Arkadaslar Sistemim 512 ram 128 ge force fx5200 ekran kartı age of 3 ün en yüksesk özelliklerli 128 am 64 ekran kartı istiyor ben oyunun grafik özelliklerini minimum yapmama ragmen oyun kasıyor özelliklede savaslarda savas cıktıgı zaman bide denizli haritalarda acaip kasıyor ama oyun ilk basladıgında gayet hızlı 3. caga kadar süper neden acaba_?
Arkadaşım sen o sitemle nasıl oynuyorsun Age of 3 ü. Hayır açsan bile bir şeye yaramaz ki. Parçacık sistemi kapalıdır , AA da kapalı. TExture filtering falan hepsi kapalı. Çağ ilerledikçe hem sen birim yapıyorsun hem düşman. Haritada ki birim sayısı arttıkça oyun da doğal olarak yavaşlıyor tabi ki. 1 gb ram ve de x1600pro al da rahat oyna
quote:
Orjinalden alıntı: alperkurt 1 gb ram ve de x1600pro al da rahat oyna
yuh bea ne yaptın ? fazla değilmi?
Ben imzamdaki sistemle rahat rahat oynuyorum. Arasıra teklesede pek bir sorun çıkarmıyor. Ama shadow, aa filan hepsi kapalı
islemci yazmamissin,islemcide onemli bu konuda. 512 ram yeter bence, ama onemli olan ekran karti performansi ,ki cogu ekran karti 128mb falan demesine ragmen cok dusuk ozellikli oluyor,ozellikle anti aliasing,shadow gibi olaylarda patliyor. 5200giris seviye bir kart,o yuzden eger islemcin dusuk degilse (en az 1.8ghz intel veya athlon 1700 ve daha uzeri) problem buyuk ihtimalle ekran kartindan kaynaklaniyordur,artik yeni oyunlar ekran kartinin mb sinden cok acabildigi ozelliklere de bakiyorlar. tabii once bir driver update de dene,olmazsa ekran karti degistirmenin caresine bak
shader ayrlarını düşür onla ilgisi olabilir bana da oluyordu
quote:
Orjinalden alıntı: cepagent
islemci yazmamissin,islemcide onemli bu konuda. 512 ram yeter bence, ama onemli olan ekran karti performansi ,ki cogu ekran karti 128mb falan demesine ragmen cok dusuk ozellikli oluyor,ozellikle anti aliasing,shadow gibi olaylarda patliyor. 5200giris seviye bir kart,o yuzden eger islemcin dusuk degilse (en az 1.8ghz intel veya athlon 1700 ve daha uzeri) problem buyuk ihtimalle ekran kartindan kaynaklaniyordur,artik yeni oyunlar ekran kartinin mb sinden cok acabildigi ozelliklere de bakiyorlar. tabii once bir driver update de dene,olmazsa ekran karti degistirmenin caresine bak
Ekran kartları hiçbir zaman Ramlerine bakmıyordu zaten.GPU'suna bakıyordu.Bizim salak bilgisayarcılarımız yüzünden MB'sine göre ekran kartı satma diye birşey çıktı.