Şimdi Ara

ağ kablosu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar elimde modem ile ethernet arası kısa bi kablo var ve kablo zoomx4 içinden çıkan bi kablo ve dikkat ettim kablo 4 pin yani içinde 4 pin bağlantı var ve bu zoom x4 modemde çalışıyordu ama benim airties re205 e bağladım "bağlantı yok veya sınırlı bağlantı" diyor ve yerel ip almıyor sebebi bu olabilirmi ne yaptıysam bağlayamadım ışılklar yanıyor sorun yok gibi ayrıca elle ip verdim bağlandı diyor ama yinede bağlantı yok şaşırdım kaldım

• değiştir kabloyu.muhtemelen başlıklarında sorun var
  • Öneri olarak, modemi fabrika ayarlarına döndürerek tekrardan tanıtabilirsin gerekli bilgileri..
    Kolay gelsin..

Ayrıyeten, ms-dos kipindeyken;

ipconfig /flushdns
    ipconfig /release
    ipconfig /renew

komutlarını deneyebilirsin..
  • quote:

Orjinalden alıntı: maskmack

Öneri olarak, modemi fabrika ayarlarına döndürerek tekrardan tanıtabilirsin gerekli bilgileri..
    Kolay gelsin..

Ayrıyeten, ms-dos kipindeyken;

ipconfig /flushdns
    ipconfig /release
    ipconfig /renew

komutlarını deneyebilirsin..

malesef onlarıda denedim ama olmuyor yarın gidip düzgün bi kablo alıcam
  • quote:

Orjinalden alıntı: satoyama

arkadaşlar elimde modem ile ethernet arası kısa bi kablo var ve kablo zoomx4 içinden çıkan bi kablo ve dikkat ettim kablo 4 pin yani içinde 4 pin bağlantı var ve bu zoom x4 modemde çalışıyordu ama benim airties re205 e bağladım "bağlantı yok veya sınırlı bağlantı" diyor ve yerel ip almıyor sebebi bu olabilirmi ne yaptıysam bağlayamadım ışılklar yanıyor sorun yok gibi ayrıca elle ip verdim bağlandı diyor ama yinede bağlantı yok şaşırdım kaldım

Merhaba,
    Açmış olduğunuz diğer başlıkda bu konu ile ilintili. Orayada bir mesaj attım.

Mevcut kabloyu bağladığınızda ethernet ikonu aktif hale geliyor mu? Yani saatin yanındaki ethernet ikonu bağlandığına dair bir mesaj veriyor mu? Fiziksel bağlantı varsa orada bağlantı ve hızı hakkında mesaj belirmesi gerekir.
    "bağlantı yok veya sınırlı bağlantı" mesajı bilgisayarın IP alamaması ile ilgili bir durumdur. Modemde DHCP'nin açık olduğundan emin olmak gerekir.
    Elle IP verdiğinizde saatin yanında bağlandı mesajı çıkıyor mu? Yazdığınız IP modemin kullandığı IP bloğundan mı? IP yanında Ağ geçidini ve DNS'i yazdınız mı?

• icon aktif hale geliyor 100mps görünüyor ışıklar yanıyor herşey tamam gibi ama ip alamıyorum modemin dhcp çalışmasa kablosuzdan bağlanmaz değilmi şu anda pcı wi-fi kartla kablosuz bağlıyım ama ethernetten yapamıyorum manuel ip atadım bağlandı dedi yani ip manuel olarak yapılandı fakat yine internet gelmedi modemin bütün ayarları tamam net var ama olmuyor artık kablodan şüphe ediyorum kabloyu ölçtüm 4 pinde sağlam zaten başka bi modemde çalışıyordu altı üstü 1m modem kablosu ama 4pin olması beni kıllandırdı ama zoom x4 de nasıl çalışıyordu?
    şimdi arkadaşın dükkanına gidip kabloyu ve modemimi test edicem başka çarem kalmadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi focusrite -- 25 Mart 2009; 18:16:26 >
  • quote:

icon aktif hale geliyor 100mps görünüyor ışıklar yanıyor herşey tamam gibi ama ip alamıyorum modemin dhcp çalışmasa kablosuzdan bağlanmaz değilmi şu anda pcı wi-fi kartla kablosuz bağlıyım ama ethernetten yapamıyorum manuel ip atadım bağlandı dedi yani ip manuel olarak yapılandı fakat yine internet gelmedi modemin bütün ayarları tamam net var ama olmuyor artık kablodan şüphe ediyorum kabloyu ölçtüm 4 pinde sağlam zaten başka bi modemde çalışıyordu altı üstü 1m modem kablosu ama 4pin olması beni kıllandırdı ama zoom x4 de nasıl çalışıyordu?
    şimdi arkadaşın dükkanına gidip kabloyu ve modemimi test edicem başka çarem kalmadı

Fast ethernet yani 100 mbps bağlantı için zaten 4 tel kullanılır. Bunlar 1,2,3 ve 6. pinlerdir. Elinizdeki kabloda temassızlık veya pin yanlışlığı vs. yoksa çalışmaması için bir neden yok aslında. Zaten kabloyu takınca bağlandı mesajının gelmesi bağlantının olduğunu gösterir.

Kablosuz olarak bağlandığınıza göre modemde DHCP sorunu olmaması gerek.
    Modemde MAC filtreleme açık mı? Bazı modemlerde MAC filtreleme sadece kablosuz bağlantı için geçerli iken bazı modemlerde ise MAC filtreleme olayı hem kablosuz hemde UTP kablo ile bağlandığında geçerli oluyor. Mesela Airties RT 210 modemde böyle. Elinizdeki Airties 205 modelinde de böyle olabilir.

Elinizdeki modemi başka bir bilgisayarda ethernet portu üzerinden bağlayarak deneyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramazanyalcin -- 26 Mart 2009; 9:21:03 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Modem adaptörü
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • evet gittim yeni kablo aldım yine olmadı bide bana kablon bozukmuş dediler eve geldim yine aynı format attım yine aynı

anakartı forumdan 2. el almıştım aldığımdan beri hiç ethernet bağlamadım ya anakartta ya modemin ethernetinde sorun var başka bişey bulamadım
  • quote:

anakartı forumdan 2. el almıştım aldığımdan beri hiç ethernet bağlamadım ya anakartta ya modemin ethernetinde sorun var başka bişey bulamadım

Bahsettiğiniz anakartta ethernet kartı için doğru sürücülerin kurulduğundan ve ethernet kartının çalıştığından emin olmanız gerekir. Ethernet kartını Windows'un kendisi mi tanıyıp kurdu? Onboard ethernet kartı kullanıyorsanız anakart CD'si içinde sürücüsü vardır. Oradan tekrar sürücüsünü kurun.
    İmkanınız varsa başka bir kablo ve bilgisayarla kabloyu, modemi ve bilgisayarı ayrı ayrı deneyin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ramazanyalcin

quote:

Bahsettiğiniz anakartta ethernet kartı için doğru sürücülerin kurulduğundan ve ethernet kartının çalıştığından emin olmanız gerekir. Ethernet kartını Windows'un kendisi mi tanıyıp kurdu? Onboard ethernet kartı kullanıyorsanız anakart CD'si içinde sürücüsü vardır. Oradan tekrar sürücüsünü kurun.
    İmkanınız varsa başka bir kablo ve bilgisayarla kabloyu, modemi ve bilgisayarı ayrı ayrı deneyin.

ramazan kardeş ilgin için başta teşekkür ederim aslın tecrübeli bi kullanıcıyımdır denemediğim bişey kalmadı ethernet in sürücüsü orj anakartın sitesinden de indirdim cd den de yükledim malesef olmuyor modemi gidip arkadaş da deniycem orda ip alırsa benim ethernet arızalı denmek bi kart alıcaz

• quote:

ramazan kardeş ilgin için başta teşekkür ederim aslın tecrübeli bi kullanıcıyımdır denemediğim bişey kalmadı ethernet in sürücüsü orj anakartın sitesinden de indirdim cd den de yükledim malesef olmuyor modemi gidip arkadaş da deniycem orda ip alırsa benim ethernet arızalı denmek bi kart alıcaz

Evet, bu gibi durumlarda en iyisi mevcut donanım, kablo vs. yi çalıştığından emin olunan başka bir yerde denemek gerek. Hatta mevcut PC'yi başka kablo ve modem ile denemek.

Bu arada PC'ye elle IP vs. verdikten sonra ping atmayı denediniz mi? Yani PC'nin kendisine ping atın. Ethernet kablosu takılı iken ve bağlantı var gürünüyorken ping cevabının olumlu olması gerekir. Aksi durumda ethernet kartının arızalı olma ihtimali yüksektir.

Elinizde RJ45 konnektörü ve sıkma pensesi varsa bir tane "LoopBack" konnektörü hazırlayıp ethernet kartına takıp deneme yapabilirsiniz. Bu sayede kablo ve modemle ilgili olası arıza vs. ihtimalinden kaynaklanan problemi ortadan kaldırmış olursunuz. Ethernet kartını test etmek çok daha kolaylaşır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramazanyalcin -- 26 Mart 2009; 16:39:03 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.