Şimdi Ara

Age of Empires 2 - Rush Nasıl Engellenir

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşımla Age of Empires 2 oynuyoruz aslında herif iyi oynamıyor hangi ırk olursa olsun tek bildiği rush yapmak. Hemen 5 adam yolluyor bana, onlarla beni dürtüyor gelişmemi engelliyor. Adamları geldiği zaman köylülerimi hemen Şehir Merkesine sokuyorum düşman yakındaysa iki üç ok atıyorlar o kadar dışarı çıkartsam hepsi ölecek. Adamlarıyla Mill, Lumber Camp, Maden kamplarımı ve evlerimi yıkıyor. Oyunu hemen bitirmese bile bana zorluk çıkartıyor ve gelişmemi zorlaştırıp kendisi gelişiyor. Sonra bir tane daha 5 adam yolluyor böyle merkezimde 10-15 adam geziyor.

Rush'ı nasıl engelleyebilirim veya başka taktikleriniz var mı?

Sizin yaptığınız stratejiler nedir?

.

• Up
  • Rush yapanlardan nefret ederim, böylece kolay zaferin peşinde oluyorlar.
    Ama bunu engellemenin en iyi yolu seninde olna rush yapmandır. Yapamıyorsan kulelerle kendini korumaya alman gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi funnel -- 20 Mart 2018; 1:3:0 >
  • Ne ile rush atıyor? Rush engellemek öyle çok zor değil ki. Man at arms veya militia ile rush atıyorsa okçu yaparsın, eğer scout rush atarsa 2 tane spearmen ile engellersin. Okçu ile atıyorsa skirmisher yaparsın.

Tavsiyem sen de onu dürt. 5 tane okçu yap yolla. Ya da kapan ve hızlıca 3.çağa geçip (fast castle denir) knight yolla. Knight ile feci köylü biçersin ve kazanırsın oyunu.
  • kardeş ne basıp yolluyor onu yazman gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hupogrammos

Ne ile rush atıyor? Rush engellemek öyle çok zor değil ki. Man at arms veya militia ile rush atıyorsa okçu yaparsın, eğer scout rush atarsa 2 tane spearmen ile engellersin. Okçu ile atıyorsa skirmisher yaparsın.

Tavsiyem sen de onu dürt. 5 tane okçu yap yolla. Ya da kapan ve hızlıca 3.çağa geçip (fast castle denir) knight yolla. Knight ile feci köylü biçersin ve kazanırsın oyunu.

Okçuyla rush atıyor ama tavsiyenize uyacağım sağ olun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Off strateji oyunlarini multi sevmememin nedeni

Azcık savunmada adam tutacaksin hocam baska yolu yok ben bfme 1 ve 2de hep hero basarim mesela age of 2 de bir formul bul onu uygula atıyorum 3 okcu 3 kilicli 3 mızrakli gibi

Kule yapmanin ise yarayacagini sanmam bu hareketi yapmaya usenmeyen adam kulenin olmadigi yerlerden gelip saldirmayi da bilir her yere karakol kurman zor hem kaynak hem zaman acisindan o yuzden ustte yazdigim tarzda bir asayis ekibi oluştur derim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AGE OF EMPİRES 3 KALE SORUNU !
    19 yıl önce açıldı
    age of empires 2 taktik lazım
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Şimdi okçu ile rushlıyorsa aslında çok avantajlısın çünkü okçu altın ister altın ise castle age’e çıkış yoludur. İlk Yapman gereken towncenterına ve sana yakın kaynaklarını tahta surla kapaman. Kapamadan önce dışarıya kuytu köşeye bir yere barracks, archery range, stables falan bir şeyler kur. 3-5 asker bastıktan sonra da onun altın madenlerini taciz et. Altın biriktiremesin ki castle age e geçmekte zorlansın. Kabaca böyle işte. Aslında bu altın madeni olayında en kestirme yol onun en büyük madenine bir tane olçu kulesi dikip etrafına wood wall çekmekte o biraz profesyonel işi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Qui-Gon Jinn

Şimdi okçu ile rushlıyorsa aslında çok avantajlısın çünkü okçu altın ister altın ise castle age’e çıkış yoludur. İlk Yapman gereken towncenterına ve sana yakın kaynaklarını tahta surla kapaman. Kapamadan önce dışarıya kuytu köşeye bir yere barracks, archery range, stables falan bir şeyler kur. 3-5 asker bastıktan sonra da onun altın madenlerini taciz et. Altın biriktiremesin ki castle age e geçmekte zorlansın. Kabaca böyle işte. Aslında bu altın madeni olayında en kestirme yol onun en büyük madenine bir tane olçu kulesi dikip etrafına wood wall çekmekte o biraz profesyonel işi.

Hocam internette videoları izledim adamlar direkt Tower Rush yapıyorlar. Düşmanın altın madenine yakın yere ve şehir merkezine yakın yerlere tower dikiyorlar.

• Tower işi zor iş. Sen rakibinde evvel castle a geçip 3-5 knıgtla kapaklansan yeter

• YouTube
    TheViperAOC - Age of Empires 2
    https://www.youtube.com/user/TheViperAOC/videos
    bunu izle norveçlidir kendisi 1.5 yıldır takip ediyorum mükemmel oynuyor. rushı savunmak için ilk olarak oyunu öğrenmen lazım ve hızlı olman lazım. adam 22 pop la hiç işci eksiği olmadan feudel age olurken sen aynı sürede 15 pop dark age takılıyorsan zaten o oyunu çoktan kaybetmişsindir, bir şey yapamazsın. kaynaklara ne zaman ve ne kadar işci yollayacağın, ne zaman boar lure yapacağın, koyunu nerde yediğin bile önemli. bunları yapmayı öğrendikten sonra feudel de skirmisher ve spearman basıp az da wall çaksan defansta sıkıntı olmaz ama asıl sıkıntı oyunun kaynak yönetimini ve taktiklerini bilip, hızlanmakta.

• quote:

Orijinalden alıntı: zirve011

https://www.youtube.com/user/TheViperAOC/videos bunu izle norveçlidir kendisi 1.5 yıldır takip ediyorum mükemmel oynuyor. rushı savunmak için ilk olarak oyunu öğrenmen lazım ve hızlı olman lazım. adam 22 pop la hiç işci eksiği olmadan feudel age olurken sen aynı sürede 15 pop dark age takılıyorsan zaten o oyunu çoktan kaybetmişsindir, bir şey yapamazsın. kaynaklara ne zaman ve ne kadar işci yollayacağın, ne zaman boar lure yapacağın, koyunu nerde yediğin bile önemli. bunları yapmayı öğrendikten sonra feudel de skirmisher ve spearman basıp az da wall çaksan defansta sıkıntı olmaz ama asıl sıkıntı oyunun kaynak yönetimini ve taktiklerini bilip, hızlanmakta.
    Doğru söylüyorsunuz hocam

• Yaş 39 evde steam üzerinden hergün online oynadığım oyundur kendisi. Oyunda bazı basit formüller var onları keşfedince hem keyif alıyor heme rush olayının aslında ne kadar basit olduğunu görüyorsunuz. Öncelikle oyuna başladığınızda dokuma tezgahını kesinlikle basmanız gerekiyor scout gördüğünüz yerde köylü ile öldürürsünüz bu sayede sizin gelişiminizi göremeyen size saldıramaz :) İlk çağda asker olayına hiç takılmayın tek yapmanız gereken dengeli ekonomi sağlamak zaten çağ atlarken asker için elinizde yeterince kaynak olacaktır ;)
  • Steamde age of empires 2 HD oynarken multiplayerde bu tarz oyuncular çok denk geliyor,zevk alıyolar mı bilmiyorum hani bu da bir stratejidir diyeceğim ama daha oyunun başında tadını kaçırıyorlar bence yani bir 30 40 dakika bırak ta gelişelim adam gibi zevk alalım şu oyundan sonuçta zevk için oynuyoruz.

Bu elemanların bir de blackforestta başta wood duvar kurarken saldırıp köylüyü öldüren versiyonu var - eğer atıyorum altın kaynağı felan var da onu kendi sınırlarına almak için saldırıyorsa mantıklı bir hareket ama değilse gereksiz - adam köylüyü öldürüyor duvar çekmeni engelliyor yayla gibi map oraya saldırsan biraz daha geriye duvar çekemeyeceğim sanki oyunun tadını bozan insanlar hepsi

bu tarz elemanları nasıl engelleyeceğin mapine göre değişmekle ana fikir town centerın ok atabileceği yerlere yani bir çember gibi düşün kurula kurula gitmek öyle çok tcden çok uzağa kurarsan evleri illaki bir rushta gelip patlatırlar her yeri.Evleri towncenterla bir tarla kadar boşluk kalacak şekilde yapıyorum.İlk stone kaynağımla da odun kampının yanına bir tane kule yapmaya çalışıyorum bu şekilde işe yarıyor ama dediğim gibi çok sinir bozucu bir teknik.Ben daha çok uzun süren oyunları seviyorum mesela arkadaşlarla kural koyuyoruz castle olana kadar herkes savaşmak yok gibisinden.O zaman işte çok tadı çıkıyor,ordusu olmayan gariban adama saldırıp köyünü yıksam ne eğlencesi kalır oyunun rush ile,bu oyunun tadı strateji yaparak büyük ordular kurup savaşınca çıkıyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.