İşi dönüp dolaşıp Virusa bağlayanlarada bir sözüm olacak!
    Eğer bilgisayarınızda bir Anti Virus programı var ise bu gibi işleri lütfen Virusa yorumlamayın ve insanları yanlış yönlendirmeyin.

Hız testi TT NET: http://speedtest.ttnet.net.tr
    Hız testi KABLO NET:http://secure.kablonet.com/kullanici/hiz_test/initialmeter.php
    Hız testi McAfee : http://us.mcafee.com/root/speedometer.asp?cid=9438

Umarım bunlar yardımcı olur.
    iyi günler ve başarılar. KitapGibi

NOT : Bu arada haber vereyim. Nero kullananlar haberiniz olsun, Nero'nun 6.6.0.1 sürümü, bu gün Saat 00.00 itibarı ile download'a verilmiştir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.