Şimdi Ara

Ağdaki yazıcıya bağlanma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
36.969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ağdaki yazıcıya bağlanmak istiyorum ancak driver'ı bulamadığını söylüyor.

Windows 7 64 bit kullanıcısıyım ve ilgili driver'a sahibim.

Yazıcım HP PCL 5E.

Aşağıdaki adımları izledim:

1-) Aygıtlar ve Yazıcılara geldim. Sağ tıkla diyerek "Yazıcı Ekle" dedim.

2-) Ağ yazıcısı,kablosuz yazıcı ekleyi seçtim.

3-)Burada bağlanmak istediğim yazıcıyı seçiyorum fakat driverı bulamadığını söylüyor.

Ağa bağlı yazıcıya bağlanmanın farklı bir yolu daha var mı acaba?

• Ağ Bağlantılarımdan yazıcı görebiliyorsan, sağ tıklayıp kurmayı dene.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KillForYou!

Ağ Bağlantılarımdan yazıcı görebiliyorsan, sağ tıklayıp kurmayı dene.

Sorun driver'ın yazıcıya uymaması.

Ağda görebiliyorum yazıcıyı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: trsinapsis

Yazıcım HP PCL 5E.

Böyle bir yazici yok. Bu lazer yazicilarin genel tanimi. tam ismine gore eklerseniz daha iyi olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: exeter

quote:

Yazıcım HP PCL 5E.

Böyle bir yazici yok. Bu lazer yazicilarin genel tanimi. tam ismine gore eklerseniz daha iyi olabilir.

Hocam HP Laserjet P 2015 dn tam ismi
  • quote:

Arkadaşlar ağdaki yazıcıya bağlanmak istiyorum ancak driver'ı bulamadığını söylüyor.

Windows 7 64 bit kullanıcısıyım ve ilgili driver'a sahibim.

Yazıcım HP PCL 5E.

Aşağıdaki adımları izledim:

1-) Aygıtlar ve Yazıcılara geldim. Sağ tıkla diyerek "Yazıcı Ekle" dedim.

2-) Ağ yazıcısı,kablosuz yazıcı ekleyi seçtim.

3-)Burada bağlanmak istediğim yazıcıyı seçiyorum fakat driverı bulamadığını söylüyor.

Ağa bağlı yazıcıya bağlanmanın farklı bir yolu daha var mı acaba?

Bununla ilgili detaylı bilgi verebilirim.

Ağ yazıcınızın IP'si nedir?
    ilk önce bağlı olduğunuz ağ grubunun ağ geçidine uygun bir ipyi yazıcınıza atayınız.

IP bilgisine sahipseniz mavi renkli adımları geçiniz...

(Örnek: 192.168.1.1 Gateway, 192.168.1.2 pcnizin ipsi, boş olarak da 192.168.1.100 atayabilirsiniz ( 192.168.1.100 örnek olarak verdim...))

Subnet mask genellikle 255.255.255.0 dır.

Daha sonra "2-) Ağ yazıcısı,kablosuz yazıcı ekleyi seçtim." değil, 1. şık olan "Bu bilgisayara bağlı yerel yazıcı" şıkkını işaretleyin.

Bağlantı noktası için, alttaki seçeneği seçerek "yeni bağlantı noktası oluşturun"

(Standart TCP/IP bağlantısı oluşturacaksınız.)

Burada "yazıcı adı veya IP adresine yazıcınızın ıp adresini yazarak devam edin.

Geri kalan işlem "disketi var" işaretleyip driver bilgi dosyasını seçmektir.

Listelenen driver veya driverlardan sahip olduğunuz model yazıcıyı seçip ileri diyerek işlemi bitirin.

Umarım işinize yarar bir bilgidir, kolay gelsin...

• quote:

Orijinalden alıntı: exeter

quote:

Yazıcım HP PCL 5E.

Ayrıca PCL 5E, PCL 5, PCL 6, RPCS, Postscript bunlar yazıcı modeli olamaz exeter'in dediği gibi...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Sorunun sürücülerin yazıcıya uymaması olduğundan eminseniz, uygun sürücüleri indirip de deneyin. Ağdaki hiç bir bilgisayar mı görmüyor, tek bir bilgisayar mı görmüyor? Bağlantı bir pc üzeriden mi sağlanıyor yoksa ethernet portu ile switche mi bağlı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İki bilgisayarda Windows7 ise, yazıcının bağlı olduğu bilgisayarın paylaşımına girip yazıcının üzerine çift tıkladığınızda sürücü'yü yüklemesi gerekiyor.
  • quote:

quote:

quote:

Sorunun sürücülerin yazıcıya uymaması olduğundan eminseniz, uygun sürücüleri indirip de deneyin. Ağdaki hiç bir bilgisayar mı görmüyor, tek bir bilgisayar mı görmüyor? Bağlantı bir pc üzeriden mi sağlanıyor yoksa ethernet portu ile switche mi bağlı?

Yazıcı Windows XP kurulu bir cihaza bağlı ve aynı ağdayız yazıcının ismini görebiliyorum.

Fakat ilgili driver'ı kurmak istediğimde ağdaki yazıcı ile uyuşmuyor.

İndirdiğim driver: http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/SoftwareIndex.jsp?lang=en&cc=us&prodNameId=3257195&prodTypeId=18972&prodSeriesId=503548&swLang=8&taskId=135&swEnvOID=4063

Yazıcı : HP LaserJet P2015dn

• arkadasım cok basit bunu cozmek ilgili yazıcıyı sok
    tatmak ısteıgın pc ye tak ve o pc ye tanıt daha sonra eskı yerıne tak ve agdan yaptıgın sekılde gene yap olur sorun cıkmaz canavar gıbı calısır
  • Arkadaşlar ne yaptıysam olmuyor.

Şimdi olayı tekrar özetleyeyim. Yazıcı XPli bir bilgisayara bağlı. Ben Windows7 64 bit var.

Şimdi driverı buldum indirdim fakat driverı yükleyemiyorum. Windows update'e bağlanıyor sonra bulamadığını söyleyip kapatıyor.

Aklıma tek bir şey geldi. Acaba Xp'ye bağlı bir yazıcıyı Windows 7 göremez mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mAdde

arkadasım cok basit bunu cozmek ilgili yazıcıyı sok
    tatmak ısteıgın pc ye tak ve o pc ye tanıt daha sonra eskı yerıne tak ve agdan yaptıgın sekılde gene yap olur sorun cıkmaz canavar gıbı calısır

Ona cesaret edemiyorum bizim şefin bilgisayarına bağlı şimdi bir sorun çıkarsa bana sorun çıkartabilir :(
  • İP Ağ yazıcımız durup dururken yazmamaya başladı. Ağ kablolarını kontrol ettim. DOS'tan ping 192.168.1.10 olarak yazıcıya komut gönderdiğimde giden:4 gelen:4 kayıp :0 veri aktarımı yapıyor gibi.
    Accak;
    -birkaç pc de daha önceden beri kurulu olan yazıcımız çalışmıyor
    -yazıcı ağda görünmüyor,
    -internet tarayıcı komut satırına ip numarası yazınca yazıcıya ulaşamıyor, panel açılmıyor,
    -yazıcı kontrol panelinden ip no, alt ağ geçidi vsr kontrol ettim. sorun yok.
    ne dersiniz.....
  • yazıcıyı başka bir modeme ve ağa bağladım, ağ , ip ayarlarını yaptım hemen ağda gözüktü ve yazıcı listesinde çıktı ama eski modemden görmüyor şaştım kaldım ya..
  • quote:

Orijinalden alıntı: fanican

yazıcıyı başka bir modeme ve ağa bağladım, ağ , ip ayarlarını yaptım hemen ağda gözüktü ve yazıcı listesinde çıktı ama eski modemden görmüyor şaştım kaldım ya..

Ben buradaki anlatılanlara göre yaptım çalıştı. Ancak bu seferde bizim külüstür yazıcının mekaniğinde sıkıntı çıktı

http://helpdeskgeek.com/windows-7/xp-to-windows-7-printer-sharing/

• Yazıcıya vermiş olduğum sabit İP numarasını başka bir pc otomatik alınca, yazıcı ağda gözükmüyormuş, 192.168.2.10 olan İP numarasını 192.168.2.99 yaptım. Ağda 10 dan fazla PC olunca sorun çıkmaya başlamıştı, şu an sorun çözüldü...
  • Benimde ağdaki yazıcıya bağlanamama sorunum vardı, yazıcıyı bazen görüyor bazen görmüyor ve yazdıramıyordum.
    Çözüm: Baktım dns yi daha önceden değiştirmişim. Yine eski haline (otomatik) yaptım sorun düzeldi. Ama çok uğraştırmıştı.

Bende ve diğer bilgisayarda win. xp var ve servere bağlı işyeri ağı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erkan8791 -- 20 Haziran 2014; 15:11:53 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.