Şimdi Ara

Age Of Empires 2 Akıl Verin ACİL

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler arkadaşlarımla oyun oynuyorum herif Mayalı oluyor ve ilerleyen zamanda okçuların ç.ıktığı bildiğiniz Archery Range'dan 20 tane okçu çıkartıp bana musallat oluyor. Adamı yenemiyorum neyim varsa yıkıyor. Mayalıların okçuları diğer okçulardan daha güçlü. Ve bu okçular çağ atladıkça ucuz oluyor. Ben bu ırkı baktım bir yerde birisi bu ırk hakkında şöyle demiş:

Mayalılar: Okçularda uzman olan Mayans da Aztecs gibi atlı ünitelerden yoksunlar fakat aynı Aztecs gibi birçok ekonomi artısı var. Mesela en göze çarpan özellik olan kaynakları %20 daha verimli toplama olayı. Mesela bir altın madenin bir parçasından bir ırk 800 altın çıkarıyorsa Mayans buradan 960 altın çıkarıyor. Bu sadece altın için değil tüm kaynaklar için geçerli. Mayans okçularını bir miktar daha ucuza üretiyor. Feudal Age’de %10, Castle Age’de %20, İmperial Age’de %30 daha ucuza çıkarıyorlar tüm okçu ünitelerini. Ayrıca bir köylü (villager) fazla fakat –50 food az başlıyorlar. Bu ırk hızlı oyunlar için. Ayrıca mayans’da scout yok onun yerine eagle warrior adlı daha fazla menzilli fakat daha yavaş bir ünite ile başlıyorlar. Ekonomi konusunda yine uprgadeleri iyi fakat birçok askeri zaafları var. Unique unit: Plumed Archer

Bana taktik verin bunu nasıl engellerim??

• atlı bas sende okçuyu kes
  • quote:

Orijinalden alıntı: unchange

atlı bas sende okçuyu kes

Atlılar okçulara karşı güçlü mü

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • goth ları sec kaleden cıkan askere ok işlemiyor
  • Kaynaklar kısıtlı değilse Onager'leri iyi olan Celt veya Korelileri alabilirsin.
    Goths'ların özel askerleri de okçulara karşı korumalı.
    Atlı binalarından çıkan Hussar'lar da çok hızlı oldukları için oklara fazla yakalanmadan ilerleyebiliyorlar. Hussarları direk okçulara gönderebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sebastianbjk

Kaynaklar kısıtlı değilse Onager'leri iyi olan Celt veya Korelileri alabilirsin.
    Goths'ların özel askerleri de okçulara karşı korumalı.
    Atlı binalarından çıkan Hussar'lar da çok hızlı oldukları için oklara fazla yakalanmadan ilerleyebiliyorlar. Hussarları direk okçulara gönderebilirsin.

Şimdi şöyle bir şey var arkadaşım o okçuları Archery Range'dan çıkarttığı için yani daha Castle kurmadan herif bana saldırıyor o yüzden Goths'ların kaleden çıkan Huskarl'larını hemen çıkartamam. Korelilerin herhalde Workshop'dan çıkan unitleri çok güçlü artık onlarla saldırırım.
  • Don Atari kullanıcısına yanıt
    Rush oynuyorsanız haklısın. Ama Castle Age'den itibaren Huskarl'lar Barrack'lardan da çıkıyor. Kaleye ihtiyaç yok. Castle Age'e geçip Anarchy teknolojisini aktif etmeniz lazım. İmperial Age'e geçip Perfusion teknolojisini de aktif ederseniz Barrack'lar %100 daha hızlı çalışır. Normalde 1 Huskarl 6 saniyede çıkıyorsa 3 saniyede çıkar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AGE OF EMPİRES 3 KALE SORUNU !
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sebastianbjk kullanıcısına yanıt
    Ben rush yapmıyorum ancak dediğim gibi arkadaşım direkt okçularla saldırıyor.

Birde oyunu çok iyi bilmiyorum daha yeni öğreniyorum örneğin üniversitenin ve manastırın ne işe yaradığını pek bilmiyorum. Ayrıca ırkların özelliklerini da pek bildiğim söylenemez.
    İngilizce biliyorsan burada oyunun bütün detayları var.http://ageofempires.wikia.com
    Google'dan Türkçe rehberlere de ulaşabilirsin.
    Oyunun dinamiklerini öğrenene kadar arkadaşına rush yapmamayı ve son çağdan başlamayı önerebilirsin. Son çağdan başlarsınız bütün teknolojiler yapılmış olur. Kaynakları toplar ve kalabalık bir savaş yaparsınız. Çıktığından beri age of oynarım bir kere Rush oyunu oynamadım. Bana çok saçma geliyor. Aldığın pastanın üstündeki kremayı yiyip gerisini bırakmak gibi birşey. Age of çağlar ilerledikçe zevklenen bir oyun. Rush yaparak hemen oyunu bitirince ne zevk alıyorlar bilmiyorum.

Hocam siz baya biliyorsunuz sanırım bana ırklar hakkında ne önerirsiniz? Ne yazık ki ingilizcem yetmiyor.
    Oyuna nasıl başlamalıyım örneğin ben ilk yiyecek topluyorum kuzu domuz gibi sonra ağaç kesiyorum birkaç adamı da altına gönderiyorum. İkinci çağda tarım yapıyorum yiyeceğimi öyle kazanıyorum.

Çok hızlı oynayanlar var hemen küçük gruplar halinde asker yolluyorlar nasıl başarıyorlar anlamadım.
  • Hocam Youtube da "Eycofcu" adında çok güzel bir kanal var. Videolarını izleyin derim. Ayrıca Rush yapanlara ben de uyuz oluyorum. Bir de bunun Tower Rush versiyonu var ki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MANGUTAY -- 20 Mart 2018; 17:6:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MANGUTAY kullanıcısına yanıt
    Mayalıların okçuları çok güçlü arkadaş uzaktan uzaktan atıyorlar ölmüyorlar hep kaçak dövüşüyorlar nasıl yok edeceğimi bulamadım.
    Ben rush türü oyun oynamadığım için o konuda yardımcı olamam. Youtube'da videolar falan olması lazım. Ayrıca google'dan türkçe age of rehberlerini okuyabilirsin. Yardımcı olur... Hızlı oynamak zamanla kazanılacak bir beceri.
    En iyi kullandığınız ırk nedir? Onun hakkında bana taktik verebilir misiniz bende sizin stratejinizle oynarım.

Birde online da adamlar çok hızlı castle age ye geçiyor nasıl yapıyorlar anlamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Don Atari -- 20 Mart 2018; 17:45:0 >
  • Bu oyunda en iyi ırk diye birşey yok. En güzel yanı bu zaten... Hepsinin kendine özgü özellikleri var. Oynadığınız oyun tipine, kaynakların durumuna göre, stratejinize, haritaya, rakibin seçtiği ırka göre değişebiliyor.
    Dediğim gibi rush oyunu oynamıyorum. Ama bildiğim kadarıyla Rush'da en iyi millet Hun'lar. Ev yapmaya gerek kalmadığı için zaman ve odun kaybı olmuyor. Bİlgisayara karşı Hun'ları alıp rush yapmaya çalışın. Zamanla tecrübe kazanırsınız. Arkadaşınız gelmeden siz ona gitmiş olursunuz.

Biz kaynakları 500.000'e ayarladık. Oyunda kaynak sıkıntısı olmuyor. Savaşa herkes hazırlandıktan sonra başlıyoruz... Bu durumda en iyi ırk bence Persler. Filleri durdurmak çok zor. Ama rush oyununda Persleri alırsanız hiçbirşey yapamazsınız... Savunmada Türkler, Bizanslar ve Koreliler iyi. Açık alanda oynuyorsanız Moğollar, Saracensler ve Fransızlar iyi. Gibi gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sebastianbjk

Bu oyunda en iyi ırk diye birşey yok. En güzel yanı bu zaten... Hepsinin kendine özgü özellikleri var. Oynadığınız oyun tipine, kaynakların durumuna göre, stratejinize, haritaya, rakibin seçtiği ırka göre değişebiliyor.
    Dediğim gibi rush oyunu oynamıyorum. Ama bildiğim kadarıyla Rush'da en iyi millet Hun'lar. Ev yapmaya gerek kalmadığı için zaman ve odun kaybı olmuyor. Bİlgisayara karşı Hun'ları alıp rush yapmaya çalışın. Zamanla tecrübe kazanırsınız. Arkadaşınız gelmeden siz ona gitmiş olursunuz.

Biz kaynakları 500.000'e ayarladık. Oyunda kaynak sıkıntısı olmuyor. Savaşa herkes hazırlandıktan sonra başlıyoruz... Bu durumda en iyi ırk bence Persler. Filleri durdurmak çok zor. Ama rush oyununda Persleri alırsanız hiçbirşey yapamazsınız... Savunmada Türkler, Bizanslar ve Koreliler iyi. Açık alanda oynuyorsanız Moğollar, Saracensler ve Fransızlar iyi. Gibi gibi.

Öyle kaynak ayarlama var mı? Ben sadece nüfusun ayarlandığını sanmıştım.

Normalde kendiniz harita yapıp kaynakları maksimum 99.999 olarak ayarlayabiliyorsunuz ama bize yetmedi. Bir program aracılığıyla oyun dosyalarını değiştirip kaynakları 500.000 yaptım. 2 senedir öyle oynuyoruz.
  • Hunlarda birim sınırı olmadan başlıyorsun. Hunları seçip direk askere aban.
  • Eğer okçu basıyorsa skirmisher basacaksın. Okçuları yersin skirmisher'lar ile. Hem de altın bile istemiyor. Sadece et ve odun. Mayaları Skirmisher + Champion kombinasyonu ile alt etmesi çok kolay. Eğer eagle basarsa sizin championlarınız eagle'ları keser. Arkadan skirmisherlarınız da plumed archer'larını keser.

Okçuya atlı üniteler de tam bir çözüm değil. Eğer vur kaç yaparsa atlılarınızı teker teker alır. Skirmisher basacaksınız.

Mikro nasıl yapılır bunu da öğrenin. Teke tek okçu savaşlarında büyük üstünlük sağlar mikro bilmek.
  • Bu arada kaynakları yükseltmek oyunun zevkini götürür. Klasik şekilde başlayın. Oyunda build orderlar var. Mesela şöyle:

İlk 6 işçi ile koyunlar kesilir. Sonra 3 işçi oduna yollanır, sonraki 4.işçiyle domuz çekilir. Sonra çileklere geçersin. 2. Domuzu kesersin sonra geyik falan kesersin ve feudal'a basarsın. Eğer okçu gideceksen altına işçi yollarsın, scout rush falan yapacaksan tarla yaparsın.

Yani oyunu seçeceğin stratejiye göre şekillendirirsin.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.