Şimdi Ara

ağda sonrası yüzde sivilce

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
16.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2 gün önce berbere gittim. Sadece saçımı kestirecektim birden berber dedi sana ağdada yapalım tüyler çok uzamış dedi. Bende tamam dedim demez olaydım. Yaparken baya acıdı neyse onu boşver ertesi gün ağda yaptığı yerlerde birsürü küçük sivilce çıktı yüzüm berbat durumda kaç günde geçer nasıl geçer tecrübesi bilgisi olan var mı acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ağda Sonrası Sivilce: Neden Olur ve Nasıl Geçirilir?

Ağda, istenmeyen tüylerden kurtulmak için kullanılan etkili bir yöntemdir, ancak bazı kişiler ağda sonrasında sivilce oluşumu yaşayabilir. Bu sivilcelerin oluşum nedenleri ve bunları gidermek için alınabilecek adımlar şunlardır:

Ağda Sonrası Sivilce Neden Olur?

• Kıl Dönmesi: Ağda sırasında tüyler köklerinden çekilir ve bu da kıl dönmesine neden olabilir. Dönemli tüyler cilt yüzeyine ulaşamadığında, iltihaplanma ve sivilce oluşumuna yol açabilir.
    • Bakteriyel Enfeksiyon: Ağda işlemi ciltte küçük kesikler veya yaralar oluşturabilir ve bu da bakterilerin girmesine ve enfeksiyonlara neden olmasına izin verebilir.
    • İrritasyon: Ağda, özellikle hassas ciltlerde tahrişe ve kızarıklığa neden olabilir. Bu da sivilce oluşumunu tetikleyebilir.

Ağda Sonrası Sivilce Nasıl Geçirilir?

• Cildinizi Temiz Tutun: Ağda sonrasında cildinizi nazik bir temizleyici ile yıkayarak bakteri oluşumunu engelleyin.
    • Antiseptik Kullanın: Ağda yapılan bölgeye antiseptik bir solüsyon uygulayın. Bu, bakterileri öldürmeye ve enfeksiyonları önlemeye yardımcı olur.
    • Soğuk Kompres Uygulayın: Soğuk kompresler cildi yatıştırır, iltihabı azaltır ve sivilce oluşumunu önler.
    • Yüze Ağda Sonrası Sivilce Nasıl Geçer? Yüze ağda yapıldıktan sonra sivilce oluşumunu önlemek için aşağıdaki ek adımları izleyin:
      • Ağda öncesinde yüzünüzü nazikçe temizleyin ve pul pul dökün.
      • Hassas ciltler için özel olarak tasarlanmış bir ağda kullanın.
      • Ağdayı tüylerin çıkış yönünde uygulayın ve hızlı bir şekilde çıkarın.
      • Ağda sonrasında yüzünüzü soğuk suyla yıkayın ve nemlendirici sürün.

Ağda Yenir Mi?

Ağda sonrası sivilce oluşumunu tamamen önlemek mümkün olmasa da, yukarıda belirtilen adımları uygulayarak riski azaltabilirsiniz. Ağda, tüylerden kurtulmak için etkili bir yöntemdir ve çoğu kişi için güvenlidir. Ancak, hassas cildiniz varsa veya sıklıkla sivilce oluşumuna meyilliyseniz, ağda yerine alternatif tüy alma yöntemlerini düşünmelisiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • o sivilceleri cımbızla kopart, ağdanın arasına koy sivilceleri, o ağdayıda ekmeğe koy, ekmek arası sivilceli ağdayı bi güzel ye, yanında da fare kanı ile kedi idrarının karışımı olan içeceği içersen 3 güne kalmaz yüzünde sivilce mivilce kalmaz, buz gibi tertemiz olursun. Zira

• 2 haftaya anca geçiyor, yani ben yaptığım zaman o kadar sürede anca geçti ve halen izler duruyor. Ağdayla alan bazı kişilerde böyle alerjik reaksiyon gösteriyor, hemen sivilce doluyorsun. Yapabilirsen iple aldır yada makasla detaylıca kes.
  • Umarim suratina agda yaptirmamissindir agda pek bilmem ama kizlar yapinca ilk 2-3 gun sivilce degil, kirmizi kabarciklar oluyor

Hatta bazi yaratiklar var kil tupleriyle geziyor

• Pekmez sür üstüne yumurta kırıp kuşburnu dök. Ardından sıcak suyla yüzünü yıkayıp bu karışımı yüzüne sür. Ardından un varsa onu koy az da maya at birazda kabartma tozu at kafayı fırına 2 saate ortada kafa falan kalmaz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: el_jericho

2 haftaya anca geçiyor, yani ben yaptığım zaman o kadar sürede anca geçti ve halen izler duruyor. Ağdayla alan bazı kişilerde böyle alerjik reaksiyon gösteriyor, hemen sivilce doluyorsun. Yapabilirsen iple aldır yada makasla detaylıca kes.

Nasıl makasla kesicem anlamadım

• quote:

Orijinalden alıntı: uniqe11

quote:

Orijinalden alıntı: el_jericho

2 haftaya anca geçiyor, yani ben yaptığım zaman o kadar sürede anca geçti ve halen izler duruyor. Ağdayla alan bazı kişilerde böyle alerjik reaksiyon gösteriyor, hemen sivilce doluyorsun. Yapabilirsen iple aldır yada makasla detaylıca kes.

Nasıl makasla kesicem anlamadım

İnce makasla diplerinden alacaksın. Yoksa ağda ile ergen gibi gezersin ortada.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Şeker ve sivilce
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 1 kere yaptım 2 belki 3 hafta sürdü. Bir daha yaparsam
  • Bazı kişilerde böyle etki gösteriyor. Bende de öyle. Yaptıktan sonraki 3-4 gün boyunca kırmızı sivilceli suratla dolaşıyorum. Cımbızla vs. uğraşacağıma 3 gün böyle dolaşmak daha mantıklı geliyor.
  • uniqe11 kullanıcısına yanıt
    Ben de göğüs bölgemi ağda yapayım dedim, mayın tarlasına döndü. İzler filan kaldı 1 ay boyunca sivilce ve kızarıklıkla dolaştım. Ondan sonra yapmadım bi daha, kıllı kıllı dolanıyorum . Lazer epilasyon şart ama para yok
  • O berberin ta a... k... rezil etti yüzümü gidip dövesim geliyor bazı arkadaşlar 2 hafta falan demiş çok uzun bir süre ya inş. çabuk geçer cleocin t diye bi ilaç var onu kullanıyorum sabah akşam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uniqe11 -- 30 Mart 2014; 13:16:45 >
  • Ya ayni olay benim basima şimdi geldi mayin tarlasi oldu baslicam bole ise ya yaptiran ellerimi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.