Şimdi Ara

Ağda Klasör Şifreleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Şirketim içerisinde 25 - 30 bilgisayar barındıran bir ağa sahip. Her bilgisayarda belirli bir klasör paylaştırılıyor ve ağdaki herkes o klasörün içerisindeki dosyaları okuma ve yazma yetkilerine sahip.

Acaba sadece ağımdaki istediğim kullanıcılara erişim (okuma ve yazma yada sadece okuma) yetkisi verebilir miyim? Örneğin ağdaki 009 nolu bilgisayar bu klasörü görebilsin diğerleri göremesin yada diğerleri de görsün ama erişemesinler gibi birşey yapabilir miyim?

Ağı komple şifreleyemem. Çünkü dediğim gibi herkesin erişmesi gereken bir klasör bulunmakta. Bunun dışında bir klasör daha paylaşıma açıp onu şifrelemek istiyorum.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim...

NOT: Konu için uygun bölüm burası değilse, forum kullanıcılarından özür dilerim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TakoPlay -- 23 Mayıs 2011; 13:02:19 >

• evet yapabilirsiniz

Ağda Klasör Şifreleme

30 bilgisayar barındıran bir ağda EN AZINDAN bu türlü basit işleri yapabilecek kapasitede bir kalifiye eleman çalıştırmamak, taşıma su ile değirmen döndürmek bir yere kadar. Bunun yanında tahmin edemeyeceğiniz şekilde bir çok işlerinizin de kolaylaşabileceğini unutmamak lazım. Nasıl olsa bir şekilde işler yürüyor mantığı yanlıştır, sadece bir tavsiye.
  • Windows 7 kullanıyorum. Biraz kurcaladım ama başaramadım sonuç almayı. Biraz daha detaylı anlatabilmeniz mümkün müdür?
    Ayrıca tavsiyeniz için çok teşekkür ederim. Şirkette İnşaat Mühendisi olarak çalışmama rağmen bu tür işlerle ben ilgileniyorum malesef. Bende sizin söylediğiniz gibi bir teknik elemanın bulundurulması gerektiğini defalarca söylediysem de, bilgisayar konusunda uzaktan teknik destek almaktan vazgeçmek istemiyor şirket sahipleri.
  • Resimdeki izin denetimi kısmını kurcalıyorum ama örneğin ağımdaki 006 numaralı bilgisayara okuma izni verip kalan bilgisayarlara izin vermeme olayını ayarlayamadım..
  • Sanirim yanlislik surada oluyor. ActiveDirectory olmadan o is biraz zor cunku her kullanicinin her bilgisayara tanimlanmis olmasi gerekli.
    En azindan dosya paylasimlarinin yapildigi bilgisayarda yeterli miktarda kullanici ve sifresi olmasi gerekliki paylasilmis klasorlere ayri ayri
    kullanicilarla baglanma yetkisi olsun.

Daha da basiti FTP sunucusu kurulumu ama farkli bir program kullanilmasi gerekecek.
  • 2 kullanıcı yeterli, kıdemliler yazma/silme yetkisine sahip olsun diğerleri sadece okuma, erişim isteği geldiğinde ilgili kişilere şifrelerini verirsiniz.

Diğer konuda ısrarcıyım, siz "ben yapabilirim, hallederim" düşüncesinde olmadan bir kaç kere teknik destek talep ederseniz bir süre sonra faturalar gözlerinde büyüyecektir. Yarım kasap candan, yarım hoca imandan edermiş. Birgün öyle bir hata oluşur ki 10 yıllık elemanın maaşını bir anda ödemek zorunda kalabilirler, çektikleri sıkıntıda bonus olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LİNUX KLASÖR SİLME
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.